با راویان قهرمانان انقلاب

امجدیان: اعتقاد قلبی است که قصه قهرمانان انقلاب را جذاب می‌کند

28 شهريور 1389 ساعت 13:10


نویسنده «مسافر تنها» گفت: اگر من نویسنده اعتقاد قلبی به موضوعی که قرار است روی آن کار کنم، نداشته باشم، هیچ گاه مخاطب، قلم من را نخواهد دید و صرفاً کاری برای پول و ... منتشر می‌شود که هیچ جذابیتی هم ندارد.
به گزارش هنرنیوز، در کنار مجموعه فرماندهان که داستان‌هایی برگرفته از زندگی فرماندهان عرصه دفاع مقدس هستند، انتشارات سوره مهر مجموعه دیگری را با عنوان قهرمانان انقلاب اسلامی به چاپ رساند. این مجموعه نیز به زندگی برخی از شخصیت‌های مشهور در دوران مبارزات انقلاب اسلامی مربوط می‌شود. یکی از نویسنده‌هایی که در این مجموعه با دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری همکاری داشته است، کیوان امجدیان بوده که کتاب «مسافر تنها» را از این مجموعه به نگارش در آورده است. «مسافر تنها» روایتی داستانی از زندگی شهید آیت‌الله عطاالله اشرفی اصفهانی است.
این نویسنده درباره نگارش «مسافر تنها» درباره انتخاب شخصیت شهید اشرفی اصفهانی، اظهار کرد: اطلاع چندانی درباره انتخاب شهیدان و رزمندگان ندارم اما از آن جایی که من پیش از این درباره شهید آیت‌الله عطاالله اشرفی اصفهانی مطالعاتی داشتم، طی صحبت و مشورتی که با آقای دهقان داشتیم قرار شد که روی همین موضوع کار کنم.
وی افزود: برای نگارش داستان «مسافر تنها» بیشتر به کتابخانه حوزه هنری مراجعه کردم و از روزنامه ها و مجلاتی که درباره ایشان مطلبی داشتند، استفاده کردم. متاسفانه منابع مکتوب چندانی درباره شهید موجود نبود و من بیشتر اطلاعات را در مصاحبه با فرزندشان، بدست آوردم. از اعضای خانواده شهید اشرفی اصفهانی با پسرشان در ارتباط بودم و چند بار در مسجد، با ایشان قرار گذاشتم و صحبت کردم و اتفاقا وی، دو کتاب درون سازمانی را که درباره شهید منتشر شده بود، در اختیار من گذاشت و در نهایت، تنها منابع مطالعاتی من، به همین ها محدود می شد.
امجدیان ادامه داد: در جریان نگارش کتاب، آقای احمد دهقان هم به من و هم به سایر دوستان اعلام کرده بودند که هر گونه کمکی که لازم باشد ارائه خواهند داد و در واقع دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، همکاری لازم را بدست آوردن اطلاعات و جمع آوری اسناد با نویسندگان می کرد. از آن جایی که در مورد «مسافر تنها»، منابع زیادی نبود من برای جمع آوری شان، چندان به مشکل نخوردم. حتی در مواردی که برای برخی از نویسندگان پیش آمد، دفتر ادبیات انقلاب، با خانواده های شهدا صحبت می‌کرد و آن‌ها را به همکاری دعوت می‌کردند. این مرکز از راه های مختلف به نویسندگان کمک کرد تا اطلاعات کافی برای نگارش داستان فراهم بیاید.
وی هم چنین درباره آسیب‌های یک کار سفارشی نیز تصریح کرد: من فکر می‌کنم سفارشی بودن و آسیب‌هایی از این دست بین کارهای حوزه هنری، چندان مشهود نیست. بیشتر دیده‌ام که ناشران یا مراکز دیگر، که اقدام به نگارش و چاپ داستان و زندگی نامه رزمندگان، شهدا و ... می‌کنند گرفتار این آسیب می‌شوند و البته این مساله نتیجه نگاه بسته و روی این آثار است. این آثار نه تنها مخاطب را جذب نکرده‌اند که حتی گاهی او را از موضوع طرح شده، دلزده هم کرده‌اند. اما به اعتقاد من حوزه هنری کتاب‌های موفقی را در این عرصه روانه بازار کرده است. به نظر می‌رسد اگر نویسندگان به صورت سربسته، غیر مستقیم و در لفافه موضع را بیان کنند، بهتر خواهد بود و یا اگر هم قرار است رو، به سراغ یک شخصیت یا یک موضوع بروند، اصولی به آن نگاه کنند. امجدیان تاکید کرد: اگر من نویسنده اعتقاد قلبی به موضوعی که قرار است روی آن کار کنم، نداشته باشم، هیچ‌گاه مخاطب قلم من را نخواهد دید و صرفا کاری برای پول و ... منتشر می‌شود که البته هیچ‌گاه هم جذابیت نخواهد داشت. مطمئنا اعتقاد قلبی است که می‌تواند یک اثر را جذاب کند.
یادآور می‌شود، کتاب «مسافر تنها» در 88 صفحه، قطع پالتویی، دو هزار و 500 نسخه و با قیمت یک هزار و 600 تومان از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. آیت الله اشرفی اصفهانی در سال 1281 در خمینی شهر اصفهان در خانواده ای روحانی متولد شد. شهید اشرفی تحصیلات ابتدایی مقدماتی را در خمینی شهر گذرانده و در سن 12 سالگی جهت ادامه تحصیل راهی اصفهان شد و طی حدود ده سال از محضر علمایی چون آیت الله سید مهدی درچه‌ای، آیت الله سید محمد نجف‌آبادی، مرحوم فشاركی مرحوم مدرس استفاده كرد.
ایشان دوران طلبگی خود را با نهایت عسرت و مشقت اقتصادی گذراند و در مدتی كه در حوزه اصفهان بودند هر هفته فاصله میان اصفهان تا خمینی شهر را كه دوازده كیلومتر بود طی می كردند خود می‌فرمود: دوشنبه خوراكم تمام می‌شد سه شنبه دو ریال پولم را خرج می‌كردم، چهارشنبه كه آخرین روز تحصیل بود بدون پول و غذا می‌گذراندم. در سال 1335 ش شهید اشرافی بنا به دستور مرحوم آیت الله بروجردی جهت تبلیغ و نشر معارف و احكام دین و تقویت بنیه دینی و مذهبی اهالی كرمانشاه به انجام اعزام و رحل اقامت افكند پس از ورود به كرمانشاه طلاب و شاگردان بسیاری را تربیت نمود. با اوج گیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت آیت الله امام خمینی (ع) شهید اشرفی نیز حركت های وسیعی را در كرمانشاه پایه گذاری كرد. شهید آیت الله اشرفی اصفهانی پس از 80 سال زندگی پرافتخار و خدمت به اسلام و قرآن، ظهر 23 مهرماه 1361 در سنگر نماز جمعه مسجد جامع و در محراب نماز به افتخار شهادت نائل آمد.


کد خبر: 16935

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdkn0f.yt09s6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com