درخواست معاون میراث فرهنگی کشور از شورای عالی معماری و شهرسازی؛

شهر تاریخی شوشتر در فهرست طرح های ویژه قرار گیرد

16 اسفند 1394 ساعت 14:33

معاون میراث فرهنگی کشور با پیشنهاد به شواری عالی معماری و شهرسازی خواستار قرار گیری طرح تفصیلی شوشتر در زمره طرح های ویژه مناطق تاریخی و فرهنگی شد.


به گزارش هنرنیوز؛شوشتر درحالی یکی از شهرهای تاریخی کشور محسوب می شود که بافت تاریخی آن چند سالی است که در معرض نابسامانی های بسیاری قرار گرفته است.

چنانچه معاون میراث فرهنگی کشور پیشتر نابسامانی های شهر تاریخی شوشتر را عامل اضافه نشدن این شهر در پرونده جهانی سازه های آبی ـ تاریخی شوشتر عنوان کرده بود.

با این وجود «محمد حسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی کشور به دلیل اهمیت شهر تاریخی شوشتر از شورای عالی معماری و شهرسازی کشور خواست که طرح تفصیلی شوشتر در زمره طرح های ویژه فرهنگی ـ تاریخی قرار بگیرد.

او گفت:معاونت میراث فرهنگی طی پیشنهادی به شورای عالی معماری و شهرسازی خواستار آن شد که طرح تفصیلی شوشتر در فهرست طرح های ویژه ای قرار بگیرد که شورای عالی معماری و شهرسازی در مناطق تاریخی و فرهنگی تهیه می کند.

طالبیان تاکید کرد: نگاه ویژه متولیان میراث فرهنگی و دستگاه های مرتبط برای حفظ بافت تاریخی و توسعه پایدار شهرهای تاریخی سبب می شود که این ثروت فرهنگی با همکاری مردم بهتر حفاظت شود.

 آنطور که معاون میراث فرهنگی کشور خبر داد: پس از ارسال طرح ویژه شوشتر به شورای عالی معماری و شهرسازی، درصدد هستیم که دیگر شهرهای تاریخی و فرهنگی خوزستان را که شامل شهرهای مهمی چون شوشتر، دزفول، بهبهان و غیره.. می شود را به شورای عالی و معماری شهرسازی ارسال کنیم تا به این شهرهای به چشم طرح های ویژه نگاه شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی تاریخ ساخت شهر شوشتر واقع در شمال خوزستان را برخی به هوشنگ پیشدادی نسبت می‌دهند که بدلیل آنکه سندی مبنی بر وجود هوشنگ پیشدادی وجود نداشته است قابل تایید نیست. گیرشمن، باستان‌شناس فرانسوی، غار پیده واقع در نزدیکی این شهر را نخستین سکونتگاه بشری دانسته است که در این صورت این شهر قدمتی ۱۰ هزار ساله دارد. عیلام‌شناس معروف والترهینس نیز در کتاب دنیای گمشده عیلام، احتمال داده است شوشتر امروز همان آدامدن عیلامی باشد.

جذابیت این شهر به آبشارهایی که در آن جریان دارد. به گفته باستان شناسان در دوره هخامنشی اقتصاد وابسته به کشاورزی سبب شد سنگ بنای این آبشارها گذاشته شود. حفر نهرهای ساخته دست بشر «گرگر» و «داریون» را هم به این دوره نسبت می‌دهند.پس از هخامنشیان، ساسانیان بودند که تحولی عظیم در منطقه ایجاد کردند و بی‌نظیرترین شبکه آبیاری در اعصار کهن را در این منطقه بنا نهادند.


کد خبر: 89881

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdfj0j.yt0nj6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com