مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی:

وارش معتبرترین رویداد سینمایی در عرصه فرهنگ عامه است

14 دی 1393 ساعت 14:49

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی معتقد است که جشنواره بین‌المللی وارش یک استعداد درخشان برای آیینه شدن فرهنگ در تولید فیلم کوتاه است.


به گزارش هنرنیوز؛ سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد در گفتگو با روابط‌ عمومی هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه وارش اظهار داشت: جشنواره فیلم کوتاه وارش را از سال‌های گذشته می‌شناسم. رویدادی که در ابعاد ملی دیده شد و داوران مطرح و برجسته‌ای داشت. البته این جشنواره در برخی دوره‌ها در ارتباط و تعامل با فیلمسازان ضعف‌هایی نیز داشته است.

عضو شورای سیاستگذاری جشنواره وارش تاکید کرد: اصل برگزاری چنین جشنواره‌ای در مازندران با پیشینه کهن و فرهنگی و در شهرستان بابل بسیار ستودنی است. ویژگی ممتاز و برجسته‌ای که وارش را از سایر جشنواره‌های سینمایی متمایز می‌کند، موضوع پرداختن به فرهنگ عامه است که اعتبار شایسته و مبارکی است.

طباطبایی‌نژاد با بیان اینکه هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه وارش مسیر درستی را طی می کند، افزود: امیدوارم با توجه به هیأت انتخاب و داوران صاحب نامی که این رویداد انتخاب کرده است، شاهد جشنواره‌ای جریان‌ساز باشیم.

حفظ و ترویج اصالت‌های منطقه‌ای

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ادامه گفت: وارش به لحاظ دست‌مایه قرار دادن فرهنگ عامه برای عرصه فیلمسازی کشور یک ارزش محسوب می‌شود؛ جشنواره‌ای که فرهنگ عامه اساس آن است و در آیین‌ها، باورها و آداب و رسوم خلاصه می‌شود.

طباطبایی‌نژاد افزود: حفظ و ترویج اصالت‌های منطقه‌ای، یکی از ارزش‌ها و ویژگی دیگر جشنواره وارش است. بر این عقیده‌ام که رسانه‌های کشور در گستره ملی و بین‌المللی باید جشنواره فیلم وارش را بیشتر مورد تحلیل و بازتاب قرار دهند.

وی تاکید کرد: سازمان سینمایی و روابط عمومی وزارت ارشاد هم باید این رویداد را مورد حمایت قرار دهند تا شاهد پررنگ شدن فرهنگ عامه در مناسبات اجتماعی و تولید محصولات فرهنگی به ویژه در عرصه موثر و فراگیر فیلم باشیم.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی افزود: جشنواره وارش موجب می‌شود تا فرهنگ عامه که ریشه و هویت ماست دیده و مراقبت شود. از این حیث این رویداد معتبرتین و مفیدترین جشنواره‌ای است که باید آن را قدر دانست و در برپایی باشکوه آن همت کرد.

جغرافیای فرهنگی اساس بخش بین‌الملل جشنواره

طباطبایی‌نژاد در خصوص بُعد بین‌المللی جشنواره وارش نیز اظهار داشت: حوزه تمدنی ایران در حوزه فرهنگ اشتراکات فرهنگی بسیاری با سایر کشورها دارد که مغفول مانده و می‌تواند در قاب دوربین به تصویر کشیده شود. برای مثال ما امسال کتابی را با عنوان «سینما و جهان ایرانی» در حوزه تمدن منتشر کردیم که شامل گفتگو با کارشناسان خبره و متخصصان عرصه فرهنگ است.

وی افزود: تمدن ایرانی به واسطه نقاط مشترک فرهنگی که با سایر کشورها ایجاد کرده است می‌تواند پیوند ما را با سایر ملل رقم بزند.

طباطبایی‌نژاد به خاطره‌ای پیرامون فیلمسازی در حوزه میراث مشترک فرهنگی اشاره کرد و گفت: چند سال پیش که طالبان از هرات بیرون رفت، من با یک گروه فیلمبرداری وارد آنجا شدم. فضای جنگ و ویرانی و بوی باروت بر هرات حاکم بود. در همان فضا کودکانی را دیدم که در نشاط و شادابی دست در دست هم با لباس‌های بومی، عموزنجیرباف می‌خوانند؛ در آن لحظه یک ایران زیبا برایم ترسیم شد.

وی افزود: ما آداب و رسوم فرهنگی مشترک زیادی با کشورهای همسایه و حتی غیر همسایه داریم؛ حتی برخی از این فرهنگ‌ها بیشتر از ایران حفظ و زنده نگه داشته شده است. این موارد باید در بخش بین‌الملل جشنواره وارش دیده شود.

طباطبایی‌نژاد در پایان گفت: بخش بین‌الملل وارش باید توجه کاربردی به مشترکات بین‌المللی ما داشته باشد؛ در غیر ‌اینصورت در حد یک واژه بین‌المللی باقی خواهد ماند. جغرافیای فرهنگی باید در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کوتاه وارش یه یک استراتژی مبدل شود.


کد خبر: 78018

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdjz05.yt0jf6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com