در مراسم رونمایی از سامانه‌ی جامع صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتی پیشنهاد شد:

صدور مجوزها متمرکز شود

3 مرداد 1391 ساعت 11:01

عضو هیأت مدیره‌ی انجمن صنفی دفاتر سفر و خدمات گردشگری استان تهران گفت : کسانی که گردشگر خروجی را مصداق فسق و فجور می دانند به یاد داشته باشند بیش از نیمی ازاین گردشگران برای زیارت و ازتعداد باقی مانده نیز گروه زیادی دانشجو ، تاجر و پیله وران هستند.


اكبر غمخوار ـ عضو هیأت مدیره‌ی انجمن صنفی دفاتر سفر و خدمات گردشگری استان تهران ـ در مراسم رونمایی از سامانه‌ی جامع صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتی كه در موزه‌ی ملی ایران برگزار شد، با اشاره به مقالاتی كه درباره‌ی فسق و فجور در گردشگری نوشته شده است، گفت: در این مقالات نوشته شده است كه پنج‌میلیون گردشگر از ایران به سایر كشورها سفر می‌كنند و به بیش از پنج‌میلیارد دلار برای فسق و فجور در خارج از كشور خرج می‌كنند.

او ادامه داد: این در حالی است كه ما سالانه یك‌میلیون حاجی را به سرزمین وحی اعزام می‌كنیم و حدود ۵ / ۱ میلیون نفر را به كربلا و آن زمان كه سوریه باز بود، به این كشور هم می‌فرستادیم. در این شرایط ، آن سرور بزرگوار گفته است كه شما در گردشگری كاری به‌جز فسق و فجور انجام نمی‌دهید.

عضو هیأت مدیره‌ی انجمن صنفی دفاتر سفر و خدمات گردشگری اضافه کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید در این موارد به كمك بیاید و پاسخ این اظهارات را بدهد.

غمخوار ادامه داد: كل افرادی كه سال گذشته از كشور خارج شدند، پنج‌میلیون و ۵۰۰هزار نفر بودند كه بیشتر آن‌ها دانشجو، تاجر و پیله‌وران مرزی بودند و ۵ / ۲ میلیون نفر از این جمعیت را زائران تشكیل می‌دادند. همه‌ی این‌ها را با هم حساب كرده و گفته‌اند كه ۵ / ۵ میلیون نفری كه از كشور خارج می‌شوند، فسق و فجور می‌كنند. این كلمات ناحق است و باید در مقابل، از فعالیت خودمان دفاع كنیم.

عضو هیأت مدیره‌ی انجمن صنفی دفاتر سفر و خدمات گردشگری درباره‌ی صدور مجوزهای آژانس‌های گردشگری، گفت: ما سالانه ۵ / ۵ میلیون نفر گردشگر خروجی داریم كه با احتساب ۵ / ۷ میلیون نفر گردشگری كه می‌خواهیم وارد كنیم، ۱۳ میلیون می‌شود. اگر این جمعیت را میان دفاتر خدمات مسافرتی تقسیم كنیم، حدود شش‌هزار و ۵۰۰ دفتر نیاز خواهیم داشت تا این جمعیت را سامان‌دهی كنند.

وی تصریح کرد: اما سه‌هزار دفتری كه اكنون فعال هستند، رقم بالایی نیست؛ ولی چون تعداد خروجی و ورودی توازن ندارد، مشكلاتی ایجاد شده است كه امیدوارم با راه‌اندازی این سامانه آن مشكلات هم حل شود.

غمخوار همچنین درباره تأثیر گردشگری بر اقتصاد كشور و ضرورت تمركز و توجه به گردشگری تخصصی مانند گردشگری مذهبی، سلامت و طبیعت تأكید كرد.

او خاطر نشان کرد:در حال حاضر كشورهایی مانند تایلند و مالزی ارز گردشگران سلامت را درو می‌كنند. ما با این همه ظرفیت و امكانات چقدر در این زمینه فعال بوده‌ایم؟

غمخوار گفت: من ۸۰ كشور دنیا را دیده‌ام، هیچ كجا مانند ایران جاذبه‌ی طبیعی ندارد. در حالی كه این حوزه از ضعف تبلیغاتی رنج می‌برد و فقط تعداد محدودی آژانس گردشگری براساس علایق شخصی در این حوزه فعال‌اند.

او درباره‌ی گردشگری ورزشی خاطرنشان کرد: هزاران هزار نفر اكنون در راه لندن هستند تا پدیده‌ی المپیك را ببینند.یا جام جهانی فوتبال را در نظر بگیرید. ما هم از این پدیده‌ها می‌توانیم به نفع خود استفاده كنیم، ولی كاری نمی‌كنیم.

عضو كانون شورای سراسری انجمن‌های صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ابراز امیدواری کرد با راه‌اندازی سامانه‌ی الكترونیكی پارتی‌بازی‌ها، سفارش‌گیری‌ها و دخالت افراد كمتر شود.

او خواستار تمركز در صدور مجوزها شد و تصریح کرد: زمانی، یک كمیته‌ این كار را انجام می‌داد، ولی حالا هریك از مجوزهای فروش بلیت هواپیما، راه‌اندازی تور و سفرهای زیارتی در چند سازمان داده می‌شوند.

غمخوار پیشنهاد كرد: كمیته‌ی كارشناسی تشكیل شود تا این مجوزها را متمركز در یك‌جا صادر كند. بخش خصوصی هم می‌تواند اتحادیه‌ای تشكیل دهد تا جواز كسب‌ها را صادر كند.

او متذکرشد:‌ البته شنیده‌ام مقدمات این كار در دولت مطرح شده است، ولی مقاومت‌هایی در سازمان‌ هواپیمایی و حج و زیارت وجود دارد.


کد خبر: 43970

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccxoq0.2bq1m8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com