گزارش هنرنیوز از نشست خبری جشنواره هنرهای تجسمی جوان؛

نهاد ها از توان برگزیدگان جشنواره ها استفاده نمی کنند

18 تير 1391 ساعت 14:33

مرتضی گودرزی دیباج درباره جشنواره هنرهای تجسمی جوان گفت:نهاد ها از توان برگزیدگان جشنواره ها استفاده نمی کنند.


نشست رسانه ای ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوان برگزار شد. در این نشست که مرتضی گودرزی دیباج و محسن کفشچیان مقدم دبیر جشنواره هنرهای تجسمی جوان حضور داشتند؛ گودرزی دیباج در این مراسم ضمن بیان این نکته که این جشنواره تنها جشنواره رسمی و ملی حوزه هنری در سال های اخیر است؛ گفت: هرسال و در هر دوره شاهد رشد کمی و کیفی این جشنواره هستیم. جای افتخار دارد که هنرمندان جوانی هر سال توسط این جشنواره شناخته می شوند که از جنبه قدرت و توان هنری به اساتید این رشته ها پهلو می زنند. 
وی ادامه داد: این بنیه هنری کشور را نشان می دهد. و اگر فضا باشد هنر تا حد زیادی رشد می کند. باید به جوانان به گونه ای دیگر نگاه کنیم و جا را برای حضور آن ها در جامعه فراهم کنیم. یکی از گلایه های ما این بوده که هر دو سال یکبار چهره های درخشان در فر هنگ و هنر جوانان به کشور عرضه می شود. و اثر آن ها توسط اساتید تأیید می شود. به این هنرمندان کم لطفی می شود و امتیازاتی برای پیشبرد فرهنگ صورت می گیرد انتظالر ما توجه به این جوانان است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: ما وظیفه خود را انجام می دهیم و این هنرمندان را پیدا می کنیم. این هنرمندان نیاز به حمایت دارند. و باید بر آن ها سرمایه گذاری کرد.همان طور که در علوم پایه حمایت از جوانان صورت می گیرد. در بخش هنری هم فکری جدی و تخصصی صورت گیرد. کمتر متخصصین به این موضوع می پردازند. این جشنواره کمک می کند تا اساتید و هنرمندان طراز اول در انتخاب و داوری جشنواره برگزار می شود. انتظار است که نهاد های دیگر از این فرصت استفاده کنند. 

گودرزی در ادامه گفت: جشنواره هنر جوان از جشنواره های موفق است. امسال تنها به دلایل متعدد از جمله خطرات فرهنگی تهدید کننده بنیان های فرهنگی ؛ به مضمون خانواده از منظر دینی و اسلامی توجه کرده ایم در بخش های اصلی به صورت مضمون اصلی به آن ها پرداخته ایم تا هنرمندان با توجه بیشترذی به حساسیت های جامعه بپردازند. 

در این مراسم اصغر کفشچیان مقدم ضمن بیان این نکته که هر جشنواره بخش زیادی از موفقیت خود را مدیون رسانه هاست گفت: اهمیت این جشنواره پیداست؛ اما ساختار جشنواره در ۸ رشته برگزار می شود. این ۸ رشته از نقاشی، نقاشیخط، طراحی، کاریکاتور، پوستر، تصویرسازی، حجم، ویدئو آرت، و فتو آرتبرگزار می شود. 
وی ادامه داد: ۵ داور از نسل های مختلف برای هر رشته انتخاب شده است. سلایق متفاوت برای هر رشته انتخاب کردیم تا طیف گسترده آثار را تحت پوشش قرار دهد. نیروی بالنده آن بستر برذای نهاد های و ارگان هاست. تا دست یاری برسانند و از نتایج جشنواره کمک گیرد. هدف جشنواره‌ها شناسایی استعدادهاست. اما این استعدادها پس از جشنواره از یاد می‌روند. باید امتیازاتی برای آنها قرار دهند. اگر به دقت به جشنواره ها دقت کنیم، ۲۵ برگزیده این جشنواره‌ها در هر سال ۱۵۰ نفر به عنوان خزائن فرهنگ ملت قابل استفاده در جایگاه‌های فرهنگی‌اند و می‌توان از استعداد آنها بهره گرفت. 

در ادامه نشست گودرزی دیباج در پاسخ به این سوال که موازی کاری شما با وزارت ارشاد در برگزاری جشنواره جوانان چه دلیلی دارد گفت: بد نیست که جشنواره‌های دیگر به موازات صورت می‌گیرد اما وقتی سازمان‌ها کار خود را انجام می‌دهند فرصات است و هیچ اشکالی ندارد. مخاطبان متفاوت‌اند. در یک جشنواره عده‌ای شرکت می‌کننده که از لحاظ مضمون با آن سازگارترند و با برخی جشنواره‌ها عده‌ای دیگر. در تمام دنیا همین‌طور است و هر یک جای خود را دارد. 

گودرزی در پاسخ به خبرنگاران و در رابطه با این سوال که شما دم از استعداد یابی می زنید، در دوره مختلف برای استعدادهای برگزیده این جشنواره چه کرده‌اید؟ گفت: رویکرد دیگر حوزه هنری است که کشف استعدها و ظرفیت‌های هنر جوانان را دارد و ما در تزریق هنرمندان به نقاط مختلف کشور از این هنرمندان استفاده می‌کنیم. آثار تولیدشده ما بر شانه این هنرمندان است. اما نمی‌توان گفت جشنواره بر عهده یک سازمان است و بقیه آن‌ها را رها کنند. باید بتوان در آینده نه چندان دور جای اساتید را با این جوانان پر کرد. همان‌طور که اساتید کنونی هنرمندان جوان گذشته‌اند.


کد خبر: 43115

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdkf0o.yt0sf6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com