انسیه شاه حسینی در گفتگو با هنرنیوز:

ما به سمت تقلید می‌رویم

2 آذر 1392 ساعت 8:31

انسیه شاه حسینی گفت: ایشان گفتند ما باید برنامه ریزی کنیم برای چندین سال بعدو نباید به گذشته فکر کنیم. آن ها اسکار را به درستی در راستای اهداف شان پیش می برند شما برای اهداف تان چه کار کرده اید؟


انسیه شاه حسینی در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر اینکه به نظر شما یکی از معضلات اصلی و مهمی که در حال حاضر به بدنه سینمای دفاع مقدس ما لطمه می‌زند چیست؛ گفت: من خودم شخصاً به قدری انگیزه دارم زمانی که می‌خواهم در این حوزه کاری بسازم که هیچ مشکلی نمی‌تواند سد راه من شود در نتیجه من مشکلی نمی‌بینم. اگر هم مشکلی بوده سعی کردم به راحتی دورش بزنم. البته در حال حاضر همه چیز پولی شده است و وقتی شما پول داشته باشید یعنی امکانات هم دارید. اما در این کار لحظاتی است که پول نمی‌تواند کاری کند اینجا است که غیرت و همت خود شهدا به کمک ما می‌رسد.

شاه حسینی در ارتباط با این که نویسندگان و کارگردانان ما در فیلم‌‌هایشان چقدر توانسته‌اند به آن فضا و بچه‌هایی که در جبهه حضور داشتند نزدیک شوند؛ گفت: این موضوع بر می‌گردد به فیلم نامه که باید بسیار خوب به این امر پرداخته باشد. هرکسی در این حوزه به اندازه نگاه و برداشت خودش کار کرده است. برخی در زمینه نویسندگی و برخی هم در زمینه کارگردانی خیلی ها وارد این عرصه شده‌اند و با زاویه‌های مختلفی به موضوع دفاع مقدس پرداخته‌اند. اما چیزی که جنگ تحمیلی را برای ما متفاوت کرده است این است که ما نجنگیدیم بلکه دفاع کردیم.

وی در ادامه افزود: فضای حاکم بر جبهه‌ها آن آدم‌ها را متمایز کرده بود. ما باید آن بچه‌ها را بشناسیم. من وقتی فیلم‌هایی را می‌بینم که در زمینه دفاع مقدس ساخته شده‌اند و از نظر ارزشی بسیار بد هستند خیلی ناراحت نمی شوم و می‌گویم این افراد سازنده به اندازه‌ای که آن فضا را درک کرده اند و شناخته‌اند کار کرده‌اند. اما متاسفانه در برخی موارد کار‌هایی ساخته می‌شود که نه تنها به ارزش‌های آن انسان‌ها نزدیک نشده است بلکه بر ضد آن‌ها بوده. این هم خیلی جای تعجب ندارد کار در این حوزه نیاز به شناحت عمیق دارد نه سطحی.

وی با اشاره به اینکه فیلم‌های ضعیف نمی‌تواند به جامعه لطمه بزند، تصریح کرد: چیزی که باعث امیدواری می‌شود این است که این فیلم‌هایی که در خلاف جهت ارزش‌ها ساخته می‌شوند نمی‌تواند به جامعه لطمه بزند. چون ما مردم آگاهی داریم. متاسفانه و یا خوشبختانه ما مردمی داریم که از هنر مندان زمانه خودشان جلو‌تر حرکت می‌کنند در صورتی که این هنرمند است که باید پرچم دار جامعه باشد. شما ببینید که هنرمندان آمریکایی ۱۱ سپتامر را به لحاظ فرهنگی فضا سازی می‌کنند و بعد آن اتفاق می‌افتد. ان‌ها با ابزار سینمایشان مدل سازی می‌کنند که متاسفانه ما از آن بهره‌های این چنینی را نمی‌بریم.

شاه حسینی در پاسخ به این سوال که با توجه به معجزات و اتفاقات خاصی که در جبهه‌ها رخ داه است به نظر شما می‌توان آن‌ها را به تصویر کشید؛ گفت: این بستگی به ذهن مخاطب دارد ما باید ببنیم ذهن مخاطب آماده است یا نه. مثالی بزنم برای شما درروزهای عاشورا زمانی که شور حسینی همه را گرفته است اگر کسی که بالای منبر است حرفی و خاطره‌ای خاص را تعریف کند مخاطب آن را می‌پذیرد چون ذهنش آمادگی آن را دارد.

