گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای هشتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه؛
حسین فرخی: حوزه هنری باید نگاه تازه ای به فضای تئاتر داشته باشد
17 آبان 1390 ساعت 16:22
حسین فرخی در نشست رسانه ای هشتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه گفت: حوزه هنری باید نگاه تازه ای به فضای هنری تئاتر داشته باشد چرا که وضعیت موجود چندان خوب نیست و باید بین مسئولان حوزه هنری با هنرمندان تعامل به وجود آید و خودی و غیر خودی در حوزه از بین برود.
به گزارش هنرنیوز، نشست رسانه ای هشتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه صبح امروز ۱۴ آبان ماه با حضور حسین فرخی دبیر علمی و علی قربانی دبیر اجرایی هشتمین جشنواره تئاتر ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست حسین فرخی صحبت هایش را اینگونه شروع کرد: هشتمین جشنواره تئاتر ماه تصمیم دارد تا نگاه ویژه ای از موضع معنویت و هنر به تئاتر داشته باشد. به نظر می آید در چند سال اخیر وضعیت تئاتر به شدت بحرانی شده و در این چند سال کمترین امیدواری را در بچه های تئاتر را دیده ایم و بچه های تئاتری دچار یاس و ناامیدی شده اند و متاسفانه تمام این نا امیدی ها به مدیران برمی گردد.
وی ادامه داد: اگر قرار است تئاتر پویا باشد و به جامعه کمک کند با وضعیت موجود تئاتر کشور این پویایی، ایستا شده است ومتاسفانه تئاتر امروز ما تنها گزارش کار و آمار اجراها شده است.
دبیر علمی جشنواره تئاتر ماه افزود: بعد از ۷ دوره برگزاری جشنواره تئاتر ماه هنوز این جشنواره نتوانسته به اهداف مورد نظرش برسد. مفهوم معنویت بسیار کلی است که این جشنواره هنوز نتوانسته به آن مفهوم و اندیشه برسد و در بحث نوآوری و تکنیک هم این جشنواره جسته و گریخته کارهایی انجام داده است.
حسین فرخی خاطرنشان کرد: جشنواره تئاتر ماه باید متفاوت از دیگر جشنواره های تئاتری کشور باشد و معتقدم وجود بعضی از بخش ها در این جشنواره بی مورد است چرا که ما در کشور جشنواره های بسیاری داریم که این بخش ها را شامل می شود.
وی تاکید داشت: در دوره هشتم جشنواره تئاتر ماه ۹۸۳ اثر به دبیرخانه جشنواره ماه ارسال شد که ۶۷۸ اثر در بخش صحنه ای، ۲۰۷ اثر در بخش خیابانی و ۸۹ اثر در بخش کودک این مجموعه را تشکیل می دهد همچنین در این دوره ما شاهد حضور پررنگ شهرستانی ها هستیم.
فرخی گفت: در بین آثار رسیده ۱۴۷ اثر با مضمون دفاع مقدس، ۲۰۸ اثر با مضمون خانواده، ۶۰ اثر با موضوع بیداری اسلامی، ۱۰۸ اثر با موضوع جوانان و دین و ۱۳ اثر با موضوع تعالیم اخلاقی هستند.
دبیر علمی جشنواره ماه اظهار داشت: ترکیب هیات داوران در بخش صحنه ای عزت الله انتظامی، حسین مسافرآستانه، اعظم بروجردی هستند البته با علی نصریان و حمید سمندریان هم صحبت هایی شده که اگر موافقت کنند این پنج نفر داوران صحنه ای ما هستند همچنین محمدحسین ناصر بخت، حسن دولت آبادی و مریم معترف هیات داوران بخش کودک و یدالله وفاداری، محمد حمزه زاده و حسین داوری هم داوران بخش خیابانی این جشنواره هستند.
وی در پایان گفت: با برپایی جشنواره های متعدد در کشور مخالف هستم. زمانی که به یک جشنواره دینی نگاه می کنیم مردم نسبت به آن موضع می گیرند. حوزه هنری باید نگاه دیگری به فضای هنری تئاتر داشته باشد چرا که وضعیت موجود چندان خوب نیست و باید بین مسئولان حوزه هنری با هنرمندان تعامل به وجود آید و خودی و غیر خودی از بین برود.
در ادامه این نشست علی قربانی گفت: دبیر خانه جشنواره فراخوان هشتمین جشنواره تئاتر ماه را از نیمه تیرماه اعلام کرد و با دریافت آثار به ارزشیابی متون پرداخته شد. امسال برای تمامی آثاری که به ما رسید فرم ارزشیابی پر شد و تمام آثار شناسنامه دار شدندکه این شناسنامه ها توسط اعضای هیات کارشناسی پر شده است.
دبیر اجرایی این جشنواره ادامه داد: ۴ سالن اندیشه، سوره، ماه و مهر برای اجرای های صحنه ای بزرگسال در نظر گرفته شده است و برای تئاتر کودک و نوجوان تالارهای هنر و مرکز تئاتر عروسکی کانون در نظر گرفته شده است و نمایش های خیابانی می توانند یک اجرا در حوزه هنری و یک اجرا در محوطه باز خانه هنرمندان داشته باشد.
وی تاکید داشت: ۲۴ نمایش صحنه ای در این دوره داریم که ۱۴ نمایش مربوط به شهرستان ها می شود که ۷ اثر آن در مرحله انتخاب به این بخش راه یافته و ۷ نمایش منتخب نمایش های استانی است. در بخش کودک ۱۱ اثر داریم که ۵ اثر متعلق به تهران و مابقی از شهرستان ها به این دوره جشنواره رسیده است و در بخش خیابانی ۲۵ نمایش به جشنواره رسیده است.
قربانی اظهار داشت: در این دوره برگزاری کارگاه های آموزشی را داریم و همچنین بسته های هدیه برای شرکت کنندگان در نظر گرفته ایم که عمده این هدیه آموزشی است.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره از مسئولان مراکز حوزه هنری استان ها دعوت می شود تا در جشنواره حضور داشته باشند و کارهای منتخب بعد از جشنواره در دو سالن ماه و مهر به اجرا در می آیند در هیات انتخاب و ارزیابی از کارشناسان شهرستانی هم استفاده شده است.
علی قربانی افزود: بودجه جشنواره ۳۰۰ میلیون تومان است که حدود ۵۰ میلیون تومان آن گروه ها به عنوان کمک هزینه داده شده است.
کد خبر: 26
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd6.0xyyt0922a.html