گزارش هنرنیوز از نشست رونمایی آلبوم موسیقی «نوروز و بهار ایرانی»/1/؛
هوشنگ جاوید : آیا من ضد انقلابم؟
30 فروردين 1391 ساعت 15:01
هوشنگ جاوید در نشست رسانهای رونمایی از آلبوم موسیقی «نوروز و بهار ایرانی» ضمن اشاره به اینکه موسیقی امروز استقلال خود را از دست داده ابراز داشت : آیا من با بیان این موضوع تبدیل به یک عنصر ضدانقلاب شدهام.
به گزارش خبرنگار موسیقی هنرنیوز نشست رونمایی از آلبوم «نوروز و بهار ایرانی» امروز در تالار مهر حوزه هنری با حضور محمد سریر، بهروز وجدانی رضا مهدوی و هوشنگ جاوید برگزار شد. هوشنگ جاوید در این برنامه توضیح داد : در زمان انقلاب شعار ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود اما امروز موسیقی ما استقلال خود را از دست داده است.
وی ابراز داشت: تنها هدف من از انجام کارهای پژوهشی ارائه آن به مخاطبان است، در باب موسیقی نوروز و بهار پیش از اسلام و در زمان اشکانیان و حتی هخامنشیان آوازهای نوروزی وجود داشته است، فرهنگهای نادرست زیادی در رابطه با نوروز جا افتاده است که نمونه آن چهارشنبه سوری است.
جاوید در رابطه با کارهای گذشته خود توضیح داد : من از سال ۱۳۷۰ که نخستین پژوهشی را آغاز کردم به مدت ۱۰ سال به انجام کار پژوهشی پرداختم و در سال ۸۰ موسیقی آینی را ایجاد کردم که افراد زیادی دایهدار این موسیقی آینی هستند.
این پژوهشگر موسیقی توضیح داد : بسیاری اعلام کردند که قرن آینده، قرن مرگ فرهنگهاست، که باید اعلام کنیم این موضوع اشتباه است و ملتهای کهن فرهنگ خود را حفظ خواهند کرد. اگر نگاهی به تداخل مناسبتهای اسلامی و عید نوروز در گذشته داشته باشیم. خواهیم دید که این تداخلها به درستی توسط مردم هدایت میشده و به شکلی زیبا شادی و غم با هم آمیخته شدهاند.
وی با طرح گلایهای ادامه داد : فیلمی به نام «نوروزانه» ساختم که برای آن زحمت زیادی کشیده شده بود و برای ارائه به یونسکو به دست سازمان میراث فرهنگی سپردم که تنها هزینه ساخته آن را خواستار شدم که معادل ۳۰۰ هزار تومان بود اما آن نهاد حتی این مبلغ را نیز به من واگذار نکرد.
«ما نوروز را شاهکار فرهنگی ایران در یونسکو معرفی کردیم»
در ادامه برنامه بهروز وجدانی در رابطه با این اثر توضیح داد : حدود ۱۳ سال پیش یونسکو از هر کشور درخواست معرفی شاهکار فرهنگی خود را داشت که نمایندگان ایران نوروز را شاهکار فرهنگی ایران معرفی کردند.
وی افزود : با توجه به این معرفی لازم است در راستای توسعه این شاهکار که ثبت شده باید آثار تازهای ارائه داد که آلبوم «نوروز و بهار ایرانی» میتواند در ادامه این ثبت منتشر شود.
وجدانی ادامه داد : موسیقی نوروز در دوره ساسانیان حضور پر رنگی داشته و بعد از اسلام هم نوروز جایگاه ویژهای داشته و رنگ و بوی خود را از دست نداده است موسیقی نوروز هم از این قاعده مستثنی نبوده بطوری که نام یکی از شش آواز موسیقی نوروز بوده است.
کد خبر: 39606
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd990s.yt0nz6a22y.html