حبیب الله بهمنی در گفتگو با هنرنیوز:

همه برای ساختن فیلم‌های عاشورایی شعار می‌دهند

18 آبان 1392 ساعت 12:29

یک کارگردان سینمای ایران با اشاره به نزدیک شدن ایام «تاسوعا و عاشورا» گفت: آنقدر در مورد ضرورت تولید آثاری دراین ایام گفتیم وشنیدیم که دیگرصحبت کردن دراین خصوص ملال آورشده است. این درحالی است که باید از شعاردادن فاصله بگیریم و وارد میدان عمل شویم.


حبیب الله بهمنی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگارسینمایی هنرنیوز در مورد ضرورت تولید آثاری با مضمون عاشورایی ازسوی مدیران فرهنگی و سینماگران افزود: متاسفانه ما هرساله به هنگام نزدیک شدن به هر ایامی، تازه یادمان می‌افتاد که چرا دراین عرصه فیلم‌های شاخصی نداریم به عنوان مثال با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، ماه محرم و روز عاشورا، سالگرد انقلاب اسلامی، هفته دفاع مقدس و بسیاردیگری ازمناسبت‌ها چنین مباحثی مطرح می‌شود. البته مطرح شدن این مطالب از سوی رسانه‌ها و مطبوعات کارشایسته‌ای است اما ازسویی دیگر، سخن گفتن دراین زمینه دیگرتکراری و نخ نما شده است.
کارگردان فیلم سینمایی «سیب و سلما» با اشاره به بحث عاشورا اضافه کرد: تقریبا همه ساله با نزدیک شدن به ایام عاشورا، برخی از رسانه‌ها با من تماس می‌گیرند و در رابطه با ساخته شدن فیلم‌های عاشورایی به گفتگو می‌پردازند اما بلافاصله با دورشدن از این ایام، این مباحث نیز به فراموشی سپرده می‌شود تا سال دیگر. آنقدر درمورد ضرورت تولید آثار دراین ایام خاص، گفتیم و شنیدم که شاید دیگر حرف زدن در این خصوص، ملال آورشده است و حتی تکرارآن نیز خجالت آور است.
وی تصریح کرد: چرا با وجودی که همه سینماگران، مسئولین و سیاست گزاران فرهنگی، دغدغه تولید و ساخت فیلم‌هایی با مضمون عاشورایی را مطرح می‌کنند اما باز هم دست ما در این زمینه خالی است؟ چرا واقعا ما در یک مقطعی نمی‌آییم حرف آخر را دراین خصوص بزنیم و از شعاردادن فاصله بگیریم و وظیفه خودمان را دراین زمینه انجام دهیم؟ کاری که تلویزیون با ساخت «مختارنامه» کرد کار بسیارخوبی دراین زمینه بود. تلویزیون به جای اینکه دراین مورد فقط حرف بزند مختارنامه را تولید کرد.
حبیب الله بهمنی ادامه داد: همه مدیران وسینماگران به هنگام سخنرانی ازاینکه چرا ما درمورد عاشورا وامام حسین (ع) فیلمی نساختیم پُر شور و پُرحرارت حرف می‌زنند اما به موقع عمل که می‌رسد آدم‌های کمی وارد میدان می‌شوند. آیا این یک ضعف عمده برای مدیران و سینماگران ما نیست؟ یا حرف نزنیم یا وقتی که حرف می‌زنیم لااقل به گفته‌هایمان عمل کنیم. یکی از محدود سینماگرانی که به جای حرف زدن درمورد عاشورا سعی کرد عمل کند آقای احمد رضا درویش بود که فیلم سینمایی «روز رستاخیز» را ساخت. بهتراین است به جای اینکه هرساله درمورد محرم و عاشورا حرف بزنیم. تلاش کنیم سالانه حداقل یک تولید دراین زمینه داشته باشیم.
کارگردان فیلم سینمایی «شب کایت‌ها» یادآورشد: من که امیدی به مدیران و سیاستگزاران فرهنگی ندارم چرا که توان آنان درحد و اندازه قانون است که برایشان تعیین کرده است. لذا آنان نمی‌توانند دراین زمینه شق القمرکنند چون اگرمی توانستند تا حالا انجام داده بودند. از سوی دیگر، ما درمیان مدیران سینمایی درتمام دوره‌ها، آدم‌های دلسوخته و امام حسینی زیاد داشتیم ولی درعمل، امکان و توان و اطلاعات لازم را دراین مورد نداشتند. البته سخن من به این معنا نیست که آنان نمی‌خواستند بلکه به این معنا است که توانایی‌های لازم را برای مهیا کردن فضا برای خلق چنین آثاری را نداشتند.
این کارگردان سینمای ایران خاطرنشان کرد: سینمای ایران تا کنون چند فیلم مثل «روز واقعه»، «شب دهم» و «روز رستاخیز» را تولید کرده که فیلم‌های به یادماندنی هم بودند اما تعداد این فیلم‌ها به اندازه انگشتان یک دست هم نمی‌رسد. این درحالی است که هنوزاحساس تشنگی درمخاطب برای دیدن این نوع فیلم دیده می‌شود. معتقدم باید این احساس تشنگی ونیازدر وحله اول، دردرون خود هنرمند باید ایجاد شود تا بتواند اثری را خلق کند تا ارزش حمایت ازسوی دستگاه‌های فرهنگی را داشته باشد. این درحالی است که مدیران فرهنگی نیزباید این نوع هنرمندان را شناسایی و از آنان حمایت کنند.
حبیب الله بهمنی با بیان اینکه مصایب تولید اینگونه پروژه‌ها که معمولا کارهای سنگینی هستند مصایب سختی است گفت: به غیر از بودجه سنگین این نوع آثار، راضی نگه داشتن انواع سلیقه‌ها و نظرات مختلف و بحث ممیزی‌ها دراین زمینه ازجمله سدهایی است که فیلمساز باید از آنان برای ساختن یک فیلم مذهبی به سلامت عبور کند تا کارش به نتیجه نهایی برسد.
به گفته وی، زمانی ساخت فیلمی درخصوص نهضت عاشورا سخت تر خواهد شد که بدانیم این نهضت همچنان یک نهضت زنده است و ممکن است حساسیت‌های زیادی از سوی علمای دینی گرفته تا مردم عامی نسبت به این رویداد وجود داشته باشد. از این رو هنرمند موظف است تمامی این حساسیت‌ها را رعایت کند.
این کارگردان سینمای ایران ادامه داد: هنگامی که فیلمسازی فیلمی با مضمون عاشورا می‌سازد آنقدر باید کارش دقیق و محکم باشد تا بتواند پاسخگوی همه سلیقه‌ها باشد و همه با فیلم وی همراه و همدل باشند.
بهمنی تصریح کرد:‌‌ همان طوری که مردم در ماه محرم و روز عاشورا وارد میدان می‌شوند و از این نهضت حمایت می‌کنند در سینما هم باید همین مردم از فیلم‌هایی که با این مضمون ساخته می‌شوند حمایت کنند متاسفانه امروزه جای مردم درسینما خالی است. مردم باید با استقبال ازفیلم‌های مذهبی و عاشورایی ازاین نوع فیلم‌ها حمایت کنند تا ما شاهد تولید بیشماری در این زمینه باشیم.


کد خبر: 65651

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccseqe.2bqpp8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com