دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت مناطق آزاد؛
تنها ۵ درصد از گردشگران سلامت توسط آژانسهای مسافرتی وارد کشور میشوند
3 دی 1393 ساعت 13:38
دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت مناطق آزاد گفت: گردشگران سلامت در هنگام ورود به ایران توسط توسط رانندگان تاکسی و افراد خاص در سر مرزها شناسایی میشوند و کلیه مراحل پذیرش آنها در بیمارستانها و اقامتشان توسط همین افراد صورت میگیرد و گاهی نیز مورد سودجویی قرار میگیرند.
دکتر سید محمد اکرمی در گفتوگو با هنرنیوز با اشاره به تذکرات مکرر رئیس جمهور در دیدار با روسا و اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای ورود به حوزه گردشگری سلامت و ارتقا این حوزه اظهار کرد:
گردشگری سلامت شاخهای تازه و تخصصی از علم و صنعت گردشگری است که همپای سایر شاخههای گردشگری در جهان، در حال توسعه است و کشورهای بسیاری از آن کسب در آمد میکنند.
او با اشاره به ظرفیت ایران در پذیرش گردشگران سلامت، این حوزه را فرابخشی دانست که برای ارتقا آن بخش دولتی و خصوصی باید با برنامه دقیق وارد آن شوند.
ورود گردشگران سلامت توسط رانندگان تاکسی
مشاور اداره کل بین الملل وزارت بهداشت با اشاره به سود آور بودن گردشگری سلامت و ورود افراد غیر متخصص برای به دست آوردن سود مادی در این حوزه در مورد نحوه ورود گردشگران سلامت از کشورهای همسایه به داخل کشور نیز گفت: در حال حاضر بیشتر گردشگران سلامت از دو کشور جمهوری عراق و آذربایجان وارد ایران میشوند.
به گفته اکرمی این گردشگران در هنگام ورود توسط توسط رانندگان تاکسی و افراد خاص در سر مرزها شناسایی میشوند و کلیه مراحل پذیرش آنها در بیمارستانها و اقامتشان توسط همین افراد صورت میگیرد و گاهی نیز مورد سودجویی قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: به نظر میآید تنها ۵ درصد از گردشگران سلامت توسط آژانسهای گردشگری با روند درست وارد کشور میشوند.
متولی گردشگری سلامت چه کسی است؟
اکرمی با بیان اینکه دولت و وزارت بهداشت و درمان متولی امر سلامت در جامعه هستند از همکاری و امضا تفاهم نامه میان چهار ارگان، وزارت امورخارجه، وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به منظور نظارت و سیاست گذاری جهت ارتقا گردشگری سلامت و شفاف سازی روند انجام آن در کشور خبر داد.
عملکرد تشویقی به جای جبری
این مقام مسئول افتتاح دفاتر پذیرش گردشگران سلامت در کشورهای دیگر با نگاه عمده به جمهوری آذربایجان و عراق را پیشنهادی برای شفاف سازی این حوزه و کوتاه کردن دست افراد نامتخصص دانست و افزود: با افتتاح چنین دفاتری کلیه مراحل پذیرش بیمار مانند هماهنگی با پزشک، زمان ورود و خروج و محل اقامت در کشور مبدا انجام میشود و ما میتوانیم بدانیم علاقه به سفر در چه حوزههایی بیشتر است.
وی ادامه داد: همچنین با در نظر گرفتن پکیجهای سفر و پیشنهاد آن به افراد حق انتخابی برای آنها قائل میشویم و در این صورت دست افراد غیر متخصص قطعا کوتاه خواهد شد.
اکرمی خاطرنشان کرد: ضرورتی برای برخورد جبری با افراد غیر متخصص که به بهانه دست یافتن به سود وارد این حوزه شدن نمیبینیم و معتقد هستیم با فرهنگ سازی و زمان دادن، بسیاری از موارد درست خواهد شد.
تعامل بخش خصوص و دولتی جهت ارتقا این حوزه
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اشتباه بزرگی که بسیاری دچار آن میشوند این است که دولت و ارگانهای دولتی به تنهایی قرار است در گردشگری سلامت فعالیت بکنند. این در حالی است بر اساس طرح تحول نظام سلامت در ایران ۹۰ درصد تختهای بیمارستانهای دولتی ما اشغال است و برای پذیرش گردشگران سلامت نیازمند همکاری بیمارستانهای خصوصی هستیم.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر شرکتهای بیمه نیز باید با درک درست از اقتصادی بودن این حوزه وارد عمل شوند و راه را برای توسعه این صنعت باز کنند.
اکرمی با بیان اینکه تعداد کمی از بیمارستانهای خصوصی ما میتوانند جهت اعتبار سنجی بین المللی اقدام کرده اندما یک اعتبار سنجی بین المللی داریم و یک اعتبار سنجی داخلی که طبق آن استاندارد بیمارستانهای ما تعیین و رتبه بندی میشود. البته ما اعتبار سنجی کشورهای اکو را هم پیشنهاد دادهایم و امیدواریم یک زمان که تمام کشورهای همسایه دور هم جمع میشوند یک اعتبار سنجی مدون در اکو را داشته باشیم.
طب اسلامی پیشنهاد ما
وی از به کار گیری طب اسلامی به عنوان یک نقطه قوت در گردشگری سلامت کشور نام برد و گفت: بسیاری از افراد چه در داخل و چه در خارج از کشور هستند که توان پرداخت هزینههای درمانی در کشورهای غربی را دارند اما به دلیل اعتقاد به دین اسلام و بحث محرم و نامحرم بودن ترجیح میدهند در کشور ایران تحت مداوا قرار گیرند.
او عدم تسلط پرستاران و کادر بیمارستانی به زبان انگلیسی و عدم وجود تابلوهای راهنمای بیمارستان به زبان انگلیسی و برگه پذیرش بیمار را از نقاط ضعف دانست.
اکرمی استفاده از طب سنتی را نقطه قوت دانست و گفت خوشبخانه ما طب سنتی درخشانی داریم که متاسفانه به علت مکتوب و مدون نبودن چندان عرضه نشده و کشورهای چین و کره جنوبی که خیلی هم در این عرصه قدمت ندارند از ما جلو افتادند. اما ما کارهیی زیادی انجام دادهایم و الان دانشجوی دکتری طب سنتی در سه دانشگاه داریم.
کد خبر: 77721
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdf505.yt05x6a22y.html