ضرورت پیوند منابع کتاب‌خانه مرجع با مراکز فرهنگی کانون

28 مهر 1394 ساعت 14:37



متصل کردن کتاب‌خانه مرجع به جریان مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور یک راهبرد مهم در سیاست‌گذاری‌های کانون به شمار می‌رود.
به گزارش هنرنیوز، علیرضا حاجیان‌زاده مدیرعامل کانون صبح روز ۲۸ مهر ۱۳۹۴ از کتاب‌خانه مرجع کانون (بزرگ‌ترین کتاب‌خانه‌ی تخصصی کودک و نوجوان در کشور) بازدید کرد و وجود چنین منبع مطالعاتی عظیمی را فرصتی بزرگ و پشتوانه‌ی ارزشمند مطالعاتی برای مدیران، کارشناسان و مربیان کانون برشمرد و البته تاکید کرد که این ظرفیت باید در سراسر کشور ترویج شود.
وی سرویس‌دهی هم‌زمان این کتاب‌خانه به «مراجعان عمومی و کسانی که در حوزه کودک و نوجوان به فعالیت‌های علمی اشتغال دارند» و «کارشناسان و مربیان کانون» را از جمله سیاست‌های اصولی کانون برشمرد که برای شیوه‌ی ترویج آن باید با معاونت فرهنگی برنامه‌ریزی مشترکی صورت بگیرد و در عین حال در شورای معاونان نیز برای آن تمهیداتی اندیشیده شود.
شیوه‌ی ایجاد ارتباط بین کتاب‌خانه مرجع و مراکز کانون از جمله مباحثی بود که در این بازدید با برخی پیشنهادهای وحید طوفانی مدیر کتاب‌خانه همراه شد و مدیرعامل کانون نیز در این‌باره گفت: باید تسهیلاتی برای حضور بیشتر مدیران، مربیان و کارشناسان کانون استان‌ها در تهران فراهم کنیم، برنامه مطالعاتی با همکاری اداره کل آموزش و پژوهش به منظور ارتقا دانش همه کارکنان طراحی شود در عین حال استفاده از فضاهای مجازی و حتی ارسال بخشی از کتاب‌ها به صورت چرخشی به استان‌ها می‌تواند بخشی از این راه‌کارها باشد و ما از این ایده‌ها حمایت می‌کنیم.
حاجیان‌زاده نیازهای مطرح‌شده از سوی مدیر کتاب‌خانه برای افزایش امکانات و فضای این کتاب‌خانه تخصصی را منطقی دانست و قول داد در حد امکانات کانون این نیازها بررسی شود و در برخی پروژه‌های عمرانی آینده کانون نیز مورد توجه قرار بگیرد.
وی در این کتاب‌خانه همچنین از دو نمایشگاه منتخب کتاب‌های کانون به مناسبت پنجاه‌سالگی و آثار تصویرگری علی‌اکبر صادقی در قالب نمایشگاه «هفت قاب» و بخش‌های مختلف این کتاب‌خانه تخصصی بازدید کرد.
در این بازدید وحید طوفانی مدیر کتاب‌خانه مرجع کانون وجود این مجموعه و خدمات‌رسانی آن را یک کار اساسی و حاکمیتی به جامعه کودک و نوجوان و یک میراث فرهنگی ارزشمند برای کشور دانست و توضیح داد که برخی از مراجعه‌کنندگان و میهمانان خارجی از وجود چنین کتاب‌خانه‌ای در ایران متحیر می‌شوند.
وی با بیان این‌که هر سال در این کتاب‌خانه از ۲۰ تا ۳۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری به لحاظ قراردادن منابع مطالعاتی در اختیار دانشجویان پشتیبانی می‌شود، خواستار افزایش توانایی و دانش فنی مجموعه و توجه به سرمایه انسانی و پشتوانه‌سازی آن در کتاب‌خانه و تجهیز این مجموعه با امکانات فنی پیشرفته و به روز برای نگهداری و مستند سازی منابع و کتاب‌ها شد.
طوفانی اگرچه از حضور مربیان و کارشناسان کانون در این کتاب‌خانه خبر می‌داد ولی به مدیرعامل کانون گفت که بخش زیادی از مراجعه‌کنندگان این مجموعه تخصصی را دست‌اندرکاران و نویسندگان و هنرمندان حوزه کودک و نوجوان تشکیل می‌دهند و ضروری است که امکانات، تسهیلات و فرصت‌های مطالعاتی ویژه‌ای در اختیار همکاران کانون قرار بگیرد و این نیاز به یک تصمیم مدیریتی در سطح کلان کانون دارد.
مدیر کتاب‌خانه مرجع کانون برای توصیف مجموعه تحت مدیریتش و ارزش این گنجینه، مثال‌هایی را برای مدیرعامل کانون بازگو کرد و گفت: کارگردان یکی از نمایش‌های مدرن و خلاقانه که اثرش در یکی از تالارهای
تئاتر تهران به روی صحنه رفته بود، بعدها به من گفت که ایده ساخت این نمایش را از منابع مطالعاتی آن کتاب‌خانه الهام گرفتم و باید یادآور شوم در مجموعه کتاب‌ها و نشریات داخلی و خارجی مطالبی به چشم می‌خورد که بسیار با ماموریت‌های کانون و مراکز آن ارتباط دارد و همکاران می‌توانند از آن برای ارتقا دانش و نوآوری‌ در این فعالیت‌ها بهره بگیرند.
او افزود: سیاست ما ایجاد شاخه و شعبه نیست اما آمادگی داریم از طریق فضای مجازی یا تهیه بسته‌هایی از منابع موجود این کتاب‌خانه و ارسال آن به مراکز کانون سراسر کشور، به تقویت کتاب‌خانه‌های مرجع استان‌ها در کانون کمک کنیم و در نظم دهی و انسجام بخشی آن کتاب‌خانه مشارکت داشته باشیم. در واقع فضا و امکانات از آنان و بخشی از منابع و سامان‌دهی آن از سوی ما صورت بگیرد.
طوفانی در پایان یادآور شد که ایجاد فرصت مطالعاتی برای مربیان کانون در مرحله نخست می‌تواند به صورت آزمایشی اجرا شود و در مرحله بعد این امکان در اختیار متقاضیان خارجی هم قرار بگیرد چرا که این کتاب‌خانه نه تنها در ایران بلکه در منطقه نیز از اعتبار و جایگاه بالایی برخوردار است به ویژه در شرایط فعلی که خاورمیانه و بسیاری از کشورهای عربی درگیر جنگ و خشونت‌‌اند و ادبیات کودک در آن کشورها نیز به شدت آسیب دیده است.


کد خبر: 83788

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdj50j.yt0sj6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com