آيين اختتاميه جشنواره فيلم كوتاه برگزار شد؛
ايوبی: ازهمه دولتمردان می خواهم با سينما آشتی كنند
28 مهر 1393 ساعت 9:44
آیین اختتاميه سی و يكمين جشنواره بين المللی فيلم كوتاه تهران در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران، آيين اختتاميه جشنواره فيلم كوتاه تهران با حضور حجت ا... ايوبي رئيس سازمان سينمايي ، محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري، محمد احساني معاون نظارت و ارزشيابي ، محمد طباطبايي نژاد مدير عامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي و جمعي از ميهمانان خارجي و هيات داوران به ميزباني حبيب ايل بيگي دبيرجشنواره فيلم كوتاه تهران در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم حبيب ايل بيگي دبير سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران ضمن خوشامدگويي به ميهمانان حاضر در مراسم اختتاميه اين جشنواره گفت: خدا را شاكرم كه توفيق خدمتگزاري سي و يكمين جشنواره فيلم كوتاه را نصيبم كرد. همچنين از برادر عزيزم جناب دكتر ايوبي رئيس سازمان سينمايي به خاطر اعتمادي كه به اينجانب كرده اند و مسئوليت دبيري اين دوره از جشنواره را به بنده سپردند ، كمال تشكر را دارم.
دبير جشنواره فيلم فجر با اشاره به ماهيت اين دوره از جشنواره فيلم كوتاه گفت: در اين دوره از جشنواره شاهد نمايش آثاري بوده ايم كه بذر آنها در جشنواره هاي منطقه اي و استاني و نيز در دوره هاي آموزشي انجمن گذاشته شده بود. كيفيت آثار و محتواي فيلمها چيزي نيست كه يك شبه بتوان آن را در فيلم ها تزريق كرد.
وي افزود: اگر انتظار داريم جشنواره بعدي به لحاظ كيفيت آثار رشد قابل توجهي نسبت به توليدات امسال داشته باشند بايستي شرايط توليد فيلم كوتاه را در كشور بهبود بخشيم. ما معتقديم از كشت ناكرده، نمي توان انتظار درو داشت.
دبير جشنواره فيلم كوتاه تهران در ادامه با اشاره به اين مطلب كه جشنواره فيلم كوتاه تهران كارنامه اي ۲ ساله براي اين عرصه است گفت: اين دوره از جشنواره فيلم كوتاه تهران را مي توان عرصه اي براي بررسي كارنامه ۲ ساله فيلم كوتاه تهران دانست.
ايل بيگي در ادامه تصريح كرد: در اين دوره از جشنواره آثاري به نمايش درآمد كه چهره مقاومت در منطقه و ارزشهاي دفاع مقدس را به زيباترين شكل ممكن به نمايش كشيد و از طرفي آثاري كه مستندسازان جوان از جغرافياي طبيعي و تنوع فرهنگي كشور به تصوير كشيدند ظرفيت فرهنگي كشور را براي مخاطب غيرايراني به خوبي نشان مي دهند.
دبير سي و يكمين جشنواره فيلم كوتاه در پايان صحبتهاي خود گفت: عليرغم مشكلات اجرايي ، پروژه نگران سازي و بي اعتماد كردن مسئولان نسبت به فيلمسازان جوان كشور كه توسط برخي از افراد مغرض بنا بود اجرا شود، نتوانست گردي بر دامن اين جشنواره بيفشاند و به حمد ا... قاطبه شركت كنندگان در جشنواره رضايت نسبي از برگزاري مناسب از جشنواره را ابراز داشتند.
در ادامه اين مراسم هيئت داوران بخش بين الملل سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران بيانيه هيئت داوران را قرائت كردند و پس از آن فرشته طائر پور به عنوان تهيه كننده سينماي ايران كه در هيئت داوري بخش بين الملل نيز حضور داشت صحبتهايي را ارائه كرد.
طائرپوردر بخشي از صحبتهاي خود گفت: نمايش و تماشاي فيلمهاي كوتاه اين نكته را به ياد مي آورد كه هيچ محفلي جز جشنواره هايي از اين دست براي ديدن اين فيلم ها وجود ندارد.
اين تهيه كننده سينما خطاب به رئيس سازمان سينمايي گفت:من تشكر مي كنم كه گروه هنر و تجربه تشكيل شد كه اين اتفاق مهمي است اما جا دارد براي اين همه پتانسيل موجود در فيلم كوتاه محفلي فراهم شود .وي افزود اي كاش بعضي از دوستان فيلم كوتاه را مي ديدند تا بدانند هر نوع مسئله اي سياه نمايي نيست بلكه حساسيت اجتماعي است.
پس از پايان صحبتهاي طائرپور مراسم تجليل از فرهاد مهرانفر و شهرام مكري برگزار شد و در ادامه حجت ا... ايوبي رئيس سازمان سينمايي سخن گفت.
