شهرام مکری درگفتگو با هنرنیوز؛
مخاطب امروز سینما از دیدن فیلم های خنثی خسته شده است
24 تير 1391 ساعت 11:59
شهرام مکری کارگردان سینما با اشاره به اینکه مخاطب امروز سینما از دیدن فیلم های خنثی خسته شده، گفت: مخاطب امروز به این باور رسیده که اگر فیلمی را در سینما یا خانه ببیند چیزی خاصی را از دست نمی دهد.
شهرام مکری نویسنده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: برای برخی از فیلمسازان و تهیه کنندگان مستقل در سینمای ایران فرقی نمی کند که مشکلات کنونی سینما ادامه داشته باشد و یا اینکه حل و فصل شود. چون فیلم های آنها اکران عمومی نمی شوند و نکته جالب این که همیشه این گروه معترض هستند و ازشرایط می نالند مدام دوست دارند حاشیه سازی کنند.
وی افزود: در طول تاریخ سینمای ایران همیشه مشکلات و اتفاقات وجود داشته ، منتها در دوران های مختلف سینمایی این مشکلات کم و زیاد بوده و در اثر گسترش این مشکلات ، سینما و حتی سینماگران آسیب های جدی دیده اند و در روند تولیدات سینمایی آن سال های هم این اتفاقات تاثیرگذار بوده است. اما نکته مهم اینکه به مرو زمان اکثر مشکلات با گفتگو حل و فصل شده وسینما توانسته تا مدتی به آرامش برسد. اما در حالت دوم همیشه فیلم سازان و تهیه کنندگانی که در چرخه تولید و اکران فیلم سینمایی داشته اند با شکل گیری مشکلات و درگیری هایی که بین ارگان های مختلف به وجود آمده دچار ضرر و زیان هنگفتی شدند و اتفاقات به نفع شان نبوده است.
مکری با اشاره به اکران نشدن فیلم سینمایی«اشکان انگشتر متبرک و چند داستان دیگر» تاکید کرد: فیلمسازانی من مثل در سینما همیشه دچار مشکل شدند و نتوانسته اند کار کنند امروز ۴ سال از زمان دریافت پروانه نمایش فیلم سینمایی «اشکان انگشتر متبرک و چند داستان دیگر» می گذرد و من و تهیه کننده هنوز نتوانسته ایم فیلم را اکران عموم کنیم. نکته جالب توجه اینکه تم و موضوع فیلم من درباره خیانت، سیاست ، روابط پنهانی و مسائل خاص نیست. منتها به دلیل شرایطی که در اکران وجود دارد و ما نتوانسته ایم با سينمايی برای نمايش آن به عنوان سرگروه قرارداد ببنديم و سينماهايی هم كه وابسته به ارگانهايی مثل شهرداری و حوزه هنری هستند هم بيشتر به اكران فيلم های خود اهمیت می دهند . به هرحال فیلمی مانند «اشكان ،انگشتر متبرک و چند داستان ديگر» که چهار سال پيش درجشنواره فيلم فجر و جشنواره شهر به نمايش درآمد و بازخورد خيلی خوبی هم در میان مخاطبان داشته بعد از ۴ سال هنوز نتوانسته رنگ پرده سینما را به خود ببیند.
این کارگردان سینما تصریح کرد: به هرحال اختلافت و مشکلاتی که در سینمای ما به وجود آمده به نفع هیچ کس و سینماگری نیست و تاثیرات منفی آن باعث شده که امروز سینما نتواند زیاد روی مخاطب حساب باز کند و فضای نامنی به وجود آید و چرخه تولید سینما هم دچار مشکل و بحران های اساسی شود و این مسائل قطعا روی کیفیت آثار سینمایی هم تاثیرگذار خواهد بود و نمی توان انتظار داشت که هنرمند با حاشیه ها فیلم بسازد و اثر تبدیل به اثری شاخص شود.
مکری ابرازداشت: مشکلات همیشه در سینمای ما وجود داشته و به نظرم اگر می خواهیم به سلامت از این جریانها عبور کنیم باید همه به قوانین احترام بگذاریم و منافع شخصی را مهمتر از منافع ملی و صنفی ندانیم و برای برطرف شدن مشکلات همه با هم تلاش کنیم. چون سینما کاری شخصی ، سلیقه ای و انفرادی نیست و کاری گروهی است که تک تک آدم ها در شکل گیری آن نقش اساسی دارند و با به همدیگر احترام بگذاریم تا نمود آن در آثار سینمایی مان هم نشان داده شود.
وی در خصوص ریزش مخاطب در سینما هم یادآورشد: سینمای دنیا وبه خصوص سینمای هالیوود روز به روز به دنبال جذب مخاطب است و امروز اگر جدول اکران فیلم هایی هالیوود را نگاه کنیم می بینیم که فیلم هایی مثل «انتقام جویان »،« مرد عنکوبتی»،«ماداگاسار» و... که هر کدام به نوعی دنباله ای برقسمت های قبلی خود هستند تلاش می کنند با رعایت اکران استاندارد سازی در ساختار و تزریق جذابیتهایی در قصه مخاطبان جهانی را در سطح وسیعی از جهان جذب کنند. گواه آن اینکه برخی از این فیلم ها امسال تبدیل به آثار پرفروش در تاریخ سینما شدند. متاسفانه برعکس آنها ما به سمت خنثی سازی رفتیم مخاطبان جهانی را هم ازدست دادیم بلکه مخاطبان داخلی را هم از دست دادیم.
مکری عنوان داشت: در سینماهای آمریکا به دلیل هزاران سینمایی که وجود دارد ریزش مخاطب معنایی ندارد و در مقابل در کشور ما مخاطب به دلیل دلزده گی که در اثر دیدن فیلمهایی سطحی و بی کیفیت پیدا کرده ، به مرو تبدیل به آدمی بی دغدغه در خصوص تماشای فیلم هایی سینمایی شده و برای اش دیدن فیلم در سینما دغدغه و نیاز نیست و ترجیح می دهد در خانه با تمام اعضای خانواده نسخه فیلم سینمایی یا تله را بخرد و تماشاکند.
وی با اشاره به اینکه مخاطب امروز از دیدن فیلم های خنثی خسته شده خاطرنشان کرد: مخاطب امروز به این باور رسیده که اگر فیلمی را در سینما یا خانه ببیند چیزی خاصی را از دست نمی دهد به همین خاطر ترجیح می دهد به جای آن که در خیابان و در ترافیک بماد و مدام به دنبال جای پارک بگردد در خانه بنشیند و با رفاه کامل فیلم مورد علاقه اش را نگاه کند. به نظر تمام این اتفاقات به عدم شکل گیری جریان فرهنگی برمی گردد و که متاسفانه این جیان فرهنگی در سینما شکل نگرفته و به تبع اگر جریان فرهنگی هم شکل نگیرد قاعدتا دغدغه ای هم برای مخاطب برای پیگیری هنری مثل سینما وجود نخواهد داشت.
کد خبر: 43330
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccx1q0.2bq118laa2.html