پيوند واقعهي كربلا و دوران دفاع مقدس در نماهنگ «پلاك كهنه» تلويزيون
20 آذر 1389 ساعت 10:42
نماهنگ «پلاك كهنه» به نويسندگي و كارگرداني فرامرز گرجيان در سيماي مركز خوزستان توليد ميشود.
به گزارش هنر نیوز،گرجيان در گفتوگو با ايسنا، اظهارداشت: اين نماهنگ شش دقيقهاي، با مصوبهاي كه از شوراي طرح و برنامهريزي تلويزيون دريافت كرده است، به سفارش سيماي مركز خوزستان ساخته و به شهداي جاويدالاثر هديه ميشود.
وي افزود: پيش از اين، سه نماهنگ «فرشتگان خاك»، «ما ز درياييم» و «بوي گل» را براي سيماي مركز خوزستان ساختهام كه در جشنوارههاي مختلف از جمله جشنوارهي بينالمللي عفاف تهران، جشنوارهي سراسري دفاع مقدس و ... برندهي تنديس نخست جشنواره و لوحهاي تقدير متعدد شدهاند.
اين كارگردان ادامهداد: در متن «پلاك كهنه» بين واقعهي كربلا و دوران دفاع مقدس، تركيب تصويري نمادين و متفاوتي وجود دارد.
گرجيان با اعتقاد به اين كه بسياري از ارزشهاي نمايان شده در هشت سال دفاع مقدس برگرفته از ارزشهاي والاي نهفته در واقعهي كربلا بوده است، گفت: در اين داستان به منظور نشان دادن ارتباط ميان اين دو حماسهي بزرگ، تلاش بسياري صورت گرفته و اميد است كه بتوانيم آن طور كه بايسته و شايسته است آن را به تصوير بكشيم.
وي بر اين باور است كه، اتفاقات به وقوع پيوسته در دوران هشت سال دفاع مقدس، الهام گرفته از اتفاقات بزرگ رخ داده در عاشورا و در صحراي كربلاست.
اين كارگردان خوزستاني ادامه داد: روايت قصه روايتي بسيار متفاوت است كه در آن، در جريان آمدن كاروان راهيان نور به خوزستان، دختري دانشجو و مشتاق، با روحيهاي كاملا كنجكاو و جستجوگر ميآيد و در حالي كه به دنبال يافتن پاسخ براي سوالات بي جوابش است با سوژهي اصلي عكاسياش كه مادر يك شهيد است، آشنا ميشود.
وي با بيان اينكه در اين نماهنگ براي بيان انديشهي خود دوربين عكاسي را انتخاب كردهام، افزود: به گونهاي كه مدام از طريق لنز دوربين عكاسي، ترددي ميان وهم و خيال و واقعيت صورت ميگيرد؛ يعني هر بار كه دختر جوان قصه در چشمي دوربين خود نگاه ميكند، در عالم خيال اتفاقي را ميبيند كه در واقعيت شكل ديگري است. سعي شده از اين طريق و البته به گونهاي ملموس، پلي به آن سوي تاريخ زده، از آن عبور كرده و در واقع دو دورهي تاريخي را از طريق لنز دوربين عكاسي اين دختر دانشجو كه همان پل ارتباطي است، به يكديگر متصل كنيم تا مخاطب به واقعيتها و حقايق جديدي دست يابد.
به گزارش ايسنا، مراحل تصويربرداري «پلاك كهنه» در منطقهي يادمان چزابه كه واقع در لوكيشن اصلي كار است، انجام ميشود. اعضاي گروهي كه ساخت و توليد اين نماهنگ را انجام ميدهند، از هنرمندان خوزستاني و ساكن تهران تشكيل شدهاند. در اين نماهنگ بدرالسادات برنجاني نقش مادر شهيد و ساناز حيدري نقش دختر دانشجوي جوان قصه را بازي ميكنند.
فرامرز گرجيان تهيهكننده، سهيل خويش كار تصويربردار، علي ثابتي مدير توليد، حسين مكرمي مونتاژگر و بابك گودرزي دستيار كارگردان، بازيگردان و برنامهريز اين كار هستند و طراحي گريم و طراحي لباس آن را محمد محمدي بر عهده دارد.
كيومرث چناري دستيار طراح صحنه، مريمالسادات موسوي دستيار گريمور، عليرضا صنعتي آهنگساز، عبدالجبار كاكائي شاعر و صادق آهنگران خوانندهي اين نماهنگ هستند. ساخت موسيقي «پلاك كهنه» در مراحل پاياني است.
کد خبر: 20985
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdkn0x.yt0zj6a22y.html