سید محمدهادی ایازی؛
برگزاری جشنواره شمسه حرکتی جدید در سطح کشور بود
1 اسفند 1390 ساعت 17:39
سید محمدهادی ایازی سخنگوی شورای شهر گفت: برگزاری جشنواره شمسه در حوزه مسائل فرهنگی حرکتی جدید در سطح کشور به شمار میرفت که در آن مشارکت مردم به صورت گسترده به انجام رسید
به گزارش هنرنیوز؛ سید محمدهادی ایازی سخنگوی شورای شهر امروز درنشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: بخش قابل توجهی از مشکلات حمل و نقل عمومی بحث توسعه متروست که دولت با افزایش قیمت نفت میتواند آن را تامین کند اما پرسش اینجاست که چرا آنچه قانون شده اجرا نمیشود.
وی افزود: در کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی، اشکال کار به طور دقیق مشخص شده و دولت باید نسبت به این موضوع اهتمام جدی داشته باشد. این در حالیست که معاون پارلمانی رئیس جمهوري رسما اعلام کرده این موضوع اصلا قانونی نیست و ما آن را اجرا نمیکنیم و بحث بانک عامل را مطرح و آن را بهانه کردهاند که امیدواریم رییس جمهوري هنگامی که به مجلس میرود دراین مورد پاسخگوی نمایندگان باشد.
ایازی ادامه داد: شهرداری تهران به طور گسترده محل تبلیغات محیطی را در سطح شهر برای افزایش انگیزه شهروندان در انتخابات ایجاد میکند و در این رابطه اگر کاندیداها بخواهند سالنهایی را برای مناظره آنها در نظر میگیریم، همچنین موسسه همشهری در قالب روزنامه، مجلات و ضمیمههای خود به افزایش انگیزه مشارکت شهروندان اقدام خواهد کرد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ابرازداشت: بنا بر طرح جامع شهر تهران در برخی از مناطق میتوان آسمان خراشهایی را ساخت. شهر تهران ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و از آنجا که وسعت آن گسترش نخواهد یافت، براساس نظام ارتقایی ساختمانها پیش بینی شده که برخی از آسمان خراشها در برخی مناطق شهر میتواند ایجاد شود که در این مورد هماهنگیهای لازم با وزارت راه و شهرسازی به عمل آمده است.
وی همچنین درباره توقف واگنهای مترو در گمرک گفت: ۱۴۰ قطار مدت زیادی است که در گمرک باقی مانده و ترخیص نشده است که اگر این قطارها ترخیص شود مشکلات حمل و نقل عمومی تا حد زیادی رفع میشود. معمولا مساله زیر ساختها به عهده دولت است و در این مورد مجلس شورای اسلامی به کرات موضوعاتی مانند اختصاص ۲ میلیارد دلار از اعتبارات ارزی، پرداخت سهم یارانه و بودجه عمرانی را مورد تاکید قرار داده است.
ایازی عنوان داشت: شهرداری تهران اگر پول داشت به جای ۲ میلیارد دلار، ۳ میلیارد دلار در این زمینه هزینه میکرد تا مترو هرچه سریعتر تکمیل شود. منابع نفتی در اختیار ما نیست تا از آن طریق به توسعه مترو بپردازیم. زمانی که آقای قالیباف شهردار تهران شد ۳۸ ایستگاه مترو داشتیم که امروز به ۸۴ ایستگاه افزایش یافته است و طول مترو ۱۳۵ کیلومتر شده و روزانه ۲ میلیون نفر با مترو سفر میکنند.
سخنگوی شهرداری تهران همچنین در پاسخ به این پرسش که پیش بینی شده بود در سطح تهران برای کاهش آلودگی هوا از دوچرخه استفاده شود اما این موضوع مغفول مانده است گفت: جغرافیای شهر تهران در این مساله مشکل شیب شمال و جنوب را دارد اما در کل در شهرداری تهران برنامه ریزی شده تا با فرهنگسازی و ایجاد زیر ساختهای مناسب این امر محقق شود.
ایازی خاطرنشان کرد: شهرهای توسعه یافته به این سمت میروند که دولتها مهمان باشند و شهرداری داریها میزبان و تهران هم باید به این سمت پیش برود. ما معتقدیم علاوه بر این ۲۳ وظیفه، شهرداری تهران میتواند وظایف دیگری از قبیل مباحث آموزشی در شهر و موضوع آسیبهای اجتماعی را پیگیری کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با يادآوري اینکه از زمانی که قالیباف شهردار تهران شده است چند موضوع به عنوان رویکردهای مهم شهرداری مورد توجه قرار گرفته گفت: از جمله این موضوعات میتوان از رویکرد تبدیل شهرداری از نهادی صرفا خدماتی به نهادی اجتماعی نام بردو همچنین اجرای طرح محله محوری در سطح شهر تهران از دیگر رویکردهای مهم شهرداری تهران به شمار میرود که در ارتباط با این مساله تاکنون برنامههای گستردهای اجرایی شده است که میتوان برگزاری همایش علمی در این مورد را نام برد که با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاهها و ایجاد کمیته علمی به وجود آمده است.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: در خصوص اجرای طرح محله محوری در تهران، روز ششم اسفندماه یک همایش علمی برگزار خواهد شد که در این مورد تاکنون ۱۲۱ مقاله پژوهشی به دبیرخانه این همایش ارایه شده که از این مقالات ۵ کتاب تهیه شده و در تاریخ مزبور رونمایی میشود و با برگزاری این همایش علمی زمینه مشارکت شهروندان در اداره شهرها ایجاد میشود.