رئيس سازمان سينمايي گفت: فيلمسازان فعال در عرصه فيلم كوتاه آينده سينماي ايران هستند من هر بار كه به انجمن سينماي جوان مي آيم شهرام مكري و مكري هاي فراوان را مي بينم كه چشم و چراغ سينماي ايران هستند.
ايوبي گفت: يكي از مشكلات انجمن سينماي جوان ديده نشدن آثار فيلمسازان فيلم كوتاه است . بنده هم از همان روز اول بر اين نكته تاكيد داشته ام اما چه كنيم كه تعداد اندكي از سالنها را مي توانيم به هنر و تجربه اختصاص دهيم.
وي ادامه داد: خوشحالم هنر و تجربه شروع خوبي داشت و اميدوارم با حمايت همه مديران اين گروه سينمايي به خوبي فعاليت كند.
ايوبي در ادامه افزود: ديده شدن سينماي كوتاه تنها به عهده سازمان سينمايي نيست بلكه ما همچنان دستمان به سوي صدا و سيما دراز است تا در اين عرصه فعاليتهاي جدي انجام دهد.
رئيس سازمان سينمايي متذكر شد : امروز زبان تصوير بهترين زبان براي نشان دادن فرهنگ و هنر و شعر و ادب فارسي است. من مطمئنم زبان تصوير مي تواند سرزمين ايران به خوبي به دنيا معرفي كند.
ايوبي در پايان ادامه داد: امروز از همه مسئولان ، دولتمردان و مجلس مي خواهم با سينما آشتي كنند و اين هنر صنعت را حمايت كنند. همه ما بايد به كمك سازمان سينمايي بياييم تا بهترين بهره را از خلاقيت جوان ببريم.
هیات داوران مسابقه ملی در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، بهترین آثار در بخش های «پرتو ایمان»،«چشم انداز سرزمین زیبای من»،«چراغ راه» و «دست آوردها» را در سه حوزه فیلم کوتاه داستانی، مستند و پویانمایی معرفی کردند.
به گزارش ستاد خبری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، فیلم های داوری شده در چهار بخش «پرتو ایمان»،«چشم انداز سرزمین زیبای من»،«چراغ راه» و «دست آوردها» توسط هیات داوران انتخاب شدند.
در ادامه آرای هیات داوران سی و یکمین جشنواره فیلم بین المللی فیلم کوتاه تهران به شرح زیراست:
بهترین فیلم با موضوع پرتو ایمان:
تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال به فیلم داستانی« نجس» از تبریز به کارگردانی بهرام و بهمن ارک اهدا شد.
بهترین فیلم با موضوع چشم انداز سرزمین زیبای ما:
تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال به فیلم مستند « اوزال» ساخته مسعود میرزایی از بندرعباس تعلق گرفت.
بهترین فیلم با موضوع چراغ راه:
تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال به فیلم مستند «لیر» (خانه سنگی) ساخته محمدرضا حافظی از خرم آباد اهدا شد.
بهترین فیلم با موضوع دست آوردها:
تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال به فیلم پویانمایی «تمام زمستان هایی که ندیده ام» ساخته امید خوش نظر از تهران تعلق گرفت.
براساس گزارش ستاد خبری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، هیات داوران مسابقه ملی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران جوایز مسابقه سینمای ایران در بخش های بهترین صدای فیلم (صدابرداری و یا صداگذاری)، بهترین تدوین، بهترین تصویربرداری، بهترین جان بخشی در آثار پویانمایی، بهترین فیلمنامه، بهترین تحقیق و پژوهش، بهترین فیلم تجربی، بهترین فیلم پویانمایی، بهترین فیلم مستند، بهترین فیلم داستانی و بهترین فیلم در بخش سینمای ایران را معرفی کردند.
بهترین صدا:
از میان ۶ کاندید دریافت جایزه در این بخش، بهروز عابدینی و علی ابوالصدق برای فیلم «حذف اضطراری»، فرزاد جعفریان، هادی کریمی و مجید محمد دوست برای فیلم «حیات در رگ های سرد»، اشکان فتحی و آرش قاسمی برای فیلم «خون مردگی»، حسن شبانکاره و بهروز شهامت برای فیلم« ژیلا» و مسیح سراج و آرش قاسمی برای فیلم «کودکان ابری» ؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال به بهروز عابدینی و علی ابوالصدق برای فیلم داستانی «حذف اضطراری» اهدا شد.
بهترین تدوین:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش، اسماعیل علیزاده و فرزاد براهویی برای فیلم «خون مردگی»، محمد نجاریان برای فیلم «حذف اضطراری»، مجید محمد دوست برای فیلم «حیات در رگ-های سرد» و پالیز خوشدل برای فیلم «روی زیرزمین»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ به محمد نجاریان برای فیلم «حذف اضطراری» تعلق گرفت.
