دانستنیهایی درباره نخست وزیری که دیکتاتوری ایرانی را طلب میکرد
30 آذر 1389 ساعت 13:48
مظفر شاهدی در کتاب «افول مشروطیت؛ زندگینامه سیاسی دکتر منوچهر اقبال» سعی کرده گوشه ای از زندگی سیاسی اقبال را روایت کند.
به گزارش هنر نیوز به نقل از خبرآنلاین، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران کتابی با عنوان «افول مشروطیت؛ زندگینامه سیاسی دکتر منوچهر اقبال» نوشته مظفر شاهدی را منتشر کرد که درباره زندگینامه سیاسی دکتر منوچهر اقبال است.
در قسمتی از متن کتاب می خوانیم: «... در همان روزهای نخست انتصاب دکتر اقبال به ریاست شرکت ملی نفت اعلام شد که به زودی هزینههای جاری شرکت نفت تقلیل کلی خواهد یافت و مدیرعامل جدید مدعی شد مخارج زاید شرکت نفت را حذف خواهد کرد. طی چند ماه بعد دکتر اقبال اعلام کرد در کادر مدیریتی و اداری شرکت نفت تغییراتی خواهد داد، و از اعضای هیئت مدیره شرکت ملی نفت خواهد کاست و، با کارآمد کردن بخش های مختلف شرکت ملی نفت، عواید حاصل از صدور نفت را افزایش چشمگیری خواهد داد...».
اقبال از همان آغاز نخست وزیری نشان داد که به روند روبه گسترش روش استبدای حکومت سخت علاقمند است و شاهی دیکتاتور را در راس حکومت طلب می کند.
اقبال ابایی نداشت که در مراسم و مناسبت های مختلف مکررا مراتب عبودیت و بندگی خود نسبت به شخص شاه را باچاپلوسی زایدالوصفی تایید و تصریح کند. بدون اینکه اثرات سوء آن را در جامعه ایرانی مورد توجه قرار دهد. از دوران نخست وزیری دکتر اقبال بود که دولت ها خود را نه در برابر مجلس، بلکه فقط در برابر اراده شخص شاه مسئول شناختند. دکتر اقبال در این باره بارها اظهار عقیده و تاکید کرد که هیچ گونه تعهدی در برابر مجلس ندارد.
او که به حق معتقد بود با اراده شاه، نخست وزیر شده است و هرگاه هم او بخواهد کرسی نخست وزیری را ترک خواهد کرد، در تنها موردی که در مجلس نوزدهم استیضاح شد گستاخانه اعلام کرد: اگر شاهنشاه موافقت فرمایند جواب استیضاح را خواهم داد و هنگامی که نمایندگان موافق او نیز در واکنش مساعد به گفته های او واژه های صحیح است و احسنت را سر دادند به طرز موهنی تصریح کرد که حتی به احسنت شما نیاز ندارم...
کد خبر: 21461
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdfo0x.yt0f96a22y.html