حسامالدین طباطبایی،عضو هیات داوران پنجمین جشنواره تجسمی فجر:
تصویرسازی مذهبی اقتصاد ضعیفی دارد
8 اسفند 1391 ساعت 16:12
حسامالدین طباطبایی،عضو هیات انتخاب و داوری پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر با اشاره به موضوع بخش تصویرگری این دوره از جشنواره که به تصویرسازی مذهبی اختصاص داشت گفت: متاسفانه از آنجا که تصویرگری مذهبی از اقتصاد ضعیفی برخوردار است، در این بخش کمبودهایی زیادی داریم که جشنواره تجسمی فجر در پی پر کردن آنهاست.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر، حسامالدین طباطبایی از داوران بخش تصویرگری درباره کیفیت آثار به نمایش در آمده در بخش نمایشگاهی این دوره از جشنواره گفت: از میان بیش از ۵۰۰ اثری که به دبیرخانه رسید ۴۸ اثر انتخاب شد و فکر میکنم همه آثار بیش از ده بار دیده شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. نحوه داوری ما نیز دورهای بود، به این ترتیب که هر کدام از آثاری که من کنار میگذاشتم یکی دیگر از داوران در مورد آن نظر میداد و درباره قضاوت دیگران، من نظر میدادم. نهایتا به نظرم این ۴۸ اثری که انتخاب شد از نظر تکنیک و برخورد با موضوع، آثار متفاوتی هستند که در نمایشگاه ارائه شدند.
وی با اشاره به وضعیت تصویرسازی که این روزها پویا نیست، گفت: متاسفانه موضوع جشنواره امسال توجه به تصویرسازی مذهبی است که در جایگاه خود قابل توجه است. زیرا در این بخش دچار ضعفهای بسیاری هستیم. از آنجا که تصویرسازی جدا از دیگر هنرها، یک فعالیت گروهی است و نویسنده، ناشر و تصویرگر در آن دخیل هستند، اگر هر کدام از زمانه خود عقب بمانند تصویرگری دچار مشکل میشود. برای همین بررسی علل عدم رشد تصویرگری در هر شاخهای همچون شاخه تصویرگری مذهبی دلایل مختلفی دارد.
این هنرمند افزود: به گمانم این تصور غلطی است که فکر میکنیم چون در کشوری مذهبی زندگی میکنیم پس تصویرگری مذهبیمان که این دوره موضوع جشنواره بر مبنای آن انتخاب شد، نیز رو به رشد است. ما معمولا در تیترهای مذهبی به شکل شعاری در تصویرسازی باقی ماندهایم و کار جدی در این زمینه انجام نشده است. از سویی دیگر جشنوارههای معتبر تصویرسازی دنیا هم به سمتی نگاه دارند که اصولا کارهای فانتزی را میپسندد و این سلیقه تصویرگران را تغییر داده است.
وی ادامه داد: وقتی یک تصویرگر با موضوعی مذهبی روبهرو میشود باید چند لایه کار را ببیند و مطالعه را مبنای کار خود قرار دهد. اما متاسفانه اقتصاد تصویرگری مذهبی آنقدر ضعیف است که پویایی کمتر در آن دیده میشود. حتی برای کسی مثل من که کارم را تعطیل کردهام و سالهاست با مطالعه تصویرگری مذهبی را دنبال میکنم آنقدر اقتصاد این حرفه ضعیف است که عملا نمیتوان انتظار اینهمه وقت گذاشتن برای خلق آثار تصویرسازی را داشت.
طباطبایی در ادامه درباره داوری آثار جشنواره گفت: اگر دستمان باز بود ترجیح میدادیم بدترین کارها را که به شکل درست با موضوع جشنواره برخورد کرده بودند، انتخاب و تشویق کنیم تا سال بعد بتوانند کار بهتر ارائه دهند. اما مجبور بودیم به بهترینها جایزه بدهیم و آنهایی را انتخاب کنیم که نزدیکترین مسیر را تا موضوع رفته بودند.
پنجمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر ۱۳ اسفندماه به كار خود پايان مي دهد.
کد خبر: 55111
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccssqp.2bqps8laa2.html