استاد حرکت های آئینی ژاپنی در گفتگو با هنرنیوز؛

بادبزن ژاپنی نمادی از زندگی انسانی است

1 اسفند 1390 ساعت 12:30

هانایاگی انیاکی استاد ژاپنی در رابطه با مفاهیم نهفته در بادبزن در ژاپن گفت: بادبزن ژاپنی نمادی از زندگی انسانی است.



ایناکی در توصیف بادبزن گفت: پائین ترین نقطه بادبزن مرکز آغاز شعاع های بادبزن است به عبارتی آغاز حیات انسانی است. هرچه از مرکز بادبزن به محیط اطراف نظر افکنیم وسعت سطح را شاهدیم این امر در ژاپن نمادی از شکوفایی و باروری انسان است. به همین دلیل در ژاپن هنگام تولد نوزاد؛ بادبزن به عنوان سمبل و نماد شکوفایی به او هدیه می شود.
اینایاگی در توضیح این پرسش که تصویر روی بادبزن ها ریشه فرهنگی دارد؟ گفت: بادبزن ها گونه های مختلفی دارند. بادبزن مخصوص حرکت های آیینی، ساده و عاری از نقش و نگار است. اگر نقشی بر روی این دسته از بادبزن ها وجود داشته باشد نقشی محو و کمرنگ از رنگ های مختلف است.
اما وقتی بادبزن برای هدیه تهیه می شود و نمادی مبارک را با خود حمل می کند، از رنگ های طلایی در آن استفاده می شود و روی آن نقوش مختلفی دیده می شود تصویر سکه های طلا از نقش های پرتکرار در این بادبزن هاست. در فرهنگ ژاپن چکش نیز نماد ثروت و رفاه مالی است چکشی که کوبیدن آن همراه با بازآوری اقتصادی همراه است. بنابراین می توان گفت نمادهای تصویری متفاوتی برای این امر وجود دارد.
این استاد ژاپنی در باره فلسفه حرکت های آیینی ژاپن گفت: این حرکت ها را می توان برگرفته از حرکات معنوی انسان کهن دانست. حرکت های آیینی ژاپنی و به طور کلی شرقی از نیایش به وجود آمده است. حرکت های آیینی ژاپن باستان از حرکاتی به وجود آمده است که به طلب بارش و افزایش محصول را شکلی موزون درخواست می کند. طلب باران منشأ پیدایش حرکت های آیینی ژاپن و شروع این حرکت است. حرکات به مرور زمان حالتی روایی و داستان گونه به خود می گیرد زن همواره به عنوان یکی از ارکان کلیدی در حرکت های آیینی ژاپنی حضور دارد. نقش اول این حرکت های آیینی یک زن است. زن همواره محور داستانی است کهحرکت های آیینی بر مبنای آن شکل می گیرد.
این استاد ژاپنی در توصیف سنت های روایی ژاپن گفت؛ رقص ژاپنی یک روایت موزون از داستان‌های کهن است. از حدود سال ۱۵۰۰ میلادی رقص حالت داستانی به خود گرفت حرکت های آیینی در شکل کنونی خود ابتدا به زنان اختصاص داشت اما بعدها مردان هم به انجام این حرکات پراختند. ورود مردان به حرکت های آیینی به مرور زمان حرکت های آیینی بنام کابوکی را شکل داد.
او ادامه داد: نکته جالبی که در حرکت های آیینی ژاپنی وجود دارد این است که به سبب عدم مشخص شدن جنسیت علاوه بر زنان مردان نیز می توانند در این حرکت شرکت کنند. نکته جالب توجه این است که زنان می توانند نقش مردان و مردان می توانند نقش زنان را به خود گیرند.
هانایاگی انیاکی درباره ساکورا گفت: ساکورا یکی از حرکت های آیینی روایی ژاپن است. این حرکت های آیینی توصیف شگوفه های گیلاس در دامنه‌ها و سبزه زارهای ژاپن است. روایت نسیم بهاری در ژاپن. گلبرگ هایی که با وزش باد از شاخه جدا می شوند و حکایت از کوتاهی و گذران عمر دارند.
این لطافت توصیفی است از عشق انسان به طبیعت. حکایت آزادی بشر و دل‌مشغولی های گذرای او در طول حیات کوتاه مدتش.


کد خبر: 37490

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccx0q1.2bqmo8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com