هشدار معاون سينمايي در همايش «بيداري اسلامي»:
نظام سلطه سعي دارد جريان سينمايي را مديريت كند
خبرگزاری ايسنا , 15 بهمن 1390 ساعت 16:24
جواد شمقدري در افتتاحيهي همايش «بيداري اسلامي در سينما» گفت: بيداري اسلامي به شدت محتاج است كه به ابزار سينما و رسانه مجهز شود. در حال حاضر نظام سلطه سعي دارد كه با اهرمهايش جريان سينمايي را در اين بخش مديريت كند و ما بايد متوجه اين خطر باشيم.
معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در افتتاحيه همايش بيداري اسلامي ساعتي پيش در مركز همايشهاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد ضمن خوشآمدگويي به خانواده شهيد احمدي روشن بيان كرد:حضور و تجليل از خانواده احمدي روشن افتخاري براي سيامين جشنواره فيلم فجر و سينماي ايران است اميدوارم اين تلنگري براي سينماي ايران باشد كه به مسائلي اين چنيني ورود كرده و سال آينده شاهد فيلمهايي باشيم كه مسائل پشت پرده، ترورهايي كه دشمن قددار ما، آمريكا و اسرائيل برنامهريزي آن را كرده بود ساخته شود.
وي ادامه داد: در خبري گفته شد كه پس از ترور دانشمندان هستهيي كشورمان بيش از هزار دانشجو تقاضاي تغيير رشته فيزيك هستهيي دادهاند؛ به نظرم همين موضوع كوچك ميتواند گواه بيتاثير بودن ترور دانشمندان هستهييمان باشد. ما در طول يك سالي كه منجر به پيروزي انقلاب اسلامي شد، تنها در خيابانهاي شهر تهران بيش از هزار شهيد داديم و اين شهدا گواه پايداري مردمان كشور ماست.
شمقدري در ادامه به بيداري اسلامي در برخي كشورهاي عربي اشاره كرد و گفت: من هم مانند برخي از دوستان فكر ميكنم كه برخي از سريالهاي ايراني كه در كشورهاي اسلامي نمايش داده شد، در اين بيداري اسلامي تاثيرگذار بوده است؛ البته عليرغم بيداري اسلامي ما براي نمايش آثارمان هنوز هم مشكلاتي داريم و با موانعي روبهرو هستيم. اميدوارم يكي از دستاوردهاي همايش بيداري اسلامي باز شدن مسير نمايش اين آثار در كشورهاي عربي و اسلامي باشد.
وي سپس نمايش فيلمهاي مختلف كه موضوعاتي مشترك بين كشورهاي اسلامي ساخته ميشود را در بعد تبليغاتي بسيار مهم دانست و بيان كرد: بايد دقت داشته باشيم نمايش برخي فيلمهاي از چندين جهت ميتواند تاثيرگذار باشد. در حال حاضر سينماي غرب تبليغات خود را بر روي اين موضوع معطوف كردهاند كه اگر تفكر اسلام در كشورها جاري شود نوعي تحجر رخ خواهد داد. اين تبليغات منفي است كه ما با آن روبهرو هستيم و بايد با ابزاري مانند سينما در جهت مقابله با آن برآيم.
معاون سينمايي وزير ارشاد سپس شرايط حاكم بر سينماي كشورهاي اسلامي را برشمرد و گفت: بايد توجه داشته باشيم كه تبليغات منفي در فكر مردم ميتواند تاثير بسزايي داشته باشد. واقعيت تلخي وجود دارد كه بخش عمدهاي از فضاي هنري و رسانهيي در اختيار افرادي با گرايش چپ ماركيستي و ليبراليستي است و ميتوان گفت جريانات اسلامگرا كمتر در عرصهي هنري فعال هستند اما تجربه ايران نشان داده است كه ميتوان اين مشكل را ترميم كرد.
وي خاطرنشان كرد: نظام سلطه برنامههاي زيادي براي كارهاي فرهنگي و سينمايي ما دارد آنها سعي ميكنند با تكيه بر مباني مانند فكر، اكشن و فيلمهاي جشنوارهيي آن نوع تفكري كه ميخواهند را بر سينما حاكم كنند. همچنين جشنوارههاي برلين،كن و... درصدد هستند فيلمسازان مسلمان را به اين سمت كه صرفا فيلمهاي منتقدانه بسازند و جايزه بگيرند سوق دهند. ما در ايران همچنين مشكلي داريم اما سعي كردهايم در كنار ساخت فيلمهايي كه نگاه انتقادانهاي دارند فيلمهاي تبييني هم ساخته شود.
