با تقدير رياست سازمان امورسينمايي از دبير جشنواره بيست و نهم؛
مهمترين جشنواره تخصصي با موضوع فيلم كوتاه و با عنوان «تهران» كليد خورد
11 مهر 1391 ساعت 14:50
شب گذشته با حضور پرشور علاقه مندان به سينماي كوتاه، «بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران» در پايتخت كشور در مجموعه پرديس سينمايي ملت و همزمان در ۳۰ استان كار خود را آغاز كرد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري جشنواره، اين جشنواره كه تنها جشنواره تخصصي فيلم كوتاه در ايران است محل اجتماع فيلمسازان و علاقه مندان اين حوزه از سينماي ملي است كه هرسال در فصل پاييز گردهم مي آيند تا بهترين توليدات يك ساله ايران و جهان را در كنار هم به تماشا بنشينند؛ شب گذشته -۱۰ مهرماه – از ساعت ۱۹ در سالن شماره سه پرديس ملت راسما جشنواره كليد زده شد.
در اين مراسم كه با حضور معاون وزير و رئيس سازمان سينمايي كشور، رئيس هيئت مديره و مديرعامل انجمن سينماي جوانان و دبير جشنواره و معاونين انجمن سينماي جوانان ايران،محمدرضا اسلاملو، احمد نجفي، احمدميرعلايي، محمدرضا عباسيان، شفيع آقامحمديان، سعيد رجبي فروتن، حسين طلابيگي، حسن نجاريان، مهدي فيوضي، سليم غفوري، و ميهمانان و داوران بخش بين الملل و هنرمندان و فيلمسازان و اصحاب رسانه و مطبوعات برگزار شد.
اولين سخنران رسمي اين مراسم دبير جشنواره هاشم ميرزاخاني بود كه ابتدا با سلام و خيرمقدم به حاضران در برنامه متن پيام رياست جمهوري اسلامي ايران به جشنواره را قرائت كرد.
متن پيام دكتر احمدي نژاد به شرح زير بود:
اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه والنصر و اجعلنا من خير انصاره و اعوانه و المستشهدين بين يديه
برگزاري بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران فرصت مغتنمي است تا يكبار ديگر جوانان هنرمند و فرهيخته ايران و ديگر ملت ها توانايي هاي خود را در عرصه آفرينش هاي هنري به نمايش گذاشته و از اين رهگذر حضور جدي و تأثيرگذار هنر سينما را در تعالي فرهنگي جامعه آشكار سازند. فيلم كوتاه تجلي گاه نوآوري، تجربه هاي تازه و بهره گيري خلاقانه از ايجاز است. سينماي حرفه اي امروز ما حيات و نشاط خود را وام دار كساني است كه از مسير فيلم كوتاه به توليد آثار قابل تحسين دست يافته اند.
فيلم كوتاه، گذشته از ارزش هاي بي بديل خود، مي تواند كانون شايسته اي براي پرورش فيلم سازان جوان باشد، نسل هاي تازه اي كه رسالت حفظ، تقويت و گسترش فرهنگ متعالي انساني را برعهده خواهند گرفت.
بي ترديد اصلي ترين سرمايه ملي هر سرزمين، جوانان خلاق و پوياي آن است، جواناني كه در پي حقيقت و زيبايي، مهارت هاي هنري را مي آموزند و به شيواترين شكل ممكن آن را در قالب هنر، عرضه مي كنند و با ماندگار كردن حقيقت، رسالت انساني و الهي خود را به نحو احسن به انجام مي رسانند، رسالتي كه در پي تحقق آن بهترين جلوه هاي خدايي متجلي مي شود.
اين جشنواره در شرايطي برگزار مي شود كه نظام سلطه مرتباً در جهت محدود سازي خلاقيت ها و مانع تراشي براي ملت بزرگ ايران تكاپو مي كند. يقيناً با برگزاري چنين جشنواره هايي كه مملو از خلاقيت و اميد است، جوانان عزيز و غيرتمند با حفظ منافع ملي و بومي سازي هنر و فرهنگ اصيل خود اينگونه توطئه ها را همچون گذشته بي اثر خواهند نمود.
با گراميداشت اين رويداد هنري و ارزشمند و قدرداني از همه دست اندركاران برگزاري اين جشنواره و ارج نهادن برتلاش هنرمندان جوان كه سرمايه هاي فرهنگي آينده محسوب مي شوند، از خداوند بزرگ توفيق و سربلندي براي همگان مسئلت دارم.
محمود احمدي نژاد / رييس جمهوري اسلامي ايران
ميرزاخاني در ادامه گفت: اين جشنواره ماحاصل زحمات ۹ ماهه ستاد برگزاري جشنواره است.
دبير جشنواره با تقدير و تشكر از حضور ميهمانان خارجي و دبيران جشنواره هاي بين المللي از هفت كشور جهان در جشنواره همچنين حضور فيلمسازان و هنرمندان از سراسر كشور در جشنواره ادامه داد: شروع به كار جشنواره بيست و نهم دقيقا پس از اختتاميه جشنواره بيست و هشتم آغاز شد و به گفته او امسال خانواده فيلم كوتاه يكي از بهترين و كاملترين جشنوارههاي خود را برگزار خواهد كرد.