کارگردان فیلم سینمایی «غروب شد بیا» در ارتباط با برنامه‌های ماهواره‌ها این گونه اظهار نظر کرد و گفت: جامعه ما ذائقه‌اش عوض شده است. مدیران فرهنگی بسیار نقش مهمی دارند تا اذهان عمومی را با برنامه سازی‌های مدون شده آماده کنند تا ما حرف‌های خودمان را بزنیم. متاسفانه مدیران فرهنگی ما مرعوب هستند. با این شرایط فرهنگ ما زیر سم سپوران و تهاجم بیگانگان از بین می‌رود. من در اینجا از ماهواره‌ها تشکر می‌کنم و می‌گویم بگذارید این قدر فیلم‌های مبتذل نشان دهند تا دیگر مردم برایشان عادی شود و این اتفاقاً به نظرم بسیار خوب است.

وی در ادامه گفت: زمانی دائماً می‌گفتند که چرا در سینما فیلم‌های دفاع مقدسی و یا ارزشی ساخته می‌شود اما حالا توسط ماهواره‌ها مردم اشباع شده‌اند. با این روند مردم خودشان متوجه می‌شوند که ماهواره‌ها چیزی ندارند جز یک سری برنامه‌های پوچ و تهی. بعد از مدتی تماشاگر در ضمیر ناخود آگاه خود می‌گوید این فیلم‌ها که فقط جسم ما را ارضا می‌کند و برای روح ما خوراک مناسبی ندارند این مطلب را خود تماشاگر متوجه می‌شود.

وی در ارتباط با کیفیت فیلم‌های ساخته شده‌مان در طی این سال‌ها بدین صورت اظهار نظر کرد: تله فیلم‌ها و در مجموع ساخته‌های ما در عرصه کار‌های تصویری‌‌ همان فیلم‌های ماهواره‌ای است با‌‌ همان مضامین و با پوششی مناسبت‌تر. موضوعات ما چقدر متفاوت است؟ ما به سمت تقلید می‌رویم که بسیار مضر است. باید جامعه ما به مرز اشباع شدن برسد. به عنوان مثال تا همین چند سال پیش اگر دختر خانمی یک مقدار از مو‌هایش بیرون بود همه توجهات به سمتش جلب می‌شد اما در حال حاضر هم چین جوی وجود ندارد و این قضیه برای مردم عادی شده که جای خوشحالی دارد. در این شرایط ما باید معکوس عمل کنیم.

شاه حسینی در ارتباط با سخنان مقام معظم رهبری در ارتباط با فیلم‌های بیگانه و تهاجم فرهنگی آن ها این گونه ادامه داد: ما زمانی که برای فیلم سینمایی «آرگو» خدمت مقام معظم رهبری رفته بودیم. خیلی‌ها نگران بودند و احساس ناراحتی می‌کردند در این شرایط حضرت آقا لبخندی زد و گفت: آن‌ها کارشان را درست انجام داه‌اند شما چی کارتان را درست انجام داه اید. آن‌ها در کارشان موفق عمل کرده‌اند و به هدفشان می‌خواهند برسند. نباید به گذشته برگشت شما از امروز برنامه ریزی کنید برای چند سال آینده برنامه ریزی‌های بلند مدت داشته باشید.

کارگردان «آخرین روز تابستان» در ارتباط با مدیریت‌های ما در این دوره گفت: حضرت علی (ع) می‌فرماید: خدایا مبادا روزی که حقیقتی را کتمان کنم برای اینکه دیگران آن حقیقت را بد می‌دانند. مدیران مادائماً در حال کتمان حقیقتی هستند که اطرافیان شان آن را بد می‌دانند. آشکارا صف آرایی می‌کنند در مقابل کسانی که خودشان هم می‌دانند که آن ها حرف حق می‌زنند اما به خاطر دیگران از گفتن حقیقت سر باز می‌زند. متاسفانه باز هم می‌گویم مدیران ما مرعوب هستند. به نظرم این افراد زمانی که تنها هستند به کسانی که حالا چاه نفت سینما زیر پایشان نیست فکر کنند در مقایسه با افراد دیگری که به تازگی پای سفره نشسته‌اند فکر کنند می فهمند که حق با چه کسانی است.


کد خبر: 65840

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccx4qe.2bqp08laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com