رونمایی از نخستین فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران
8 دی 1394 ساعت 10:11
نخستین کتاب ۲۱ جلدی «فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران» در فرهنگسرای ارسباران رونمایی میشود.
به گزارش هنرنیوز؛ نخستین کتاب ۲۱ جلدی «فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران» اثر کیوان پهلوان در ژانر پژوهشی فولکلور موسیقی (آواها، ترانهها، بازیها، افسانههای آهنگین، ضربالمثلها) جمعه ۱۱ دی ساعت ۱۸ در فرهنگ سرای ارسباران رونمایی میشود.
در این برنامه احمد صدری و علی بیانی به ترتیب مشاور اسبق هنری و معاون موسیقی فرهنگستان هنر، بابک ربوخه مدیر امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری و عبدالرضا مجدی سازشناس و نوازنده موسیقی به تحلیل و بررسی این کتاب پژوهشی میپردازند.
پخش نماهنگی از کیوان پهلوان، اجرای موسیقی افغانستان با حضورمحمدجواد تابش (خواننده برجسته افغان ونوازنده هارمونیه) و (حامد دل آهنگ نوازنده تبلا)، اجرای موسیقی زنده و حرکات موزون مازندرانی به سرپرستی هنرمند ارجمند ناصر امینی بخش دیگر این برنامه است.
کیوان پهلوان فارغالتحصیل مقطع دکتری فیلولوژی باگرایش فولکلور از آذربایجان، این مجموعه پژوهشی رادر ۲۱ جلد با هدف معرفی یک ژانر پژوهشی تازه و تجربه نشده در ایران تدوین کرده است. ۱۹ جلد کتاب به استانهای ایران و دو جلد آن به ادبیات شفاهی اقوام فارسی زبان افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان خارج ازایران اختصاص دارد.
این ژانر پژوهشی «oral literature in the context of music» نام دارد که ترجمه لغت به لغت آن «ادبیات شفاهی در زمینه موسیقی» است. این شیوه پژوهشی تا کنون در ایران تجربه نشده است. این مجموعه تمامی مباحث موجود در ژانر فولکلور موسیقی اعم از (آواها، ترانهها، عبارات آهنگین تا لالاییها، بازیها، افسانههای آهنگین، ضربالمثلها، چیستانها، دعاها و محتوای شنیداری برخی مراسم مذهبی) را دربرمیگیرد. محتوای آهنگین و ریتمیک این مجموعه مشتمل برداستانها، حکایات، دعاها نقش بسزایی در حفظ شدن آنها داشته و چه بسا محتوای داستانی و معنایی آنها بسیار پیش از اینها به فراموشی سپرده میشد.
مقدمه کتابِ نخست به استان تهران اختصاص دارد و به شرح اهمیت موسیقی در حفظ آثار فرهنگیِ فولکلور میپردازد. در بخش دیگر مقدمه آمده «موسیقی» تمامی آن چیزهایی است که ارتباط مستقیم با آهنگ، ریتم، و ملودی دارند یعنی علاوه بر رقصها، سازها و لالاییها...، دعاها، حکایات و چیستانها را هم باید در دسته آثار حوزهٔ موسیقی قرار داد و به طورکلی فهم موسیقی بوده که مجموعه این آثار راحفظ کرده است.
علاقمندان برای حضور دراین نشست میتوانند به فرهنگ سرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
کد خبر: 86866
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd9j0j.yt0996a22y.html