آیا "محمد رسول الله" به اسکار معرفی می شود؟
1 مهر 1394 ساعت 16:34
با اعلام ۱۰ نامزد سینمای ایران برای حضور در جشن آکادمی اسکار امسال، گفته می شود فیلم «محمد رسول الله(ص)» از بالاترین شانس حضور دربخش فیلمهای خارجی اسکار برخوردار است.
با اعلام ۱۰ نامزد سینمای ایران برای حضور در جشن آکادمی اسکار امسال، گفته می شود ۹ عضو هیأت انتخاب معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی آمریکا، طی جلسات خود در فارابی، در خصوص آخرین ساخته مجید مجیدی به توافق نسبی رسیده و فیلم «محمد رسول الله(ص)» از بالاترین شانس حضور دربخش فیلمهای خارجی اسکار برخوردار است. در عین حال امیر اسفندیاری معاون بنیاد سینمایی فارابی و سخنگوی هیأت مورد اشاره، شب گذشته در خبر ۲۲ شبکه سه سیما گفت هنوز هیچ فیلمی انتخاب نشده و قرار است هفته آینده نام گزینه نهایی اعلام گردد.
در همین زمینه خبرگزاری مشرق نوشت: فیلم محمد(ص) آخرین ساخته باشکوه و استثنایی مجید مجیدی، هفته آینده به عنوان گزینه قطعی اسکار معرفی خواهد شد. بر اساس پیگیریها و شنیدههای خبرنگار مشرق از عوامل سازنده و برخی کارکنان بنیاد سینمایی فارابی، این فیلم گزینه قطعی معرفی به اسکار خواهد بود.
خبرگزاری سینماپرس نیز در این زمینه در تحلیلی عنوان کرد از مدتها پیش جریانی در صدد فضاسازی برای انتخاب فیلم شکست خورده «قصه ها» به کارگردانی رخشان بنی اعتماد جهت حضور در این جشن باسابقه و شناخته شده سینمایی است؛ حال اینکه «قصه ها» علاوه بر اینکه در جشن خانه سینمای ایران موفق به کسب حتی یک جایزه هم نگردید، در طول این دوسال به جهت محتوای مسئله دار و اغراق در ارائه تصویری سیاه و تلخ از فضای دورنی جامعه ایران اسلامی که منجر به اعطای جایزه سیاسی جشنواره بین المللی فیلم ونیز به آن گردید، به اندازه کافی برای مدیران فرهنگی و سینمایی کشور دردسرساز بوده و حتی منجر به احضار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صح علنی مجلس شده است.
گفته می شود به رغم برخی مخالفت ها ، همچنان استدلال کافی برای انتخاب فیلم مجیدی بیشتر از آثار دیگر در بین فیلمسازان و مسئولان حاضر در هیأت انتخاب مشهود بوده و در عمل از سایر گزینه ها کمتر سخنی به میان می آید.
این گزارش حاکیست فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» که از حدود ۷ سال پیش و با بودجه ای معادل ۱۱۰ میلیون دلار توسط عوامل داخلی و خارجی سینمایی ساخته شده است، با وجود در دست داشتن بیشتر سالن های سینمایی کشور و به تبع آن فروش حدود ۶ میلیارد و اندی در تهران و شهرستان ها، تاکنون بازتابها و نظرات و انتقادات ساختاری و محتوایی متعددی را به همراه داشته است.
در کنار برخی محاسن و تأثیرات معنوی این فیلم بر مخاطب داخلی، ضعف فیلمنامه و وجود ابهامات تاریخی، نوع روایت، نحوه کارگردانی و بازی بازیگران، زمان طولانی فیلم، عدم بکارگیری از ظرفیت های موجود داخلی متناسب با هزینه سنگین فیلم، عدم پیش بینی و برنامه ریزی کافی برای ارائه و پخش مطلوب فیلم در عرصه های جهانی به ویژه کشورهای مسلمان و... از جمله انتقادات عمده طرح شده نسبت این فیلم است؛ لیکن با توجه به شرایط فعلی و وجود آثار نه چندان قابل توجه در فهرست نامزدهای فیلم ایرانی برای معرفی به اسکار، این فیلم که علاوه بر پرداختن به زندگی دوران کودکی پیامبر عظیم الشأن اسلام، حاوی صحنه های جذاب ناشی از جلوه های بصری است به نسبت سایر آثار سینمایی می تواند بهترین گزینه کشورمان از مجموع فیلم های بررسی شده باشد؛ هر چند که با گذشت چند سال متوالی از زمان آغاز بکار این پروژه در دولت نهم تاکنون، این سوال در ذهن افکار عمومی جاریست که بالاخره فیلم سینمایی دولت یازدهم برای اسکار ۲۰۱۶ کدام اثر است؟!
در عین حال برخی منتقدان معتقدند از آنجا که مجیدی در فیلم جدیدش در اغلب صحنه ها همچون انتخاب نوع موسیقی، نورپردازی، چگونگی به تصویر کشیدن برخی معجزات و کرامات پیامبر دوران کودکی و... متناسب با ذائقه مخاطب غیرمسلمان و به تعبیری علاقمندان به سینما درکشورهای اروپایی و آمریکایی عمل نموده است، شاید این فیلم برای همان دسته از مخاطبان، قابل قبول تر بوده باشد و امکان برتری این اثر سینمایی را در بخش فیلمهای خارجی اسکار فراهم آورد.
کد خبر: 83139
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdnf0j.yt0ss6a22y.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com