بهترین تصویربرداری:
از میان ۶ کاندید دریافت جایزه در این بخش، مسعود میرزایی برای فیلم «اوزال»، آیین ایرانی برای فیلم «رنگان ۹۹»، سینا کرمانی زاده برای فیلم« حذف اضطراری»، مهدی نورمحمدی و محمود منصوری برای فیلم «حیات در رگ¬های سرد» و پیمان عباس زاده برای فیلم «کودکان ابری» ؛ دیپلم افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲۰ به مهدی نورمحمدی و محمود منصوری برای فیلم «حیات در رگ های سرد» تعلق گرفت. همچنین تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال به سینا کرمانی زاده برای فیلم «حذف اضطراری» تعلق گرفت.
بهترین جانبخشی در آثار پویانمایی:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش، محمدحسین اعظم پور و شادی ادیب برای فیلم «خانوم گل میخکی»، محمد زارع و شلاله خیری برای فیلم «دخترک آت آشغالی»، رسول شیری برای فیلم «درخت»، امین ونکی، بهزاد رجبی پور، سعید مرادی، حامد بهروزی و مشهود ولیان برای فیلم «تمام زمستان هایی که ندیده ایم» و سعید مددی ماهانی و مهسا زینی برای فیلم «توپ جنگ»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ به امین ونکی، بهزاد رجبی پور، سعید مرادی، حامد بهروزی و مشهود ولیان برای فیلم «تمام زمستان هایی که ندیده ایم» اهدا شد.
بهترین تحقیق و پژوهش فیلم مستند:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش، مسعود میرزایی برای فیلم «اوزال»، محمد کارت برای فیلم «خون مردگی»، عبدالحمید ارجمند برای فیلم «سعدی کارنو»، حسن نقاشی برای «فیلم شاه جهان» و بهزاد فتحی نیا برای فیلم «حیات در رگ های سرد»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ به عبدالحمید ارجمند برای فیلم «سعدی کارنو» اهدا شد.
بهترین فیلمنامه
از میان ۶ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ سمیرا نوروزی و محمد نجاریان برای فیلم «فردا صبح»، رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری»، محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجه ماشینی»، سعید روستایی برای فیلم« خیابان خیلی خلوت»، علی ثقفی برای فیلم «معادله» و پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری»؛ دیپلم افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲۰ به رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری» تعلق گرفت.
تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ به محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجه ماشینی» اهدا شد.
بهترین کارگردانی فیلم تجربه گرا:
دیپلم افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲۰ به مهدی آقاجانی برای فیلم «شکستنی است » تعلق گرفت.
بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ سارا طیب زاده برای فیلم «خانوم گل میخکی»، محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجه ماشینی»، محمد زارع و شلاله خیری برای فیلم «دخترک آت آشغالی» و امید خوش نظر برای فیلم «تمام زمستان هایی که ندیده ایم»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۵۰ ریال به محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجه ماشینی» تعلق گرفت.
بهترین کارگردانی فیلم مستند:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ مسعود میرزایی برای فیلم «اوزال »، مهدی خمامی پور برای فیلم «روی زیر زمین»، فتح الله امیری برای فیلم «حیات در رگ های سرد» محمدرضا حافظی برای فیلم «لیر» (خانه سنگی)، محمد کارت برای فیلم «خون مردگی» تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۵۰ به فتح الله امیری برای فیلم «حیات در رگ های سرد» اهدا شد.
بهترین کارگردانی فیلم داستانی:
از میان ۷ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ محمد نجاریان برای فیلم «فردا صبح»،علی ثقفی برای فیلم «معادله»، توفیق امانی برای فیلم «آپارتمان مورچه ها»، پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری» سعید روستایی برای فیلم «خیابان خیلی خلوت» و رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری»؛ دیپلم افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲۰ به پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری» اهدا شد. تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۷۰ به رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری» تعلق گرفت.
جایزه هیات داوران در بخش فیلم داستانی :
لوح افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۳۰ به محمد نجاریان برای فیلم «فردا صبح» اهدا شد، لوح افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۳۰ به محمد حسینی بازیگر فیلم «معادله» تعلق گرفت.
بهترین فیلم در بخش سینمای ایران:
از میان ۴ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ محبوبه محمد زکی برای فیلم «جوجه ماشینی»، پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری»، فتح الله امیری برای فیلم «حیات در رگ های سرد»، رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۱۰۰ به رضا فهیمی برای فیلم داستانی«کودکان ابری» اهدا شد.
کد خبر: 75651
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdf905.yt0kk6a22y.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com