شهرام‌نیا در نشست مطبوعاتی نمایشگاه اعلام کرد:

فروش بالاتر از ۶۰ میلیارد تومان

26 ارديبهشت 1394 ساعت 12:13

نشست مطبوعاتی قائم‌مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب، عصر پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.


به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، امیرمسعود شهرام نیا در این نشست درباره رقم فروش نهایی نمایشگاه کتاب اظهار کرد: به دلیل اینکه پرداخت‌ها در روز آخر جمع می‌شود هنوز از فروش نهایی اطلاع دقیقی نداریم، اما در شش روز نمایشگاه عدد ۴۸ میلیارد تومان را که مربوط به سال گذشته است، رد کرده‌ایم و در حال حاضر بالاتر از ۶۰ میلیارد تومان فروش داشته‌ایم.

وی افزود: با این حال این رقم مربوط به سیستم‌های بانک صادرات است و باید دو بخش دیگر شامل گردش مالی خارج از پوزهای بانک صادرات که اغلب در اختیار ناشران بزرگ است ه بخش قابل توجهی پول نقد و بن‌های کاغذی مربوط به سال گذشته به آنها افزوده شود.

شهرام‌نیا همچنین گفت: اما در باره جمعیت بازدیدکننده این طور نیست و در روزهای مختلف آمارهای مختلفی ارائه شده است. در دو روز اول نسبت به سال گذشته جمعیت دوبرابر شده، سه روز اول هفته ریزش بازدیدکننده داشتیم و از اواسط هفته نسبت به سال گذشته با افزایش جمعیت بازدیدکننده روبرو بودیم. خصوصا روز پنج‌شنبه هم به لحاظ فروش و هم به لحاظ بازدیدکننده با رقم بالایی روبه‌رو بودیم که رقم فروش روز گذشته بیش از ۱۲ میلیارد تومان بوده و پرفروش‌ترین روز تاریخ نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است.

قائم مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه کتابدر باره پرفروش‌ترین بخش‌های نمایشگاه اظهار کرد: بخش دانشگاهی و پس از آن بخش عمومی پرفروش‌ترین بخش‌های نمایشگاه بوده‌اند پس از آن بخش بین‌الملل با تفاوت کمی در رتبه سوم قرار دارد. بخش کودک و نوجوان و آموزشی در رتبه‌های بعدی هستند اما باید توجه داشت که تعداد ناشران هر بخش متفاوت است و با توجه به اینکه بیشترین تعداد ناشران در بخش عمومی بوده یا قیمت متوسط کتاب‌های کودک و نوجوان پایین‌تر است، طبیعتا این آمار قابل تحلیل هستند.

وی درباره مراسم اختتامیه نیز گفت: این مراسم ساعت ۱۶ فردا شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد و از محمدباقر قالیباف شهردار تهران دعوت شده اما هنوز جواب قطعی نداده‌اند. در این مراسم جمعاً از ۹ غرفه تقدیر می‌شو؛ دو غرفه در بخش عمومی، چهار غرفه مربوط به سایر تشکل‌ها، دو غرفه بین‌الملل و یک غرفه مربوط به بخش جنبی نمایشگاه که شاخص انتخاب غرفه‌ها شامل ارائه خدمات به مردم، ظاهر غرفه، حجاب غرفه‌داران، تعامل خوب با مشتریان و عدم تخلف است.

وی افزود: نمایشگاه امسال کم تخلف‌تر بود چراکه با این تخلفات به صورت جدی برخورد می‌شد و در رسانه‌ها نیز اعلام می‌شد. از سوی دیگر گزارش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شد که بلافاصله پس از هر گزارش مورد بررسی قرار می‌گرفت.

شهرام‌نیا در ادامه گفت: وقتی اتفاق بزرگی با حضور مقامات کشوری از مقام معظم رهبری تا روسای قوه‌ها، وزیران ، سفیران، روسای نمایشگاه بین‌المللی و نویسندگان و فرهیختگان برگزار می‌شود موید اهمیت نمایشگاه است. حال رسانه‌ای که توقع می‌رود وجوه مختلف این برنامه را پوشش دهد روی نکات ریز آن دست می‌گذارد که البته مهم است اما عملاً پیکر نحیف نشر را بیشتر تحت فشار قرار می‌دهد و از اقبال مردم نسبت به نمایشگاه خواهد کاست.

معاون اجرایی نمایشگاه کتاب یادآور شد: دغدغه در حوزه نشر و به عنوان کتابخوان حرفه‌ای و آشنا به نشر هنگامی که امسال هنگام بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب، تمام مسیر را با ایشان بودم می‌دیدم چه اندازه در حوزه‌های مختلف نشر تسلط دارند و کتاب‌ها و نویسندگان را می‌شناسند و با جریان نشر در حد یک متخصص برخورد می‌کنند. این موضوع سرمایه مهمی برای صنعت نشر است. امسال مقام معظم رهبری تعداد بیشتری از ناشران را دیدند و مسیری را که با مشورت دفتر ایشان تعیین شده بود تنوع بیشتری داشت. با این حال حضور در یک غرفه به معنای تایید ناشر نیست و اشراف و تسلط ایشان افتخاری است که نصیب صنعت نشر شده و توصیه‌ها، تاکیدها و تک گزاره‌هایی که به ناشران می‌فرمودند ارزشمند است و امیدواریم این توصیه‌ها چراغ راه بدنه نشر کشور باشد.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «خواندن، گفتگو با جهان» از تاریخ ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.


کد خبر: 80861

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccs4q4.2bqxe8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com