معاون عمرانی استاندار مازندران مطرح کرد:
گردشگری اقتصادی یا اقتصاد گردشگری؟
28 آبان 1390 ساعت 13:02
معاون عمرانی استاندار مازندران گفت: برای پرداختن به زبالههای گردشگران، از اعتبارات استانی محروم هستیم.
به گزارش هنرنیوز، در ادامه همایش توسعه پایدار گردشگری سواحل خزر،محمدتقی رهنمایی این موضوع را مطرح کرد كه بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهری استانهای شمالی در بخش جلگهیی زندگی میكنند و ۸۵ درصد جمعیت روستایی نیز چنین شرایطی دارند، به نظر میرسد استانداری در فضایی بحرانی مدیریت میكند.
سیدعیسی هاشمی ـ معاون امور عمرانی استانداری مازندران ـ پس از طرح این موضوع در پاسخ گفت: ما باید نخست وضع موجود حیات سیاسی، اجتماعی، جغرافیایی و اقتصادی این منطقه را بررسی و انتظارات خود را تعیین كنیم.
وی تصریح کرد: چرا هزینههای گردشگری سرسامآور بالا رفته است، مگر ما به توسعهی جوامع انسانی و بشردوستانه نمیاندیشیم، چرا این زمینه را برای همه فراهم نمیكنیم.
هاشمی با اشاره به کلمه «استاندارد ایرانی» عنوان شده در سخنان یکی از کارشناسان همایش ، بیان کرد: چه اشكالی دارد اگر این استاندارد طبق اصول و منطق باشد و ما آن را برای جوامع دیگر تعریف كنیم.
وی خاطر نشان کرد: باید از وضع موجود، تحقیقات دقیق همراه با آمار داشته باشیم، درد دل كردن كه اثر ندارد. باید در این فضای علمی به گردشگری دور از فضای آرمانی و انتزاعی بپردازیم.
معاون عمرانی استاندار مازندران متذکر شد: گردشگر میآید از طبیعت استان استفاده كند، او نمیخواهد در اینجا برجهای صد طبقه را ببیند، وظیفهی ما حفظ این طبیعت است. گردشگر میآید كه تعامل فرهنگی داشته باشد، حقیقت این است كه در تعامل فرهنگی، غنای فرهنگ بر دیگران میچربد.
وی با اشاره به تصویب ۱۲۲ منطقهی نمونهی گردشگری در سه دوره سفر هیأت دولت به این مازندران، تصریح کرد: باید ضوابط یك مجموعهی گردشگری را مطابق ذائقه و نیاز گردشگران تعیین كنیم.
هاشمی با عنوان محدود بودن اعتبارات استانی یادآور شد: مازندران ۲۴هزار كیلومترمربع وسعت دارد و در تعطیلات نوروز ۱۲میلیون گردشگر داشت كه زبالههای زیادی را تولید كردند و حالا برای پرداختن به زبالههای این گردشگران، از اعتبارات استانی محروم هستیم. واقعیت این است كه استانهایی مانند ما در بحران، مدیریت میكنند.
وی از کارشناسان حاضر در این همایش خواست تا اردیبهشتماه ۱۳۹۱ كه همایش توسعهی پایدار گردشگری سواحل خزر در سطح بینالمللی برگزار میشود، به این پرسش پاسخ دهند كه استان مازندران و دیگر استانها كشور بهدنبال گردشگری اقتصادی هستند یا اقتصاد گردشگری را میخواهند؟
اسدالله محمدپور ـ مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران ـ نیز بیان كرد: تا چند سال پیش، به گردشگری بهعنوان پدیدهای فانتزی و لوكس نگاه میشد؛ اما حالا سازمان روی این موضوع بر اساس راهبرد همه زمانی ، همه مکانی و همگانی کردن سفر كار كرده و حجم زیادی از گردشگران را جذب كرده است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر ۵۲ منطقه از ۱۲۲ منطقهی نمونهی گردشگری استان مطالعه و ۱۰ طرح جامع نیز ارائه شده است.برای ۵۲ نقطه سرمایهگذار معرفی شده است.حدود ۱۰ تا از این مناطق نیز طرح مصوب دارند.
محمدپوربا اشاره به سخنان رهبری مبنی بر اینکه «مازندران با داشتن دریا و جنگل نباید فقیر باشد»، افزود: در همین راستا و در سفر سوم ریاست جمهوری در جمع مدیران استان محور توسعه مازندران کشاورزی و گردشگری عنوان شد. حالا با آسیب شناسی در این جلسات منتظر راهكار هستیم.
مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران گفت : مازندران تنها استان فاقد طرح جامع گردشگری نیست،هنوز طرح جامع کامل آن به فرجام نرسیده است.مطالعات فاز صفر در بخش مشاورهای انجام شده، هم اکنون درصدد مطالعات فازیک هستیم.
محمدپور اضافه کرد: به نتیجه رسیدن ۱۲۲ منطقه نمونه گردشگری در مازندران و ۱۲۰۰ منطقه در کشور در یک دوره ۴ ساله اساساًامکان پذیر نیست.یک پروسه زمانی طولانی می طلبد.اجرای این طرح در مازندران طی ۴ فاز، ۸ سال زمان میطلبد.
کد خبر: 136
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd290f6yt0s.a2y.html