دبير جشنواره در ادامه صحبتهايش از برنامهريزاني كه در اين مدت تلاش كردند تا در جايجاي ايران جوانان فيلم كوتاهساز امكانات كافي و لازم را براي رشد و بالندگي داشته باشند تشكر كرد و حضور بيش از دو هزار فيلم كوتاه ايراني و سه هزار و ۱۹۶ فيلم كوتاه خارجي از ۱۰۷ كشور جهان را نتيجه تمام زحماتي دانست كه در طول سال مديران مختلف انجمن سينماي جوانان ايران متحمل شدند.
به گفته ميرزاخاني در حال حاضر ايران يكي از قطبهاي بزرگ جهان در زمينه فيلم كوتاه است و به گفته او در سه مقوله مهم اتفاقات بسيار خوشايندي افتاده كه باعث شده سينماي كوتاه ايران در سطح بالايي از استانداردهاي جهاني قرار گيرد. مقوله اول آموزش و پرورش جوانان فيلم كوتاهساز بوده كه اولين جشنواره فيلم اوليها ماحصل آن بوده است. در اين جشنواره فارغالتحصيلان انجمن سينماي جوانان ايران كه حدود ۵۰۰ نفر ميشدند آثار بسيار خوبي براي جشنواره خلق كردند كه اين آثار مديون همكاريها و پيگيريهاي مداوم حوزه معاونت آموزشي و فرهنگي اين انجمن بوده است. مقوله دوم سطح توليدات بوده است.
ميرزاخاني تاكيد کرد: سطح توليدات آنقدر بالا بوده كه از همين جا از جواد شمقدري رئيس سازمان سينمايي درخواست ميكند حتما تا جايي كه ميشود در زمينه اكران فيلمها به آنها كمك كند.
عرضه فيلم كوتاه هم سومين مقولهاي بوده كه به قول دبير جشنواره كمك بسيار زيادي به رشد و بالا آوردن سطح كيفيت فيلم كوتاه در ايران كرده است. برگزاري فستيوالهاي مختلف منطقهاي، فصلي و استاني باعث شده جوانان به شدت انگيزه پيدا كنند كه آثار كوتاه بسازند و اين انگيزه بالا حجم عظيمي از توليد آثار را به همراه داشته به اندازهاي كه تمام سينماهاي ايران هم در اختيار فيلم كوتاه قرار گيرد باز هم اكران به همه آنها نخواهد رسيد.
براي اين مسئله هم از محمدرضا عباسيان مديرعامل موسسه رسانههاي تصويري درخواست كرد كه از تمام ظرفيتهاي موجود براي عرضه فيلمهاي كوتاه دريغ نكنند. دومين پكيج آماده شده از فيلمهاي جشنواره بيست و هشتم محصولي است كه طبق وعده ميرزاخاني به زودي در شبكه نمايش خانگي براي مخاطبان آن عرضه خواهد شد و به گفته او اگر در طول سال به همين صورت عرضه اين فيلمها ادامه داشته باشد و مثل ديگر فيلمها در شهرستانها هم توزيع مناسبي انجام شود ميتوان اميدوار بود كه مخاطب آن هم فيلمهاي كوتاه را در سبد خريد فرهنگي خانواده خود قرار دهد.
حضور ميرزاخاني در انجمن موجب تغييرات شگرفي در آن بوده
در ادامه شمقدري بعد از ابراز رضايت از اينكه جشنواره در پرديس سينمايي ملت برگزار ميشود از ميرزاخاني و تيم همراهش به خاطر تغييرات شگرفي كه در طول دو سال و اندي حضورشان در انجمن سينماي جوانان ايران ايجاد كردند تشكر ويژه كرد. و تاكيد كرد اگر تلاش ميرزاخاني نبود و انجمن به اين نقطه نمي رسيد معلوم نبود كه چه اتفاقي براي انجمن مي افتاد..
او ابراز داشت: سينماي كوتاه جايگاه ويژهاي دارد اما امشب من ميخواهم از زاويه ديگري به اين جايگاه نگاه كنم، زاويه ديد من زاويه خاصي است. اين نكته كه صاحبان سينما در دنيا سينما را به انحصار خود در آوردهاند امر بديهي است. جريان يك طرفه فرهنگي بر ابزار سينما و رسانه تسلط دارد. ظرفيتهاي پخش فيلم در اختيار هاليوود و آمريكاست آنها با اين ابزار فرهنگ و هويت ديگر كشورها را تحريف ميكنند، آينده مورد نظرشان را القا ميكنند و مدلي از سبك زندگي را ارائه ميدهند كه حتي اگر خوب هم باشد ولي متعلق به فرهنگ آمريكايي است.
