گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای پنجمین اپرای گروه تئاتر عروسکی آران حافظ؛
غریب پور: وزیر ارشاد باید ۲ برابر بودجه اپرای حافظ به گروه آران پاداش بدهد
7 تير 1391 ساعت 14:50
بهروز غریب پور در نشست رسانه ای پنجمین اپرای گروه تئاتر عروسکی آران حافظ گفت: وزیر ارشاد و معاون هنری ایشان که دغدغه شان تولید نمایش های فاخر ملی و ایرانی است باید برای تولید چنین اثری ۲ برابر بودجه پروژه به گروه آران پاداش دهند.
نشست رسانه ای پنجمین اپرای گروه تئاتر عروسکی آران حافظ صبح امروز ۷ تیرماه با حضور بهروز غریب پور نویسنده، طراح و کارگردان، علی پاکدست و تهمینه محمدی کارگردان و امیر پور خلجی آهنگساز و رهبر ارکستر در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست بهروز غریب پور گفت: بعد از سالیان که دغدغه اجرای این اپرا را داشتم خوشبختانه این کار از ۱۱تیر ماه به روی صحنه تالار فردوسی خواهد رفت. اپرای «حافظ» نمایشی است که به ابهام زدایی در خصوص فکر و اندیشه و زندگی حافظ می پردازد و در واقع این نمایش از زمان تسخیر فارس تا مرگ حافظ را روایت می کند و سعی کردم تا با ورود شاعرانی چون خیام، مولوی، سعدی و خواجوی کرمانی سقوط حکومت ها را در دوره حافظ نشان دهم و اینکه زمانی که انسان از خداوند دور می شود و به مال دنیا نزدیک می شود چه اتفاقاتی می افتد.
وی ادامه داد: حافظ تنها شاعری بود که در زمان خودش دیوان نداشت و دیوان این شاعر به همت محمد گل اندام جمع آوری شد قصدم از نشان دادن قرن هشتم هجری این بود که شاعران پارسی گو در اندیشه ایرانی قرار دارند و ما تنها کشور مسلمانی هستیم که به غنای شعر اسلامی توجه داریم. حافظ نیز دغدغه اش بیان مکنونات ذهنی اش بدون ترس از قدرت و حکومت بود و به همین خاطر کسی به جز خودش اشعارش را نمی نوشت.
این کارگردان تاکید داشت: موسسه توسعه هنرهای معاصر، مرکز هنرهای نمایشی و بنیاد رودکی از حامیان ما در اجرای این اپرا هستند که البته قرار بود تا وزارت ارشاد استان فارس نیز از ما حمایت کند که این نهاد به ما اعلام کرد که برای این حمایت قصد دارد تا از یونسکو کمک بخواهد که ما قبول نکردیم. در مجموع ما برای این اجرا بودجه ۲۵۰ میلیون تومان پیشنهاد دادیم که وزیر ارشاد و معاون هنری ایشان که دغدغه شان تولید نمایش های فاخر ملی و ایرانی است باید ۲ برابر این بودجه به گروه آران پاداش دهند.
غریب پور خاطرنشان کرد: نگاه به تولید در تئاتر باید تغییر کند به همین خاطر سعی کردم عروسک ها را کاملا متفاوت بسازم و این را به طراحان عروسک و طراحان لباس نیز گوشزد کردم.
کارگردان اپرای «مولوی» تصریح کرد: با تولید این آثار در خصوص زندگی بزرگان می توان این آثار را در روزهای بزرگداشت آنها اجرا کرد و ۲۰ مهر به فارس خواهیم رفت تا بزرگداشت حافظ این اپرا را در آنجا اجرا کنیم.
در ادامه این نشست امیر پور خلجی آهنگساز و رهبر ارکستر اپرای«حافظ» گفت: نزدیک به ۲ سال است که روی پروژه حافظ کار می کنیم که خوشبختانه در این کار اتفاقات خوبی به لحاظ کارگردانی، موسیقی و ... افتاد که به زودی شاهد اجرای آن خواهیم بود. ساخت اپرا به زبان فارسی به سال ها قبل برمی گردد. کاری که در این اپرا انجام دادیم تلفیق اپرای آلمانی است که در آن گفتگوهایی داریم.
وی خاطرنشان کرد: در این اپرا از مخالف خوانان در نمایش تعزیه استفاده شد و به سبک جدیدی در اپرای ایرانی رسیدیم.
در پایان تهمینه محمدی دستیار کارگردان اپرای «حافظ» ادامه داد: برای ضبط صدای خواننده ها، افرادی از نقاط مختلف برای تست آمدند که حدود ۹۵ نفر بودند که بعد از تست از این افراد بیش از ۲۰ صدا پذیرفته شد و کار در استودیو در این ۲ سال شروع شد که این کار حدود ۳۸۰ ساعت کار برد.
کد خبر: 42675
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdk90o.yt0x56a22y.html