يك كارشناس رسانه با اشاره به زلزله اخير:
وقتي مردم شرايط روحي مناسبي ندارند، رسانه بايد بيشتر دقت كند
خبرگزاری ايسنا , 24 مرداد 1391 ساعت 10:56
محمدتقي روغنيها دربارهي جدول پخش برنامههاي راديو و تلويزيوني پس از وقوع حوادثي مثل زلزله، اظهار كرد: پخش يكسري برنامهها را ميتوان به احترام مردم كمي تغيير داد و مناسب است كه در چنين شرايطي اين كار انجام شود.
اين كارشناس رسانه همچنين معتقد است: سرعت در اطلاعرساني اخبار مهمي مثل وقوع سيل، زلزله و ... ميتواند به سلامت مردم كمك كند تا كمكها سريعتر به آنها برسد.
محمدتقي روغنيها با تاكيد بر اينكه «سرعت»، مهمترين عامل در اطلاعرساني اخبار است، خاطرنشان كرد: در وقوع تمام اتفاقات به ويژه اتفاقاتي مثل زلزلهي اخير آذربايجان كه تمام آحاد جامعه را به نوعي تحت تاثير قرار ميدهد، سرعت در اطلاعرساني مسالهي مهمي تلقي ميشود كه دو جنبه دارد؛ يك جنبهي آن به بحث جلب اعتماد و تقويت اعتماد مردم برميگردد كه اگر رسانهها در اطلاعرساني چنين اخباري عملكرد كندي داشته باشند، موجب كاهش اعتماد و از بين رفتن ميزان توجه مردم به رسانههاي داخلي ميشود.
همچنين او اضافه كرد: جنبهي ديگر در سرعت در اطلاعرساني اخبار، اين است كه در چنين شرايطي سرعت ميتواند يك نوع كمكرساني براي مردمي كه نيازمند كمك هستند، باشد. در اين مواقع كمكهاي مردمي و حتي سازمانهاي دولتي و مراكز مختلف ديگر با اين موضوع درگير ميشوند و براي كمك به زلزلهزدگان سريعتر اقدام ميكنند.
اين كارشناس رسانه سپس دربارهي پخش طنز «خندهبازار» در شامگاه يكشنبه و در حالي كه آذربايجان دو روز عزاي عمومي اعلام كرده بود، گفت: در چنين شرايطي كه آحاد مردم به لحاظ روحي در شرايط مناسبي نيستند، كمي بيسليقگي در رسانه صورت ميگيرد.
روغنيها در پايان صحبتهايش اظهار كرد: در مواقعي كه چنين حادثهاي رخ ميدهد و مردم از لحاظ روحي شرايط نامناسبي دارند، رسانه بايد دقت بيشتري داشته باشد. درست است كه كنداكتور پخش برنامهها از قبل به شبكهها تحويل داده شده است، اما پخش يكسري برنامهها را ميشود به احترام مردم كمي تغيير داد و مناسب است كه در چنين شرايطي اين كار انجام شود.
کد خبر: 44951
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccsoq0.2bq0p8laa2.html