شناسایی ۸ اثر تاریخی در حوضه شمال و شمال غربی رودخانه سیروان

4 آبان 1394 ساعت 11:19

بررسی های باستان شناختی فشرده در حوضه شمالی و شمال غربی رودخانه سیروان موجب شناسایی ۸ اثر تاریخی از جمله قلعه سلین،گورستان اسلامی قلعه سلین و.... شد.


به گزارش هنرنیوز؛ حنان بحرانی پور سرپرست هیات کاوش این منطقه گفت : در محدوده موردمطالعه آب سیروان از دوشاخه تشکیل شده که در شمال و شمال غربی از دامنه‌ی ارتفاعات کوسالان گذشته و در شمال شرق و جنوب از دامنه‌ی ارتفاعات شاهو عبور می کند. این دو شاخه پس از پیوستن به هم با عنوان آب سیروان جریان پیدا می‌کنند.

وی افزود: در نتیجه بررسی‌های باستان‌شناختی به صورت فشرده در حوضه‌ی آبگیر سد داریان و در محدوده‌ی مذکور، تعداد هشت اثر شامل قلعه سلین ،گورستان اسلامی قلعه سلین، تپه پاسگاه، گورستان روستای نوین،محوطه ده کهن عباس آباد،پل قدیمی عباس آباد ، گورستان وشکه دشت شناسایی شد.

بحرانی پور تصریح کرد:محوطه مورد کاوش ده کهن عباس آباد و گورستان خشکه رود می باشد. محوطه‌ی ده‌کهنه واقع برسطح پشته‌ای طبیعی با بستر صخره‌ای در شیب دامنه‌ی جنوبی ارتفاعات کوسالان قرار دارد و در حال حاضر در سطح محوطه بقایا و آثار معماری خُشکه‌چین از سنگ لاشه و قلوه سنگ قابل مشاهده است.

به گفته وی در نتیجه‌ی کاوش محوطه‌ی ده کهنه و باتوجه به مطالعات ساختاری و معماری خشکه‌چین، این محوطه به عنوان کمپ یا استقرارگاه موقت در مدت زمان محدود، مورد استفاده بوده است.

او در ادامه گفت:از دیگر محوطه های کاوش، می توان به گورستان تاریخی وشکه دشت اشاره کردکه بر روی شیب دامنه‌ی شمالی ارتفاعات شاهو و در جانب جنوبی رودخانه‌ی سیروان قرارگرفته است. در مجموع دو ترانشه در ابعاد ۱۰×۱۰ متر در شیب شمالی گورستان و در برش دیواره‌ی جنوبی جاده‌ی منتهی به روستای اسپه‌ریز مورد کاوش قرار گرفت.

بحرانی پور تصریح کرد: در مجموع در نتیجه‌ی کاوش گورستان وشکه دشت، تعداد ۱۶ گور مورد شناسایی قرار گرفت که از این تعداد، پنج گور به طور موردی کاوش و پس از انجام مراحل نمونه‌برداری توسط متخصص انسان‌شناس، تمامی قطعات اسکلت هر گور پس از انجام مراحل مستند نگاری، جمع‌آوری و برای مطالعات تکمیلی به آزمایشگاه منتقل شد.


کد خبر: 83930

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccxoq4.2bq118laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com