گزارش نشست خبری جشنواره بین المللی قرآنی آیات /۲/؛

محمدی: باید علاقه به قرآن را در مردم ایجاد کرد

12 دی 1391 ساعت 11:52

حجت الاسلام حمید محمدی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید علاقه به قرآن را در مردم با استفاده از ابزار هنر و رسانه برای ایجاد اشتیاق به قرآن تبلیغ و ترویج قرآن ایجاد کرد.


به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ نشست خبری دومین جشنواره بین المللی قرآنی آیات با حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «حجت الاسلام حمید محمدی»، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خبرنگاران رسانه های گروهی در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد. 

در این نشست «حجت الاسلام حمید محمدی» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: احيای زبان قرآن در واقع احيای زبان فطرت انسان است كه هدف از برگزاری اين جشنواره هم همين است و آن هنر رساندن انسان به حقيقت و توليد ادبيات جديد در اين فضا از كارهای روی زمين‌ مانده است. 

وی افزود: هنر قرآن دارای زبان انسانی و بین المللی است و هنر قرآنی، هنری فطری و حقیقی در برابر هنرهای موهوم و نفسانی است. داعیه رساندن انسان به حقیقت بزرگترین داعیه هنرهای قرآنی است که در این جشنواره ها بدان توجه می شود و بنابراین یکی از کارهای زمین مانده تولید مبانی و ادبیات نظری هنر قرآنی است که با دعوت از نخبگان دانشگاهی و حوزوی، صاحبنظران در یک سازو کار مناسب در حوزه نظریه پردازی هنر قرآنی سعی در تولید ادبیات علمی این کار دارند. 

محمدی تصریح کرد: ما ایجاد زیرساخت سخت افزاری و آموزش منابع انسانی را به عنوان رویکرد دیگرمان در این معاونت خواهیم داشت و ترویج فعالیتهای قرآنی در سطح مؤسسات قرآن و عترت و گسترش آن در سطح کشور با استفاده از تمام ظرفیتها و حمایت از تولید آثار فرهنگی فاخر است و رویکرد سوم هم ارائه و ترویج محصول قرآنی است. 

وی خاطر نشان کرد: دومین جشنواره آیات به ارائه آثار ممتاز قرآنی می پردازد و از آثار برگزیده قطعا حمایت ویژه می کنیم و در این جشنواره ما شش قالب خواهیم داشت که: قرآن و هنرهای نمایشی با ۵ جشنواره، قرآن و هنرهای تجسمی با ۵ جشنواره، قرآن و فرهنگ و ادب در ۷ جشنواره، قرآن و پژوهش در ۳ حوزه، قرآن و نغمات، و قرآن و رسانه های مکتوب و دیجیتال از جمله قالبهای ششگانه جشنواره قرآنی آیات به شمار می روند. 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: برنامه های مختلف قرآنی در کشور خواهیم داشت و به دنبال فرهنگ سازی در حوزه قرآن هستیم. بنابراین یکی از مهمترین کارهای ما آموزش عمومی قرآن است که از طریق ۲ هزار مؤسسه قرآنی دنبال می شود. 

وی اضافه کرد: در آغاز دولت دهم تنها ۱۸۰ مؤسسه قرآنی دارای مجوز بود و الان به ۲ هزار مؤسسه قرآنی افزایش پیدا کرده است. بنابراین یکی از مسائل مغفول مانده بحث تبلیغ و ترویج قرآن است که از رسالتهای بزرگ وزارت ارشاد است که این امر در سالهای گذشته به شدت دچار رکود بوده است و یکی از بخشهای جشنواره های قرآنی آیات با رفع این رکود دنبال می شود. 

حجت الاسلام محمدی تاکید کرد: باید علاقه به قرآن در مردم ایجاد کرد و تبلیغ و ترویج قرآن یکی از مبهم‌ترین موضوعات است. در واقع استفاده از ابزار هنر و رسانه برای ایجاد اشتیاق به قرآن تبلیغ و ترویج قرآن می شود، که نقش کلیدی آن نیز بر عهده رسانه های مختلف است. همچنین آموزش عمومی و تبلیغ و ترویج به فرهنگ سازی قرآن در کشور کمک می کند. نمایشگاههای قرآنی ۳۰۰ گانه وزارت ارشاد و جشنواره های آیات دقیقا حوزه فرهنگ سازی را نشان گرفته و به سمت آن حرکت می کند. 

وی عنوان داشت: جشنواره های قرآنی آیات در ۲۲ کشور خارجی نیز برگزار می شود و از برنامه های دیگر وزارت ارشاد در حوزه قرآن این است که سال ۲۰۱۳ سال حضور ایران در ترکیه و سال ۲۰۱۴ سال حضور ترکیه در کشور ایران نامگذاری شده است، لذا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۵ هفته قرآنی را در بهمن ماه در ترکیه برگزار خواهد کرد. 

محمدی در پایان گفت: امسال به جای سکه جوایز نفیس و فاخر اعطا خواهد شد و بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری، سعی شده حد ریالی جایزه رعایت و از سکه به موارد دیگر نظیر کمک هزینه حج عمره، کمک هزینه سفر عتبات عالیات، تابلوهای فاخر و... تبدیل شده اما حد کمی جوایز کاهش پیدا نکرده است. همچنین سومين دوره جشنواره آيات نيز بلافاصله بعد از مراسم پایانی در دهه فجر كار خود را آغاز و در مراسم پایانی از نفرات برگزيده و همچنين برگزيدگان هنرمندان قرآنی در تالار وحدت تجليل به عمل خواهد امد.


کد خبر: 51981

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdfn0k.yt0fj6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com