ملک باستانشناسی ایران تقدیر شد؛
آسانسوری که به یاد ملک بالا و پایین میرود!
25 مهر 1394 ساعت 11:44
«دکتر نگهبان به من گفت اگر علاقه داری درخواست استخدام خود را به دانشگاه تهران بده. وقتی این کار را کردم با خدا عهد کردم که سعی کنم به جوانان علاقهمند به باستانشناسی کشورم خدمت کنم و به جز آن هیچ چیز از خدا نخواهم.»
به گزارش هنرنیوز؛ در مراسمی که چهارشنبه (۲۲ مهرماه) به پاس نیمقرن پژوهش و آموزش در باستانشناسی ایران، با عنوان جشننامه و بزرگداشت «صادق ملک شهمیرزادی» برگزار شد، بهمن فیروزمندی، استاد باستانشناسی دانشگاه تهران یکی دیگر از میهمانان با تأکید بر این نکته که شیوه معلمی را از دکتر ملک آموخته است، اظهار کرد: متأسفم که این نکته را میگویم. این روزها هرگاه با آسانسور دانشگاه تهران در دانشکده ادبیات بالا و پایین میروم یاد اتاق دکتر ملک میافتم چون مکان اتاق او را به عنوان آسانسور استفاده کردند.
سایهای برای ۵۰ سال دیگر
مهدی رهبر نیز در سخنانی کوتاه با بیان این نکته که لازم بود این بزرگداشت هر چه زودتر برگزار شود، گفت: باید آن را قبل از نوشتن کتاب انتقادی ملک درباره باستانشناسی برگزار میکردیم.
وی افزود: امیدوارم ۵۰ سال دیگر سایه صادق ملک شهمیرزادی بالای سر باستانشناسی ایران باشد و بتواند تمام اطلاعاتش را در اختیار دانشجویانش قرار دهد.
جانشین شایسته دکتر نگهبان
رضا سمسار، نیز ملک را مردی با سعه صدر خواند و گفت: او استادی است که شاگردانش او را دوست دارند و هر گاه صحبت میکنند فقط از علاقهمندیهایش حرف به میان میآورد. امروز وقتی کارنامه دکتر ملک را بررسی میکنید معدل وی صددرصد مثبت است. او جانشین شایسته دکتر نگهبان است.
وی افزود: امیدوارم که بتواند همه آموختههایش را تا جایی که امکان دارد روی کاغذ بیاورد و جاشین خوبی تربیت کند.
آموختن در اخلاق و کار و کسوت
ناصر نوروززاده چگینی نیز در این مراسم تقدیر اظهار کرد: مهم نیست که ما در حرفه خود از معلمانمان چقدر یاد میکنیم مهم آموختن از آنها در اخلاق، کار و کسوت است.
خدا همه چیز به من داد
به گزارش هنرنیوز؛صادق ملک شهمیرزادی نیز در انتها پس از اینکه به قول خودش نتوانست آنطور که باید از همه همکاران و شاگردانش برای برگزاری این مراسم تقدیر کند، گفت: حدود ۲۰ ماه است که به خاطر مشکل قرنیه و شبکیه نمیتوانم بنویسم و بخوانم.
او گفت: منت خدای را عزوجل که در شهمیرزاد سمنان به دنیا آمدم و به باستانشناسی روی آوردم.
وی در ادامه با اشارهای کوتاه به بحث جنگ و صلح و صحبت هایی که در گذشته درباره این دو مقوله بود، اظهار کرد: این مایه افتخار هر ایرانی است که سند مکتوبی دارد که به خدای واحد اعتقاد دارد و دعا میکند که جنگ و خشکسالی و دروغ نصیب این کشور نشود.
وی همچنین با اشارهای کوتاه به زندگینامهاش که چطور در راه باستانشناسی قدم گذاشته، اظهار کرد: زمانی که تحصیلاتم را در موسسه شرقشناسی دانشگاه شیکاگو به پایان رساندم برای مدتی قبل از ارائه پایاننامه به ایران بازگشتم، در آن زمان دکتر نگهبان به من گفت اگر علاقه داری درخواست استخدام خود را به دانشگاه تهران بده. وقتی این کار را کردم با خدا عهد کردم که سعی کنم به جوانان علاقهمند به باستانشناسی کشورم خدمت کنم و به جز آن هیچ چیز از خدا نخواهم.
ملک شهمیرزادی گفت: من در سه راه شفاهی، کتبی و تجربیات میدانی برای دانشجویانم در حوزه باستانشناسی تدریس کردم چون در زمان کار و فراگیری علم با دو روش کاوش در ایران و آمریکا آشنایی پیدا کردم توانستم تجربیاتم را به دانشجویانم منتقل کنم. دانشجویان باستانشناس ایرانی درباره باستانشناسی آسیای مرکزی چیزی نمیدانستند، این روش خوبی برای آشنایی آنها با این حوزه بود.
او گفت: من در تیرماه سال ۱۳۴۹ در رتبه استادیاری در دانشگاه تهران استخدام شدم و در بهمنماه ۱۳۷۹ پس از ۳۰ سال و شش ماه و ۲۱ روز با رتبه استادیاری بازنشسته شدم.
به گزارش هنرنیوز، در این مراسم بزرگداشت الیزابت کارتر، استاد دانشگاه UCLA کانادا که به گفتهی خودش از ۴۵ سال پیش دکتر «صادق ملک شهمیرزادی» را میشناخته صحبت کرد.
به دلیل بیماری دکتر محمود موسوی باستانشناس پیشکسوت دیگر پسر وی پیام او را برای مراسم تقدیر دکتر صادق ملک شهمیرزادی قرائت کرد.
در مراسم تقدیر از تلاشهای پژوهش و باستان شناسانهی «دکتر صادق ملک شهمیرزادی» باستانشناسان پیشکسوت زیادی چون دکتر رضا مستوفی، حسن کریمیان، سید منصور سید سجادی، محمد رحیم صراف و خانوادهی برخی از باستانشناسان حضور داشتند.
در پایان نیز پس از اهدای هدایایی به دکتر صادق ملک شهمیرزادی از کتاب «مفاخر میراث فرهنگی ایران؛ جشننامه دکتر صادق ملک شهمیرزادی» رونمائی شد و باستان شناسان عکس یادگاری گرفتند.
کد خبر: 83698
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdj90j.yt0sn6a22y.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com