با هدف ارايه كارنامه يك ساله تئاتر كشور؛
اعلام اسامي 20 نمايش بخش مرور جشنواره تئاتر فجر
26 دی 1389 ساعت 13:36
20 نمايش در بخش مرور تئاتر ايران- كه در سال 1389 اجرا شده - در بيستونهمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر به روي صحنه ميرود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، در اين جشنواره، بخش مرور تئاتر ايران كه به صورت غيررقابتي و با هدف ارايه كارنامه يك ساله تئاتر كشور در قالب بهترين نمايشهاي اجراشده از بهمنماه سال 88 تا ديماه 89 برگزار ميشود،20 نمايش به روي صحنه ميروند.
برپايه اين گزارش، اسامي نمايشهاي راه يافته به بخش مرور تئاتر ايران به شرح زير است: «آهو» به نويسندگي فرهاد ارشاد و كارگرداني بيتا عبائيان ازتهران، «من ، هملت، تو» به نويسندگي و كارگرداني فرزين ريحانيراد ازتهران، «خانه برناردا آلبا» نوشته فدريكو گارسيالوركا و كارگرداني زهرا صبري ازتهران، «دم هشتي روي گنبد» به نويسندگي و كارگرداني كاوه مهدوي ازتهران، «توقف در ايستگاه 4» به نويسندگي و كارگرداني امين آبان ازكرج، «24» به نويسندگي علي دل پيشه و كارگرداني اسماعيل سعيديان ازشيراز، «آنفولانزاي خوكي» به نويسندگي مهرداد راياني مخصوص و كارگرداني نيما دهقان ازتهران، «كسوف» به نويسندگي و كارگرداني ايوب آقاخاني ازتهران، «زندگي ميان آتش» به نويسندگي و كارگرداني اصغر خليلي ازتهران، «ح دو چشم» به نويسندگي تقي همتينيا –سيروس همتي و كارگرداني سيروس همتي ازتهران، «شب اسرار آميز پِه پِه» به نويسندگي محمدرضا كوهستاني و كارگرداني احمد سليماني ازقم، «آخرين نامه» به نويسندگي و كارگرداني مهرداد كوروش نيا ازتهران، «كمدي استشمامات» به نويسندگي اميد طاهري و كارگرداني ميثم عبدي ازخمين، «لوتا پسرخوبي است» به نويسندگي فارس باقري و كارگرداني عليرضا ارجوني از زاهدان، «حيرت بازار» به نويسندگي عبدالرضا فريد زاده و كارگرداني زري اماد ازتهران، «روز مي گذرد» نوشته بهرام بيضايي و كارگرداني عباس كريمي ازبجنورد، «سلطان و گاگول» به نويسندگي كلودياشارين بر و كارگرداني پيردمينگر محصول مشترك ايران و آلمان، «بدريه مادري» به نويسندگي و كارگرداني محمد عسگري ازكرج، «مقتل» نوشته و كارگرداني محمودرضا رحيمي از تهران و «جاويد خاك» نوشته و كارگرداني مسلم سليمانيان از شهركرد.
**جشنواره تئاتر فجر كلاس آموزشي براي هنرمندان شهرستاني است
حضور در جشنواره تئاتر فجر در واقع برگزاري يك كلاس آموزشي براي هنرمندان شهرستاني است تا از اين طريق به تجربيات تازهاي در عرصه تئاتر دست يابند.
سعيد آلبوعبادي نويسنده و كارگردان تئاتر شهرستان در گفتوگويي در خصوص تاثير حضور هنرمندان شهرستاني در جشنواره تئاتر فجر گفت: هر ساله عده زيادي از هنرمندان شهرستاني در اين جشنواره بزرگ كه كلكسيوني از آثار نمايشي است، شركت ميكنند.
وي با بيان اينكه با اجراي گسترده و مداوم نمايشها در ديگر استانهاي كشور نيز ميتوان در جذب بيشتر هنرمندان و ارتقاء سطح كيفي آثار تأثير بسزايي داشت، خاطرنشان كرد:برگزاري جشنوارهها، اجراي اين نمايشها در شهرستانهاي كشور و همچنين برنامهريزي دقيق مسئولان باعث پويايي تئاتر خواهد شد.
آلبو عبادي گفت: متوقف شدن اجراي يك اثر نمايشي، كنار گذاشتن فكر، انديشه و نوع نگرش خالق يك اثر هنري است. بنابراين برنامهريزي و سياستگذاري در تئاتر باعث ميشود فعاليت، تلاش و تجربه يك هنرمند در چند اجراي محدود خلاصه نشود و اين اجرا با تكرار و استمراري كه در نقاط مختلف پيدا ميكند، در طول چند سال از نظر كيفي ارتقاء يابد كه توليدكنندگان تئاتر براي توليد اثري با ارزشمندتر آمادگي بيشتري پيدا كنند.
وي درباره اشتياق هنرمندان تئاتر شهرستان براي شركت در اين جشنواره عنوان كرد: با منتشر شدن فراخوان جشنواره سراسري تئاتر فجر، افرادي كه دغدغه تئاتر دارند، با ارسال متن نمايشي خود اين اشتياق را اثبات ميكنند و در طي مراحل انتخاب آثار، كساني كه توان اجراي يك نمايش خوب را دارند برگزيده ميشوند و به مر حله پاياني كه شركت در اين جشنواره و اجرا است، دست مييابند.
وي افزود: حضور در جشنواره تئاتر فجر در واقع برگزاري يك كلاس آموزشي براي تعدادي از هنرمندان كشور است كه امتيازي براي اين افراد نيز محسوب ميشود؛ چرا كه با تماشاي آثار داخلي و خارجي، همچنين قرار گرفتن در جو ارتباطي كه بين هنرمندان برقرار است ميتوانند به تجربيات تازهاي دست يابند.
کد خبر: 22596
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd9k0x.yt0xn6a22y.html