پژوهش‌هاي فريدون جنيدي در «داستان ايران بر پايه‌ي گفتارهاي ايراني»

خبرگزاری ايسنا , 19 تير 1391 ساعت 9:57

فريدون جنيدي از آماده شدن دفتر اول كتاب «داستان ايران بر پايه‌ي گفتارهاي ايراني» خبر داد.



اين شاهنامه‌پژوه و استاد زبان‌هاي باستاني در توضيحي درباره اين كتاب گفت: «داستان ايران بر پايه‌ي گفتارهاي ايراني» كتاب عظيمي است كه حاصل ۳۵ سال كار من بر روي مجموعه گفتارهاي ايراني است.
او افزود: با توجه به اين‌كه اروپاييان گمان دارند كه تاريخ بشر از ۲۸۰۰ سال پيش و از زمان موجوديت يافتن يونان شكل گرفته است و همه پژوهشگران و انديشمندان نيز در آثارشان تاريخ بشر را از كتاب‌هاي به‌جامانده از اين دوران به بعد مي‌دانند، بنابراين ديگران در مقابل اين گمان اروپاييان احساس حقارت مي‌كنند؛ چون اروپاييان تاريخ قبل از ۲۸۰۰ سال پيش از ميلاد را دوران پيش از تاريخ مي‌دانند؛ در صورتي‌كه اين مسأله براي آن‌ها صدق مي‌كند؛ نه براي ما كه در سيستان جمجمه‌اي پيدا مي‌كنيم كه ۴۸۵۰ سال پيش بر روي او عمل جراحي انجام شده است و يا چشم مصنوعي و جراحي‌شده‌اي متعلق به ۶۰۰۰ سال پيدا مي‌كنيم؛ پس بنابراين درمي‌يابيم كه گستره تاريخي كشور ما قدمت بسياري در مقابل اروپاييان دارد.
جنيدي ادامه داد: محور اين كتاب بر پايه‌ي شاهنامه استوار است؛ ولي در آن از ديگر دانش‌ها و موضوعات از قبيل چگونگي آفرينش‌ زمين، پيداش درياها، انسان‌هاي نخستين و گردش زمين و آگاهي نياكان ما از اين دانش‌ها نام‌ برده شده است. دفتر اول اين كتاب در ۶۰۰ صفحه آماده شده است و به زودي براي گرفتن مجوز نشر به ارشاد مي‌شود. همچنين دفتر دوم اين كتاب نيز در دست نگارش است.
رييس بنياد نيشابور همچنين در‌باره فعاليت‌هاي اين بنياد اظهار كرد: از بدو تأسيس بنياد نيشابور، كلاس‌هايي به شيوه ايران باستان راه‌اندازي شد. اين شيوه كلاس‌هاي باستاني همان شيوه‌اي است كه بعد‌ها در دوران اسلامي نيز ادامه پيدا كرد؛ كلاس‌هايي كه از آن‌ها دانشمنداني چون ابوعلي سينا كه در سن ۱۹سالگي برترين پزشك دوران خود بود، سر برآورد.
جنيدي با بيان اين‌كه ما مي‌توانستيم اين شيوه از آموزش‌هاي باستاني را ادامه و گسترش دهيم، عنوان كرد: متأسفانه اين شيوه باستاني ادامه پيدا نكرد؛ اما با اين حال، بنياد نيشابور هنوز ويژگي‌هاي اين شيوه آموزش را حفظ كرده و هم‌اكنون بدون اين‌كه از داوطلبان مشتاق به حضور در اين كلاس‌ها مدركي طلب كند يا پس از پايان دوره مدركي به آن‌ها بدهد، و بدون دريافت هزينه‌اي، كلاس‌هاي خود را به همان شيوه باستاني داير كرده و آن را ادامه مي‌دهد.
او درباره برگزاري دوره‌ها و ثبت نام داوطلبان در كلاس‌هاي بنياد نيشابور نيز گفت: شهريور هر سال ثبت نام كلاس‌ها شروع مي‌شود و كلاس‌ها از مهرماه آغاز مي‌شود و تا رسيدن به مرحله پهلواني‌خواني ادامه دارد. همچنين كلاس‌هايي براي گشت دبيره (سنگ‌نوشته‌خواني) و كلاس‌هاي فارسي باستان و گه‌گاه زبان اوستايي كه همه آن‌ها در گرد فرهنگ ايران دور مي‌‌زنند، برگزار مي‌شود. همچنين هر هفته روزهاي شنبه يك انجمن در بنياد نيشابور به شاهنامه‌خواني و تفسير شاهنامه مي‌پردازد و حضور براي عموم در اين انجمن آزاد است. او در پايان گفت: انتشار كتاب‌هاي «افسانه راجي» به زبان راجي نوشته حسين صفري، سه جلد از گفتارهايم با نام «چند گفتار»، «نواي خوش ايراني» در زمينه موسيقي ايران و «كارنامه ابن سينا» از ديگر كتاب‌‌هايي است كه در بنياد نيشابور يا در دست انتشار است يا در حال آماده شدن.


کد خبر: 43150

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccxsq0.2bq1p8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com