شمقدري در ادامه سخنانش با بيان اينكه ما برنامهريزي كردهايم كه هر سال حداقل يك فيلم در حوزه بيداري اسلامي و مقاومت در منطقه ساخته شود، عنوان كرد: وقتي به سينماي غرب به خصوص هاليوود نگاه ميكنيم، ميبينيم كه آنها چگونه از سينما استفاده ميكنند و ما چگونه از كاركردهاي آن غافل هستيم. در واقع سينما در غرب پيش قراول سياستهايي است كه اتخاذ ميشود؛ اين در حالي است كه آنها سعي كردهاند با آدرس غلط دادن ما را از اين مسير منحرف كنند.
وي يادآور شد: سال گذشته در جشنواره كن و برلين (و شايد هم امسال)، بخشي را در جهت فيلمهاي بيداري اسلامي راهاندازي كردند و سعي شد كه فضاي ساخت فيلمهاي سينمايي و مستند مديريت شود. من شب گذشته يكي از اين فيلمها را مشاهد كردم و احساس كردم كه اين نوع مديريت آنها در سينماي كشورهايي كه بيداري اسلامي در آن رخ داده در حال شكلگيري است. آنها قصد دارند كه ماهيت انقلاب را مصادره كرده و مردم كشورها را نسبت به نهضتشان بدبين كنند.
معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با تاكيد بر اينكه جريانهاي اسلامي بايد فيلمساز تربيت كنند، گفت: در ابتداي انقلاب اسلامي در ايران نيز برنامهاي براي تربيت فيلمسازان نبود اما در همان سالها ما متوجه ضرورت اين موضوع شديم و اكنون جمعي از فيلمسازان خوب ايران از همان نسلي هستند كه در ابتداي انقلاب اسلامي اين ضرورت را اصلاح كردند. بايد افرادي كه دلسوز نهضتهاي اسلامي هستند زبان سينما را ياد بگيرند و ما آمادگي كمك در اين زمينه را داريم.
جواد شمقدري در پايان سخنانش در افتتاحيه همايش بيداري اسلامي در سينما تاكيد كرد: ما بايد زيباييشناسي متناسب با پيامهايمان را بشناسيم. اميدوارم نتايج اين همايش و همايشهاي ديگر كه در اين راستا برگزار ميشوند، راهگشا باشد.
***
سپس دكتر احمدعواض عثمان ـ كارگردان و استاد دانشگاهي از مصر ـ نيز سخناني را ايراد كرد. وي در ابتداي سخنانش شرايط گذشته در سينماي مصر را مرور و در ادامه اظهار كرد: پس از انقلاب مصر و در بازسازي نهادهاي كشور ما جريانهاي اسلامي توانستند از سوي مردم انتخاب شوند. اما بعضي صداها در داخل اين جريانها بلند شد كه تندرو بودند و صحبت از تحريم هنر ميكردند ما در اين صداها پژواك برخي گروه در كشورهاي عربي و جريانات وهابي را ميشنويم چراكه آنها ميدانند فرهنگ مصر تا چه حد ميتواند روي جهان عرب تاثيرگذار باشد.
وي ادامه داد: صداهاي ديگري هم به گوش ميرسد كه ميخواهند هنر را تحت سانسور شرعي قرار بدهند تا بدون ابتكار عمل در كنار آزادي مردم عمل كنند. اما ما تا آنجا كه ميدانيم دين آزادي مردم را محترم ميشمارد.
اين استاد دانشگاه مصر تاكيد كرد: ما در كنفرانسهاي مختلفمان گفتهايم كه آزادي ابتكار و انديشه خط قرمزي است كه به هيچ كس اجازه سوء استفاده از آن را نميدهد؛ حتي به كساني كه از دين سوء استفاده ميكنند. ما تعارضي بين دين و هنر نميبينيم.
دكتر احمدعواض عثمان در پايان سخنانش تصريح كرد: براي پيشرفت راهي جزء اتكا بر موجوديتهاي مستقل و توليد مشترك نيست. انقلاب ما ادامه دارد و هيچ كس هرگز نميتواند انقلاب را در تونس و مصر خاموش كند.
وي پس از پايان سخنرانياش از جواد شمقدري معاون سينمايي وزير ارشاد به دليل اهتمام و توجهاش به سينماي كشورهاي اسلامي تشكر كرد. در افتتاحيه همايش بيداري اسلامي در سينما سيد محمد حسيني
***
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي نيز سخنراني كردند. در اين مراسم محمد خزاعي، دبير سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر، سيد احمد ميرعلايي مدير عامل بنياد سينماي فارابي و هاشم ميرزاخاني مديرعامل انجمن سينمايي جوانان ايران نيز حضور داشتند. قرار است ميهمانان داخلي و خارجي همايش پس از صرف ناهار در پنلهاي تخصصي كه برنامهريزي شده است شركت كنند.
کد خبر: 36735
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdk50s.yt09s6a22y.html