به بهانه پخش سری جدید سریال «هشدار برای كبرا ۱۱»؛

تزریق هیجان، استرس و شادی در جان مخاطب

9 ارديبهشت 1392 ساعت 13:59

مجموعه تلویزیونی «هشدار برای كبرا ۱۱» با صرف هزینه فراوان موفق می شود که بتواند در جان و فکر مخاطب هیجان، استرس و شادی را تزریق کند.


سری جدید مجموعه تلویزیونی «هشدار برای کبرا ۱۱» این روزها روی آنتن شبکه تهران رفته است. این سریال آلمانی که چند سالی است میهمان شبکه تهران و همچنین شبکه های استانی سیما است، تاکنون توانسته طرفدارانی را برای خوداش دست و پا کند. در سری جدید این مجموعه که ادر ۲۰ قسمت ۵۰ دقیقه‌ای به مدیریت دوبلاژ «ناصر طهماسب» آماده نمایش شده است. شاهد جلوه های ویژه و صحنه های اکشن جدید و به روز هستیم که متفاوت‌تر از سری‌های قبلی این مجموعه ساخته شده اند . در واقع این سریال حادثه‌ای و درام تاکنون در ۲۵۰ قسمت و در بیش از ۳۰ فصل ساخته شده‌ و داستان آن در خصوص یک گروه دونفره از پلیس‌های بزرگراه است که با ماجراهای گوناگونی روبه‌رو می‌شوند. بازیگران این دو نقش بارها تغییر یافته‌اند. از سال ۱۹۹۶ تا کنون، «اردوغان آتالای» بازیگر ترک‌تبار آلمانی در نقش ثابت «سمیر گِرکان» در نقش یکی از این دو پلیس بازی داشته‌است. نکته جالب توجه در خوص این سریال این است که علاوه بر شبکه ۵ ایران در کشورهای دیگری مانند اسپانیا، اسلواکی، اتریش، چک، سوئیس، هلند، مولداوی پرتغال، مجارستان، ایتالیا، استونی، فرانسه، بلغارستان، ترکیه لهستان، کرواسی و ... روی آنتن رفته و توانسته با استفاده از داستان های هیجان انگیز و همچنین جلوه های ویژه مطرح و به روز خود مخاطبانی جهانی برای خوداش دست و پا کند. در واقع سازندگان این مجموعه تلویزیونی با صرف هزینه های هنگفت به خصوص در بخش جلوه های ویژه توانسته به عنوان یک اثر فرهنگی و هنری برای سازندگان آن سود سرشاری را سرازیر کند. در واقع سازندگان این سریال از طریق فروش حق رایت و کپی آن به سایر کشورها توانسته تا کنون به روند ساخت سریال خود ادامه دهند.
شاید بارها این جمله معروف «محدوده آنها بزرگراه‌ها هستند، سرعتشان وحشتناک است، دشمنانشان را سارقان، قاتلان و حق‌السكوت‌بگیرها تشكیل می‌دهند، گروه كبرا ۱۱ همیشه در حال انجام وظیفه است، برقراری امنیت ما شغل آنهاست» را از شبکه های استانی و شبکه تهران شنیده باشیم و آن قدر این جمله ها در طول چند ساله گذشته پخش شده که امروز هر مخاطبی وقتی این چند جمله را می شنود ، متوجه زمان پخش این سریال می شود. سریالی که اگر بگوییم در جان و فکر مخاطب هیجان، استرس و شادی تزریق می کند ، بیراه نگفته ایم . در واقع این اثر هیجان انگیز با جذابیت تصویری فراوان ، تیم بدلکاران حرفه ای ، خلق صحنه‌های تعقیب و گریز در بزرگراه‌های بی‌انتهای آلمان با خودروهای جدید مدل روز و در کنار
آن از بین بردن بیشمار ماشین های مدل بالا در بزرگراه های آلمان که باعث شده امروز این سریال از سال ۱۹۹۶ تا کنون در سراسر جهان و ایران به عنوان یک اثرمخاطب پسند و جذاب دیده شود. اما چه دلایلی باعث شده که این سریال غیر ایرانی در کشور ما هم مخاطبین خاص خود را داشته باشد. برای پی بردن به این نکته مهم دلایل فراوانی می توان یافت. از جمله اینکه در داستنان های پلیسی و معمایی که در تلویزیون کشورما ساخته می شود فیلمنامه نویس و کارگردان در کنار تهیه کننده کار آزادی هایی را به دلایل مختلفی چون؛کمبود بودجه، ممیزی، نبود بستری مناسب برای خلق موقعیت های نمایشی در خصوص فساد در مثلا نیروی انتظامی، ادارات دولتی ، بازیگران حرفه ای ، کمبود امکانات و ... ندارند. در چنین شرایطی است که مخاطب ایرانی ناخودآگاه در مثلا مجبور می شود به حق یا ناحق مجموعه های تلویزیونی ایرانی مانند:« خواب و بیدار»،«حس سوم »،« بی صدا فریاد کن»،« قتل در ساختمان ۸۵ » به کارگردانی «مهدی فخیم زاده »،«سقوط آزاد» ساخته «علی رضا امینی »،«دیوار» به کارگردانی «سیروس مقدم» و ... را با این سریال مقایسه کند وبعد هم بگوید سریال «هشدار برای کبرا ۱۱» بهترین سریال خارجی و اکشنی است که دیده است. چون حوادث و اتفاقات آن به مخاطب اشباع شده سینما و تلویزیون امروز که روزانه از طریق هزاران شبکه ماهواره ای و همچنین خرید و دسترسی آسان به DVD فیلم های روز جهان دارد قابل باور است. چیزی که در سریال های پلیسی کشور برخی از سریال ها توانسته اند حس همذات پنداری و اشتیاق مخاطب را برانگیزند اما سریال و فیلم های پلیسی دیگر نتوانسته اند در این ژانر هیجان انگیز واکشن توفیقی را به دست بیاورند. در سریالی مثل «هشدار برای کبرا۱۱» هر لحظه امکان بروز حادثه؛ برخورد، تصادف؛ پرواز ‌خودروها در هوا و انفجار های شدید احساس می شود و در هر قسمت چندین اتومبیل در اثر تصادف ازبین می روند. در واقع سازندگان این سریال با تیز هوشی و آگاهی از اینکه نباید فقط به مخاطب وطنی خودشان فقط فکر کنند این سریال را به گونه ای ساخته اند که بتواندئ در سطح جهانی هم مخاطبان عام و خاص خوداش را داشته باشد. چیزی که در سریال های ایرانی دیده نمی شود. به گونه ای که در سریال های ایرانی در کل یک مجموعه تلویزیونی یک یا دو اتومبیل مدل پایین از بین می روند. به هرحال برای جذب مخاطب باید فیلمسازان و تهیه کنندگان تلویزیون ما یک سری اصول را رعایت کنند تا بتوانند مخاطبان سخت گیر و با هوش تلویزیون را جذب کنند.


کد خبر: 57255

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdkx0k.yt05k6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com