مدیر طرح فرودگاه بینالمللی قم :
۵۱ فرودگاه کشور ضررده هستند
25 شهريور 1391 ساعت 16:01
مدیر طرح فرودگاه بینالمللی قم گفت: در صورتی نشانههای خوبی در توسعهی صنعت گردشگری میتوانیم ببینیم كه به زیرساختها توجه شود .
به گزارش هنرنیوز، در نشستی رسانهای دربارهی روند فعالیت مجموعهی فرودگاهی، منطقهی نمونهی گردشگری و شهرك گردشگری بینالمللی در دست ساخت در منطقهی سلفچگان قم، با اشاره به ساخت شهرك گردشگری در كنار فرودگاه بینالمللی قم در منطقهی اقتصادی سلفچگان، مدیر طرح فرودگاه بینالمللی قم گفت: ایجاد ظرفیتهای گردشگری زمانی موفق است كه حملونقل بهصورت زمینی، ریلی، هوایی و گاهی دریایی بهعنوان مهمترین عامل در بحث صنعت گردشگری بهخوبی انجام شود.
او گفت: رونق این صنعت جزو شاخصهای خوب توسعه است و در دنیا آن را مهمترین منبع درآمد و اقتصادیترین فعالیت در حوزهی كسب و كار میدانند.
رجب مهرجویی تصریح کرد: ما جدا از صنعت گردشگری جهان نیستیم. عدد هفت برای توسعهی این صنعت در جهان، ۱۲ در آسیا، ۱۷ در خاورمیانه و ۲۴ در ایران جزو شاخصهای توسعهی صنعت گردشگری و هوانوردی در دنیا هستند. این شاخص در جهان با توجه به ظرفیتهای موجود، بسیار پایین است.
مدیر طرح فرودگاه بینالمللی قم بیان کرد: این شهرك گردشگری در فاز نخست سالانه پذیرای یكمیلیون و ۲۰۰هزار مسافر و با تكمیل كل پروژه، پذیرای سالانه ۱۲میلیون و ۵۰۰هزار مسافر میتواند باشد. ما پایهی شاخص خود را هتل فرودگاه مشهد قرار دادهایم.
وی با تاكید بر اینكه آیندهی هوانوردی و گردشگری در جهان از آن آسیاست، گفت: براساس مطالعاتی كه در ۱۰ سال گذشته انجام شده، این قضیه رشد چشمگیری داشته است. با رشد شتابان و سریعی كه اكنون اتفاق میافتد بهراحتی وضعیت یك كشور را میتوان عوض كرد.
مهرجویی اظهار کرد: در ایران عدد ۲۴ است، چون عرضه و تقاضا با یكدیگر همخوانی ندارد. گردشگری و هوانوردی زمانی در كشور میتواند رشد كند كه هر دو با یكدیگر رشد و توسعه داشته باشند.
او بیان کرد: میزان سرمایهگذاری در صنعت هوایی بسیار سنگین است و در كشور ما این صنعت كاملا در دست دولت است.
مدیر طرح فرودگاه بینالمللی قم ادامه داد: تا كنون ۵۴ فرودگاه ساخته شدهاند كه از این تعداد، به جز سه فرودگاه امام خمینی (ره)، مهرآباد و مشهد، ۵۱ فرودگاه دیگر ضررده هستند.
او متذکر شد: كسانی كه مسوولیت توسعهی فرودگاهها را دارند همیشه این شعار را میدهند كه درآمدهای غیرهوانوردی مانند ایجاد زیرساختهای گردشگری و شهركهای فرودگاهی در كنار فرودگاهها باید افزایش یابد تا بتواند بقیه را پوشش دهد. اگر فرودگاهها بتوانند این درآمدها را افزایش دهند، سود ده خواهند بود.
وی ایجاد فرودگاه بینالمللی قم، شهرك فرودگاهی سلفچگان و منطقهی نمونهی گردشگری «طرلاب» را سه عامل سوددهی فرودگاه قم دانست.
مدیر طرح فرودگاه بینالمللی قم در پاسخ به پرسش هنرنیوز مبنی براین که با وجود تحریمها آیا این طرحها توجیه اقتصادی دارد گفت: از حالا با توجه به تحریمهای پیش رو باید آرام آرام زیرساختهای گردشگری را افزایش داد.
او بیان کرد: گردشگر در هر صورت وارد كشور میشود. در صورتی نشانههای خوبی در توسعهی صنعت گردشگری میتوانیم ببینیم كه به زیرساختها توجه شود. زمانی كه دولت اعلام میكند ۵ / ۷ میلیون گردشگر خارجی با محوریت اسلامی باید وارد كشور كنیم، این یك انگیزه برای بخش خصوصی است چون ما ۳۰۰میلیون شیعه در دنیا داریم.
مهرجویی تاکید کرد: دولت در برنامهی چشمانداز خود برنامهریزیهایی میكند؛ ولی وظیفهی مستقیم برای وارد كردن ۵ / ۷ میلیون گردشگر را ندارد و این كار برعهدهی بخش خصوصی است.
کد خبر: 46257
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd5x0o.yt09k6a22y.html