معاون صنایع‌دستی مطرح کرد

وظیفه شهرداری‌ها در قبال توسعه صنایع‌دستی

7 بهمن 1394 ساعت 10:58

«در تمام دنیا که صنایع‌دستی فاخر و دارای اصالت ندارند، شهرداری‌ها برای فروش صنایع‌دستی کمک می‌کنند، اما در ایران که بالاترین اصالت و کیفیت در صنایع‌دستی موجود است با توجه به اینکه شهرداری‌ها موظف به ایجاد مراکز فروش صنایع‌دستی هستند، به این مقوله ورود پیدا نمی‌کنند و هیچ بسترسازی در این زمینه انجام نداده‌اند.»


به گزارش هنرنیوز؛بهمن‌ نامور مطلق، معاون صنایع‌دستی  اظهار کرد: اصفهان دو عنوان بزرگ جهانی گرفت که بسیاری از شهرهای جهان حسرت این دو عنوان را می‌خورند و اصفهان هر دو را کمتر از شش ماه کسب کرد.



وی افزود: ایران به واسطه این عناوین که توسط اصفهان کسب شد، توانست به دوره مسابقه صنایع‌دستی در جهان بازگردد و در واقع جزء اولین‌های صنایع‌دستی و پیشتاز جهان باشد.



نامور مطلق ادامه داد: ایران به واسطه اصفهان توانسته همگام با کشور هند و شهر جیپور به دو عنوان جهانی دست پیدا کند. دو عنوان که کسب آن به سادگی نبوده و اصالت و خلاقیت را در هنرمندان این کشور و شهر به نمایش می‌گذارد.



وی با بیان اینکه هنرمندان با کسب این دو عنوان جهانی وظیفه خود را در قبال صنایع‌دستی انجام داده‌اند، تصریح کرد: اگر امروز در چنین جایگاه جهانی هستیم، قطعاً به دلیل انجام وظایف هنرمندان‌مان است و امروز نوبت به مسئولان کشوری، استانی و شهری است که وظیفه خود را نسبت به اصفهان و صنایع‌دستی اصفهان انجام دهند.



معاون صنایع‌دستی اضافه کرد: از امروز باید منتظر بمانیم که مسئولان کشوری، استانی و شهری چه امکاناتی در اختیار صنایع‌دستی اصفهان قرار می‌دهند تا پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود، چراکه هنرمندان دو عنوان جهانی کسب کرده‌اند و ایران را از رده‌های پایینی جدول صنایع‌دستی جهان ناگهان به بالاترین نقاط رده‌بندی پرتاب کرده‌اند، پس حالا نوبت مسئولان است که کاری کنند.



وی به وظایف مسئولان اشاره کرد و گفت: ابتدا باید امکان فروش و تجارت صنایع‌دستی اصفهان و کشور فراهم شود، در واقع تسهیلات و کمک‌های دولتی و شهری باید صورت بپذیرد تا هنرمند ما بتواند هنرش را در سراسر جهان به نمایش در بیاورد.



نامورمطلق ادامه داد: بزرگ‌ترین و معتبرترین کارشناسان صنایع‌دستی دنیا به ایران آمده و کیفیت صنایع‌دستی اصفهان و کشور را تأیید کرده‌اند، پس این صحبت بدین معنا است که صنایع‌دستی کشور از نظر کیفی بی‌همتاست، اما نیازمند تبلیغ و شناساندن توسط مسئولان به جهانیان است.



وی تأکید کرد: دولت باید بداند که همین کمک برای تجارت اقتصادی و هویتی است و باید انگیزه‌های دولت به مراتب برای رشد صنایع‌دستی‌ بیش از هر کشوری باشد، چراکه ایران یک کشور فرهنگی است.



معاون صنایع‌دستی کشور اظهار کرد: گفتمان‌سازی و ورود رسانه‌ها از جمله صداوسیما در زمینه صنایع‌دستی بسیار مهم است و صداوسیما باید از کارشناسان رایگان سازمان میراث فرهنگی برای ترویج و تشویق خرید صنایع‌دستی استفاده کند.



نامورمطلق با انتقاد از شهرداری‌ها گفت: در تمام دنیا که صنایع‌دستی فاخر و دارای اصالت ندارند شهرداری‌ها برای فروش صنایع‌دستی کمک می‌کنند، اما در ایران که بالاترین اصالت و کیفیت در صنایع‌دستی موجود است با توجه به اینکه شهرداری‌ها موظف به ایجاد مراکز فروش صنایع‌دستی هستند، به این مقوله ورود پیدا نمی‌کنند و هیچ بسترسازی در این زمینه انجام نداده‌اند.



وی ادامه داد: توجه و اهتمام ویژه به صنایع‌دستی، دستور ویژه رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری است و دولت به ویژه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید به این مقوله ورود و توجه ویژه‌ای داشته باشد.



ایسنا نوشت: معاون صنایع‌دستی با تأکید بر این موضوع که حوزه صنایع‌دستی اشتغال‌زا، ارزآور و التزام‌آور است، گفت: همه‌چیز در حوزه صنایع‌دستی وجود دارد، در واقع آن چیزی که خوبان همه دارند صنایع‌دستی یک‌جا دارد.


کد خبر: 88161

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdff0j.yt0j96a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com