در نشست هم‌اندیشی روز جهانی موزه‌ها مطرح شد:

تدوین ۳۵ برنامه جامع برای موزه‌ها

26 دی 1390 ساعت 10:12

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: ۳۵سال است كه در ایران، روز جهانی موزه‌ها را پاس می‌داریم، بنابراین برای سال ۹۱ با همین نام می‌توانیم پیشنهاد ۳۵ كار و عملكرد پیش رو را در حوزه‌های مختلف موزه‌داری مطرح كنیم.


به گزارش هنرنیوز، نشست هم‌اندیشی برگزاری روز جهانی موزه‌ها ( ۲۸ اردیبهشت‌ماه) عصر روز گذشته (یكشنبه، ۲۵ دی‌ماه) در موزه‌ی هنرهای امام علی (ع) برگزار شد.
سیداحمد محیط طباطبایی - رییس كمیته‌ی ملی موزه‌های ایران (ایكوم) ـ در ابتدای این نشست با اشاره به انتخاب هر ساله شعاری توسط ایكوم جهانی برای تبیین و بررسی ابعاد مختلف نوع نگاه به موزه‌ها، گفت: امسال نیز شعار «موزه‌ها در جهان در حال تغییر با چالش‌های جدید و الهام‌های جدید» انتخاب شده است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران  نیز اظهار کرد: موزه‌ها مردم را با سه حس محبت‌ و دوست داشتن‌، دانش، یادگیری و آگاهی از تكامل حوزه‌ی علوم و آموزش و وضعیت مردم و درد و آلام بشری آشنا می‌كنند.

محمدرضا سعیدآبادی تشریح کرد:موزه‌ها با موضوع جهان جدید و تغییرات پیش رو، چهار موقعیت موزه و توسعه‌ی پایدار، عمومی كردن علم‌، موضوع‌های معنوی و موزه و خاطرات جهانی را دربرمی‌گیرند. 

وی ادامه داد: در بحث موزه و توسعه‌ی پایدار باید به این نكته توجه كرد كه رشد و توسعه‌ی اقتصادی صرف، امروز دیگر مورد نظر نیست، بلكه در این حوزه، ملاحظات اجتماعی، فرهنگی و هویتی و همچنین ملاحظات زیست‌محیطی نیز مورد توجه قرار می‌گیرند. 

سعید‌آبادی تصریح کرد: در بحث توسعه‌ی پایدار به نوعی برنامه‌ریزی‌ها و رفتارها با این موضوع ارتباط می‌گیرند.همچنین یكی از نكاتی كه می‌تواند جامعه‌ی بشری را از مشكلات پیش رو نجات دهد، عمومی شدن علم است. این امر قطعا موجب کاستن درد و رنج مردم شده و آنها را با صلح و آرامش بهتری روبه‌رو می‌کند. 

وی اضافه کرد: در واقع، ماهیت رفتارها و سیاست‌گذاری‌ها می‌تواند موزه‌ها را به‌عنوان مكانی كه نقش خاصی در برقراری ارتباط و آشنایی مردم با این حوزه دارد، معرفی كند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران بیان کرد: بسیاری از موزه‌ها و كتابخانه‌های ما میراث گران‌قدری به نام میراث مكتوب دارند كه این شامل حافظه‌ی جهانی نیز می‌شود و می‌توان از این امر برای تقویت حافظه‌ی جهانی استفاده كرد.

وی با تاکید بر این که نیازمند آموزش بیشتر در حوزه‌ی موزه‌داری و كارشناسی موزه‌ها هستیم،پیشنهاد کرد: دست كم از چند كتاب و مجموعه كه در این حوزه منتشر شده‌اند، نگهداری و حفاظت كنیم و در صورت امكان، منابع دیگری را نیز به فارسی برگردانیم و یك برنامه‌ی جامع برای موزه‌ها ایجاد كنیم. قطعا موزه‌ها نیازمند این كار هستند.
 
سعیدآبادی افزود:سال آینده، از روز جهانی موزه‌ها می‌توان استفاده كرد و از مسؤولان خواست كه اگر در برخی نقاط در دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های این حوزه، كمبودهایی وجود دارد، آن‌ها را تقویت و اشكال‌ها را برطرف كنند. 

وی خاطر نشان کرد:۳۵ سال است كه در ایران، روز جهانی موزه‌ها را پاس می‌داریم، بنابراین برای سال ۹۱ با همین نام می‌توانیم پیشنهاد ۳۵ كار و عملكرد پیش رو را در حوزه‌های مختلف موزه‌داری مطرح كنیم.


کد خبر: 35907

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd5n0s.yt0kz6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com