نگاهی به مهمترین مشکل صنایع دستی،
بیمه هنرمندان صنایع دستی رو به انقراض !
22 آذر 1393 ساعت 13:38
در حالی که رسانهها پیش از این در گفت و گو با مسئولان به دنبال بحث بیمه هنرمندان صنایع دستی بالای ۵۰ سال بودند اما اینک به دلیل کمبود بودجه حتا بیمه شاغلین زیر ۵۰ سال هم دچار مشکل شده و زمزمههایی از حذف این بیمه شنیده میشود این درحالی است که هنرمندان صنایع دستی جزو سه دهک پایین محسوب میشوند و نیازمند حمایت ویژه دولت هستند.
به گزارش هنرنیوز ، بیمه هنرمندان ماههاست که با چالشرو به روست . و هنرمندان صنایع دستی را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. محمد ناطق پور یکی از هنرمندان صنایع دستی در این زمینه خطاب به معاون صنایع دستی کشور میگوید: « آقای نامور مطلق متأسفانه در ماههای اخیر مشاهده شده که هنرمندان برای بیمه شدن به معاونتهای صنایع دستی استانها مراجعه میکنند اما متأسفانه با درهای بسته روبرو میشوند. مسئولان مربوطه میگویند که شما در حال حاضر نمیتوانید بیمه شوید ! چون دولت حق بیمه هنرمندان را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده و اگر به این شکل پیش برود حتی احتمال اینکه بیمه یک سری از رشتهها هم ملغی شود ، خیلی دور از ذهن نیست.»
نیما ذاکری سعید یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی هم در این مورد میگوید :« بیمه هنرمندان قطع شده است. از تعلیق پرداخت بیمه هنرمندان بیش از ۴ الی ۵ ماه گذشته است. طبق آخرین نامه این بیمه قطع شده است. و دستور آمده تا تأمین اعتبار، برای هیچ هنرمندی بیمه جدید صادر نشود. میگویند بدهی دولت به تأمین اجتماعی بدهی سنگینی است و به محض برطرف شدن روال خود را از سر خواهد.»
اما ملیحه رهاننده یکی دیگر از هنرمندان معتقد است که همه اینها بخاطر آن است که خیلی از افراد بدون اینکه هنرمند باشند با پارتیبازی بیمه شدند و یکی مثل او که رشته تحصیلیاش هنر بوده و فعال است هنوز هم نتوانسته بیمه شود .
اما به نظر میرسد فقط مسأله عدم صدور بیمه جدید نیست چرا که علی فرزام اظهار می کند که بیمه رشته معرق روی سنگ چند سالی هست که قطع شده و لیلا مقدسی در تأیید سخن این هنرمند میگوید:« من هم چند وقت پیش رفته بودم معاونت صنایع دستی برای دریافت کارت صنعتگری سراجی سنتی که گفتند دیگر این رشته مشمول بیمه نیست.»
از سویی مهناز محمودی معتقد است که این وضعیت به دلیل تعداد زیاد بیمهشد گان صنعت فرش است. بافندگانی که در اصل بافنده نیستند اما از مزایای بیمه بهرهمندند. او میگوید:« اگر همهی کسانی که بیمه فرش دارند واقعا بافنده بودند، کل خیابانهای ایران به جای آسفالت باید فرش میشد. تعداد زیاد بیمهشدگان فرش دیگر جایی برای سایر رشته ها نگذاشته است.»
این در حالی است که ترانه موسی یکی از بافندگان قالی اظهارمیکند:« تعدادی از بیمههای قالی بافی هم که زیر نظر صنعت و معدن است، اکنون قطع شده است.»
کد خبر: 77398
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdjs05.yt05n6a22y.html