رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری کشور:
اعضای کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان از چه تعجب کردند؟!
14 بهمن 1393 ساعت 14:08
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری کشور با اشاره به این نکته که راهنمایان گردشگری جهان تنها به کشورهای امن و با زیرساختها گردشگری مناسب سفر میکنند، میزبانی ایران از هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان را فرصت خوبی برای معرفی جاذبههای گردشگری ایران و یک برد عالی در دیپلماسی گردشگری دانست.
آرش نورآقایی در گفتوگو با هنرنیوز در مورد اهمیت کنواسیون راهنمایان گردشگری جهان و تأثیر آن بر گردشگری کشور میزبان توضیح داد:راهنمایان گردشگری جهان به کشوری سفر نمیکنند مگر آنکه زیرساختهای گردشگری آن آماده و برای حضور گردشگران امن باشد.
او ادامه داد: از این رو کشورهای بسیاری سعی کردند با برنامه و داشتن خلاقیت مانند بخش پوستر،هدایای تبلیغاتی،صنایع دستی سرزمین خود سعی در جذب آرا برای برگزاری دور دیگر این کنواسیون در کشورشان را داشته باشند.با این وجود ایران توانست با اولین دور حضور در این کنوانسیون با کسب ۱۷ رای میزبانی دور دیگر این کنوانسیون را برعهده گیرد.
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری کشور از سوی دیگر تأثیر میزبانی این کنوانسیون در توسعه گردشگری و جدب گردشگر خارجی را چندین برابر برگزاری نمایشگاههای گردشگری دانست و گفت:کشور ایران در سال چندین بار در نمایشگاههای مختلف گردشگری شرکت می کند و هر بار با یک ابتکار تازه مانند بخش موسیقی محلی سعی در جلب توجه مخاطبان به غرفه خود و در نهایت جذب گردشگر می کند.
وی ادامه داد:در حالی که همچنان شهروندان کشورهای دیگر ایران را کشوری ناامن و فاقد زیر ساختهای درست گردشگری میدانند و به همین علت از سفر به ایران امتناع میکنند، اکنون با میزبانی این رقابت و حضور راهنمایان تور از کشورهای مختلف از جمله آمریکا و کانادا که وزارت امور خارجه آن کشور شهروندان خود را از سفر به ایران در موارد غیر ضروری منع کرده است این پیام را به دنیا مخابره میکند که ایران کشور امنی است با خیال آسوده سفر کنید.
نورآقایی درباره چگونگی حضور دو کشور سنگاپور و دانمارک که رقبای اصلی ایران برای میزبانی هفدهمین دور کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان بودند،گفت: کشور سنگاپور بیست سال پیش هم میزبانی این کنواسیون را برعهده داشته است.این کشور که هشتمین کشور امن جهان است و سالانه دو برابر جمعیت خود گردشگر می پذیرد امسال با داشتن یک برنامه منسجم و مشحص،تصاویر،کتابها و هدایای تبلیغاتی که عمده آنها از صنایع دستی کشورشان بود و با ۱۳ نفر که سه نفر از آنها از وزارت گردشگری این کشور بودند، حاضر شد.
او ادامه داد:از سوی دیگر میزبانی دور دیگر این کنواسیون توسط دانمارک برای سایر کشورهای اروپایی از آن جهت دارای اهمیت بود که برگزاری کنوانسیون همچنان در قاره اروپا باقی بماند.
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری کشور در مورد نوع نگاه سایر کشورها به ایران گفت:متأسفانه همانگونه که پیش تر هم اشاره کردم مردم جهان، ایران را کشوری ناامن و فاقد زیرساختهای گردشگری میدانند و زمانی که با ما وارد صحبت شدند برایشان جالب بود ما در ایران راهنمای تور خانم داریم. یا اینکه از دیدن تصاویر هتلهای ما تعجب میکردند و میگفتند اصلا تصور اینکه چنین هتلهایی در ایران وجود داشته باشد را نداشتهایم.
او بیان کرد:یکی از راهنمایان گردشگر خانم اهل دانمارک به تیم ایران گفت:من همیشه از سفر به ایران هراس داشتم زیرا آن را کشوری ناامن میدانستم اما اکنون که با یک گروه خواهیم آمد دیگر هراسی ندارم و بسیار هم مشتاقم.
نورآقایی با اشاره به این نکته که بسیاری از تلاشهای ما در حوزه گردشگری از استاندارد سایر کشورها نیز بالاتر بود، در مورد چگونگی حضور تیم ایران و ارائه برنامهها که باعث این برد شد،گفت:یک اینکه تیم ایران جوانترین تیم بود.هر روز با یک لباس مرتب و مشخص یک روز با لباس رسمی و روز دیگر با لباس محلی حاضر شد. با گرمی با سایر راهنمایان برخورد میکرد. معرفی نامهای که ما ارائه کردیم هم شامل تمام دورههای برگزرای جشن راهنمایان گردشگری بود که جزو بزرگترین و با برنامهترین جشنها بود.
او تصریح کرد:تمام این خلاقیتها هرچند ساده باعث شد تا ایران برد این رقابت را از آن خود کند.
نورآقایی در مورد پیشنهاداتی که برای بهبود این کنواسیون در عرصه بینالمللی ارائه داد نیز اظهار کرد: ما چهار پیشنهاد به این کنواسیون دادیم که برای آنها بسیار جذاب بود.یکی اینکه در این برنامه از ظرفیت رسانهها خیلی استفاده نشده بود و من به آنها پیشنهاد همکاری با رسانهها برای پوشش هرچه بیشتر برنامهها و تبلیغات را دادم.
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری کشور توضیح داد: به آنها پیشنهاد دادم با یونسکو و سازمان جهانی گردشگری همکاری بیشتری داشته باشند.همچنین از راهنمایان تور میشود به عنوان گزارشگر برخی از تخریبها در سایتهای گردشگری استفاده کنند. چرا که یونسکو آنقدر کارشناس ندارد که بخواهد مدام برای بازرسی به سایتهای گردشگری سر بزنند اما راهنمایان تور میتوانند چنین کاری بکنند.و از این جهت ایدهپردازی درست ایران در صدر تمام کشورها بود .
وی برگزاری هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان را یک برد دیپلماسی گردشگری دانست و گفت: از اکنون برای برگزرای یک جشن بسیار عالی باید تلاش کنیم.برنامههای منسجی داشته و با دبیرخانه این کنوانسیون در ارتباط باشیم چرا که میخواهیم بهترین را برگزار کنیم.
کد خبر: 78946
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcd9n05.yt0jo6a22y.html