معاون شهردار تهران درادامه درباره جشنواره شمسه گفت: برگزاری جشنواره شمسه در حوزه مسائل فرهنگی حرکتی جدید در سطح کشور به شمار میرفت که در آن مشارکت مردم به صورت گسترده به انجام رسید و این جشنواره به طور قطع در سالهای آتی نیز استمرار مییابد. امسال این جشنواره در ۸ رشته برگزار شد و در نظر داریم سال آتی آن را به ۱۲ رشته افزایش دهیم.
وی همچنین درخصوص اجرای طرح تفضیلی شهر تهران و تصویب آن در کمیسیون ماده ۵ اظهار کرد: از سال ۴۹ تا سال ۸۷ شهر تهران بدون طرح جامع اداره میشد، اما هم اکنون طرح تفضیلی برای ۲۲ منطقه شهر تهران آماده شده و در کمیسیون ماده ۵ در حال بررسی است تا پس از تصویب به تصویب شورای شهر هم برسد و پس از آن شهرداری بتواند آن را در سطح شهر اجرا كند. شهرداری تهران به طور قطع پس از تصویب طرح تفضیلی در شورای شهر، مصصم به اجرای آن است و قطعا این طرح در سال آتی قابلیت اجرا دارد.
ایازی در پاسخ به این پرسش که دلایل تاخیر تصویب طرح تفضیلی چه بوده است گفت: بحث زمان مشکلی در اجرای این طرح به وجود نمیآورد و این طرح اشکالاتی داشته که هم اکنون در کمیسیون ماده ۵ به رفع مشکلات آن پرداخته و در سیر مراحل تصویب این مشکلات رفع شده است و به طور قطع پس از تصویب ماده ۵ این طرح در شورای شهر بررسی و به تصویب خواهد رسید.
معاون شهردار تهران در مورد توسعه فعالیتهای فرهنگی در سطح شهر با بيان اینکه هماكنون در تمامی ۳۷۴ محله شهر تهران هیات امنای محلات و مدیر محله تشکیل شده و تنها در حوزه کانونهای سلامت ۱۶۰ هزار نفر عضو هستند گفت: در سال آینده تمامی محلات به سرای محله تجهیز خواهند شد.
سخنگوی شهرداری تهران با بيان مشکلات و آسیبهای اجتماعی تاکسیرانها گفت: روزانه ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر توسط ناوگان تاکسیرانی تردد میکنند که بحث آسیبهای اجتماعی در این رابطه گسترده است و میتواند زمینه خوبی برای کنترل آسیبها باشد. ازطرفی براساس مصوبه شواری شهر در این مورد ۲۷ وظیفه به عهده شهرداری تهران قرار گرفته است که ما دراین راستا دبیرخانه اجرایی را نیز راه اندازی کردهایم و در این مورد خوشبختانه اعتباراتی که شورای شهر برای سال آتی به تصویب رسانده نسبت به امسال ۲ برابر شده است.
او ادامه داد: ما این مصوبه را به عنوان منشوری برای شهرداری تهران تلقی میکنیم که پیرامون آن به طور قطع اقداماتي جدیتر به انجام میرسد. هرچند مشکلات اقتصادی به بحث آسیبهای اجتماعی دامن میزند اما تمام تلاش شهرداری تهران کاهش آسیبهای اجتماعی شهر است.
ایازی در ادامه در مورد احداث تونل تاسیساتی صدر اظهار کرد: همزمان با شروع پروژه صدر نیایش ساخت تونل تاسیساتی صدر را نیز دنبال کردهایم که طول آن ۶ کیلومتر است و عملیات اجرایی آن ۱۰۰ درصد به اتمام رسیده است و همکاران در وزارت نیرو در حال ساخت برق داخل تونل هستند و ظرف ۴۸ ساعت آینده تونل تاسیساتی صدر به بهره برداری میرسد.
معاون شهردار تهران در ادامه در مورد بودجه امسال و سال آتی شهرداری تهران گفت: اعتباری که شورای شهر برای شهرداری در سال ۹۰ به تصویب رسانده بود در ۲ مرحله در قالب لایحه بودجه شهرداری ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای تمامی سر فصلهای درآمدی و هزینهای بوده که تاکنون ۸۵ درصد آن محقق شده است و عملکرد بودجه موفق بوده است.
وی ادامه داد: تراکم کمتر از ۲ هزار میلیارد تومان است و برای سال آتی نیز ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه توسط شورای شهر مصوب شده است، البته تبصرهای نیز به تصویب رسیده که بنا بر آن اگر درآمد شهرداری افزایش یافت تا سقف ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان میتواند افزایش یابد.
کد خبر: 37571
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccspq1.2bqmm8laa2.html