به گفته شمقدري آمريكا و هالييود آنقدر اسلامهراسي را تبليغ كردهاند كه گاهي حتي خود ما هم نسبت به مسلمانان ديگر كشورها دچار شك و ترديدهايي ميشويم.
او ادامه داد: عرضهها، بازارها، فستيوالها حتي كانالهاي تلويزيون هم در اختيار ما نيست، سينماي ما و حتي سينماي اروپا و آسياي شرقي هم در حوزه محدودي هستند خب بايد با اين مسئله مبارزه كرد و يكي از راههايي كه ميشود مبارزه كرد فيلم كوتاه است. فيلم كوتاه پل امن و عمومي براي ارتباط به همه كشوره است. فيلم كوتاه آرمانها و ارزشها را بيان ميكند از طرفي سرمايهگذاري، بودجه و امكانات كمتري ميخواهد و اين باعث ميشود كه معتقد باشم فيلم كوتاه عرصه حضور جوانان است.
اما صحبتهاي پاياني شمقدري خطاب به فيلمسازان كوتاه جوان بود. او به آنها توصيه كرد عجول نباشند و فكر نكنند بعد از يك يا دو كار كوتاه به پختگي لازم براي ساختن فيلم بلند رسيدند. به گفته او كساني كه چنين تصوري دارند خيلي سريع ممكن است با شكست مواجه شوند همانگونه كه با آمار شمقدري ۱۰۰ نفر كارگردان در اين ۳۳ سال پس از ساختن اولين فيلم بلندشان از صحنه سينما به طور كامل محو شدند.
شمقدري در پايان صحبتهايش ابراز اميدواري كرد: همانگونه كه نسل او تلاش كردند تا جايگاه سينماي ايران بالا رود نسل جديد هم تلاش كنند تا چندين برابر نسل گذشته به سينماي ايران كمك كنند.
تقدير از ۳۶ فيلمساز به بهانه بخش بهترين بهترين ها
يكي از بخشهايي كه در چهار سال اخير در جشنواره فيلم تهران گنجانده شده بخش بهترين بهترين است كه به نمايش آثار برگزيده از اولين دوره جشنواره تا كنون مي پردازد در اين بخش ۳۶ فيلمساز مورد تقدير دبير جشنواره قرار گرفتند.
اسامي اين برگزيدگان به شرح زير است:
محمد عرب/ اشرف موسي خاني/ آنت سمونيان/ محمدرضا هوشمند/ ناديا جعفري/كريم عظيمي/غلامرضا نصراصفهاني/احمد كاوند/محمود زنده نام/اميد وفايي/خانم مهوش شيخ الاسلامي/وحيد نصيريان/خانم روزت قادري/اميد بنكدار/كيوان علي محمدي/امير رضا زاده
محسن اميريوسفي/ فردوس خسروي نژاد/ بهرام توكلي/مهدي اسدي/ نصيب ا... حياتي/فرشيد آذري/ شيدا زرين فام/ محمود رحماني/ طاها كريمي/ معين صمدي/مهدي فرد قادري/ آيدا پناهنده/ سعادتعلي سعيد پور/مهرداد شيخان/ سيد ماني ميرصادقي/ جمال اسكويي/ داريوش غريب زاده/ اقاي آزاد محمدي/كاظم ملايي/ناصر ضميري
تقدير از يك منتقد
در ادامه مراسم افتتاحيه جشنواره فيلم كوتاه تهران با نمايش يك فيلم و همچنين اهداي لوح دبير بيست و نهم از يك عمر تلاش در عرصه نقدو تحليل فيلم كوتاه از طهماسب صلح جو تقديربه عمل آمد.
همراه با فيلمسازان شاخص سه دهه فيلم كوتاه
در اين مراسم دبير جشنواره بيست و نهم از ۱۲ فيلمساز شاخص فيلم كوتاه به بهانه برگزاري جشنواره تقدير كرد.
اسامي اين ۱۲ هنرمند فيلمساز فيلم كوتاه به شرح زير است:
مهرداد اسكويي / داريوش غريب زاده/رهبر قنبري/ سعيد مترصد/ عليرضا اميني/ پناه برخدا رضايي/مرجان اشرفي زاده/ لقمان خالدي/ عاطفه خادم الرضا/ رضا جمالي/ محمد علي هاشم زهي
بزرگداشت يك فيلمساز به بهانه ۴ دهه فعاليت در عرصه فيلم كوتاه
دومين بزرگداشت مراسم افتتاحيه جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران اختصاص به نمايش يك فيلم كوتاه از سعيد مترصد و اجراي مراسم بزگداشت وي به مناسبت قريب به چهار دهه فعاليت در عرصه توليد فيلم كوتاه بود.
بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران از ۱۰ تا ۱۶ مهرماه از ساعت ۹ صبح تا ۲۳ شب با نمايش فيلم كوتاه، نشست تخصصي، كارگاه آموزشي ، نقد و بررسي و .... از ۱۱ مهرماه آغاز مي شود.
کد خبر: 47201
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdfx0o.yt05z6a22y.html