معاون میراث فرهنگی در پاسخ به پرسش هنرنیوز :

برخورد و برداشت سلیقه‌ای ما را در حوزه ثبت دچار مشکل کرده است

30 ارديبهشت 1391 ساعت 14:30

علویان صدر گفت : قوانین ما در حوزه میراث فرهنگی جامعیت و تمامیت دارند و ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم، اما برخورد و برداشت سلیقه‌ای ما را در حوزه خروج آثار از ثبت ملی دچار مشکل نموده است.



مسعود علویان صدر معاون میراث فرهنگی کل کشور در پاسخ به پرسش هنرنیوز که چرا قضات دیوان عدالت اداری به ماده قانونی استناد می‌کنند که خانه‌های تاریخی را فقط تا پایان دوره زندیه شامل ثبت ملی می‌داند و تاریخ ۲۰۰ ساله ایران از دوره قاجاریه تاکنون را رها کرده است توضیح داد : در ماده قانونی ثبت آثار درست است که به پایان دوره زندیه اشاره شده اما بندی هم وجود دارد که می‌گوید در صورتی که هر بنای تاریخی بتواند اصالت و ریشه‌های فرهنگی، تاریخی و دوره‌ی گذار فرهنگی را تبیین کند باید در فهرست آثار ملی به ثبت برسد.
وی اضافه کرد : در شورای سیاست‌گذاری ثبت مصوب شد که مفاهیمی که در دوره‌ی گذار فرهنگی تا عصر حاضر قابلیت ثبت داشته باشند مورد حمایت قرار گرفته شود.
وی اضافه کرد : وقتی اِلمانی مثل برج آزادی را به ثبت می‌رسانیم این بیان‌گر آن است که هیچ مغایرتی با ماده قانونی ندارد چرا که برج آزادی هم بخشی از هویت فرهنگی است.
او تأکید کرد: استنادها خیلی واقعی نیست و من نمی‌دانم کارشناسی میراث فرهنگی بایستی در کدام بستر و چارچوب صورت بگیرد آیا باید متخصصان امر در این ارتباط نظر دهند یا اینکه بایست روابط خشک  اهداف را پیش برد.
وی اضافه کرد : قوانین ما جامعیت و تمامیت را در حوزه میراث فرهنگی دارند و ما هیچ محدودیتی نداریم اما متأسفانه برخورد و برداشت سلیقه‌ای‌ست که ما را با مشکل مواجه کرده است.
وی در پاسخ به این پرسش هنرنیوز که آیا وکیل میراث فرهنگی در رأی‌‌گیری قضات حاضر است و از پرونده‌های ثبتی دفاع می‌کند گفت : در مورد خانه‌ی کلانتری باید از میراث فرهنگی استان تهران پیگیری کنم که آیا نماینده‌ای از استان در جلسه حاضر بوده یا نه. چون اخیراً به طور غیررسمی از طریق رسانه‌ها این موضوع اعلام شده و هنوز ابلاغ رسمی به دست ما نرسیده است.
علویان صدر تصریح کرد : این اثر به غیر از ۳۰ اثر دیگری است که از ثبت ملی خارج شده و این اتفاق اخیراً به وقوع پیوسته است.
معاون میراث فرهنگی کل کشور در پاسخ به این پرسش که چرا طی ۳۰ سال گذشته هیچ اثری از ثبت خارج نشده و صرفاً آثار در دوره‌ی دولت دهم با چنین مشکلی مواجه شده است و آیا این امر متوجه وکیلان میراث فرهنگی است گفت : خروج از ثبت تقریباً‌ ۳۰ سال است شروع شده اما ما تاکنون به نحوی در مقابل آن ایستادگی کردیم و به نحوی اجرای آن را به تعویق انداختیم تا اینکه در نهایت ریاست سازمان میراث فرهنگی (بقایی) از بابت همین موضوع توبیخ شد.
وی تشریح کرد : به خاطر عدم اجرای حکمی مبنی بر تخریب میراث فرهنگی بقایی محکوم شد و اختیار از میراث فرهنگی سلب شد.
وی اضافه کرد :‌ در این هنگام به ما گفته شد حکم اجرا تنها از طریق دادگاه صادر می‌شود.
معاون میراث فرهنگی با تأکید بر اینکه این موضوع قابل حل است اظهار کرد : با چند تن از فقهای شورای نگهبان مذاکراتی انجام شده که پس از نهایی شدن نتایج آن اعلام می‌شود. همچنین به صورت ویژه نامه‌ای به ریاست جمهوری نگاشته شده و همزمان با آن نامه‌هایی به ریاست شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی ارسال و در حال پیگیری این موضوع از طریق این مسئولان هستیم.
وی همچنین از چاپ چهار جلد کتاب دکتر عبدالمجید ارفعی درباره گِل نوشته‌های شیکاگو خبر داد و گفت : این کتاب‌ها تا آخر سال باید چاپ شود که هم‌اکنون اطلاعات ۶۵۰ گِل نوشته در یک جلد کار خواهد شد.
علویان صدر در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه ارفعی سال ۸۸ تمایل به چاپ این چهار کتاب نفیس داشت اما سازمان میراث فرهنگی همکاری نکرد گفت : گذشته‌ها گذشته آنچه مهم است آن است که این کتاب اکنون چاپ می‌شود.


کد خبر: 41027

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd5z0o.yt0fx6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com