پدرام اکبری در گفتگو با هنرنیوز؛

همیشه مستندهای خوب و جذاب مخاطب دارد

26 مهر 1391 ساعت 13:47

پدرام اکبری کارگردان و نویسنده سینمای مستند گفت: مردم همیشه از مستندهای خوب و جذاب حمایت کردند و نشان دادند که شیفته دیدن آثار جذاب و متفاوت در حوزه سینمای داستانی و مستند هستند.


پدرام اکبری فیلمساز، پژوهشگر، نویسنده و مستندساز در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوزاظهار داشت: باید سینمای مستند از سوی همه مورد حمایت قرار گیرد وقرار نیست وتولی و حامی سینمای مستند فقط مرکز گسترش سینمای مستند وتجربی باشد و به نظرم همه دستگاه ها و ارگان های دولتی و خصوصی می توانند به شکل غیر مستقیم یا غیره از سینمای مستند حمایت کنند.
وی افزود: انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند ایران از سال ۱۳۸۰ تاکنون و در طول بیش از ۱۰ سال با همکاری خانه هنرمندان ایران اقدام برنامه نمایش فیلم مستند داشته است و به عنوان مثال در هفته گذشته ما فیلم مستند «صعود به دماوند از جبهه جنوبی» را در خانه هنرمندان نمایش دادیم .چون بنده به‌عنوان عضو هیئت داوران بخش مستند جشن خانه سینما در چندین دوره و مسئول برگزاری و اجرای جلسه‌های نمایش فیلم انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند ایران در خانه هنرمندان نزدیک به ۸ سال و همچنین عضو هیئت داوری خانه سینما به مدت بیش از ۷ سال فعالیت داشتم ومی فهمم که مستند خوب یعنی .
اکبری تصریح کرد: متاسفانه تهیه کنندگان سینما در تولید و عرضه فیلم مستند زیاد مشتاق نیستند و این برمی گردد به اینکه در کشور ما سینمای مستند در سینماها اکران عمومی نمی شود چرا که این روزها سینمای داستان گوی ما مشکل مخاطب دارد و بنابراین سینمای مستند هم به تبعیت از این جریان نمی تواند مخاطب خود را داشته باشد. از طرفی تهیه کنندگان سینمای مستند توان مالی ندارند که بتوانند آثار خود را اکران عمومی کنند و در این عرصه نیاز به سرمایه گذاری بیش از پیش احساس می شود.
وی اضافه کرد: سال گذشته ما اکران فیلم مستند «آسمان آبی» به تهیه کنندگی «قاسم قلی پور» را در خصوص زندگی استاد عزت الله انتظامی داشتیم که در سینما آزادی اکران شد وفروش خوبی هم داشت و خوشبختانه آقای سعیدی پور مدیر سینما آزادی دیدگاه خوبی نسبت به این فیلم داشت و فیلم را اکران کرد. بنابراین معتقدم چنانچه سینمای مستند بتواند در چارچوب های درست و خوب تهیه شود و درآن موضوع تحقیق و پژوهش رعایت شده باشد امکان اکران عمومی پیدا می کند و مردم هم چون به دنبال آگاهی و برطرف کردن حس کنجکاوی خود هستند از اکران این گونه فیلم های مستند ستقبال می کنند.
این پژوهشگرسینمای مستند در ادامه با اشاره به اینکه سینمای مستند چهره ودرام و داستان ندارد خاطرنشان کرد: سینمای مستند کمتر چهره سینمایی مطرح به عنوان بازیگر و یا درام وداستان دارد و اما مردم همیشه از مستندهای خوب و جذاب حمایت کردند و نشان دادند که شیفته دیدن آثار جذاب و متفاوت در حوزه سینمای داستانی و مستند هستند. بنابراین به نظرم باید اولیایی سینمای مستند و حتی شبکه مستند سیما با در اختیار گذاشتن بودجه کافی و همکاری مستقیم با فیلمسازان و تهیه کنندگان سینمای مستند و حمایت هوشمندانه به تولید آثار فاخر مستند بپردازند. چرا که سینمای مستند نیاز مبرمی به حمایت دستگاه های مسئول دارد.
وی ادامه داد: شبکه های مختلف سیما که به هرحال چارچوب های نظارتی و تعارضی وخطوط قرمز های خود را دارند که فی نفسه با جایگاه سینمای مستند در تضاد و تعارض است اما باز می توانند با حداقل ممیزی و حمایت نهادهای دولتی به پخش این گونه آثار بپردازند. چرا که سینمای مستند یعنی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مخاطب ، پس این آگاهی بخشی باید با اکران فیلم مستند در سینما ونمایش فیلم مستند در شبکه های سیما باشد. اما متاسفانه در این خصوص هرگز اقدام موثر و جدی نشده است در صورتی که به نظرم حتی شهرداری تهران و دیگر شهرداری های سایر استان ها نیز پتانسیل و قدرت نمایش فیلم مستند را دارند و می توانند از ساخت ونمایش فیلم های مستند سینمایی نیز حمایت کنند.
کارگردان مستندهایی«خشک‌آباد»، «معماری خودکفای کویری» و «خشت خام» در ادامه ابرازداشت : به راستی بسیاری از مردم ما از میراث اهورایی کشورمان که همان مسائل مربوط به فرهنگ ، آیین ، تمدن وهویت باشد بی اصلاع هستند وباید در این خوصبه مردم آگاهی داشته شود چرا که بسیاری از کشورهایی که به اندازه یک درصد ما تاریخ و تمدن ندارند مدام در این خصوص فیلم می سازند و آن وقت ما به تمام داشته های ملی خودمان بی توجه هستیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه ما مردم در این زمانه هنوز به شکل اصولی و درستی اطلاع از زبان ها، گویشها ، پیشینه تاریخی ، فرهنگ و آداب و رسوم، قومیت ها و آثار تاریخی ، تحولات فرهنگی و هنری و اجتماعی ندارند وهیچ مستندی هم نمی تواند تمام این ها را یکجا به مردم آموزش دهد . ازطرفی برخی از دوستان مستند از فکرمی کنند می توان با تصویربرداری از چادر یک قوم مثالا عشایردست به ساخت فیلم مستند زد .در صورتی که مستند سازی تعریف خاص خود را دارد.
اکبری در پایان گفت: اگر می خواهیم سینمای مستند در آینده حرفی برای گفتن داشته باشد باید اموزش ساخت فیلم مستند را به دانشکده های سینمایی و تلویزیونی ببریم تا ساخت فیلم مستند به عنوان یک عادت فرهنگی برای مردم به حساب بیایم تا انتظار داشته باشیم که بتوانیم در ادامه در خصوص سینمای مستند حرف هایی برای گفتن داشته باشیم. چرا که معتقدم فیلم مستند خوب و جذاب توانایی کشاندن مخاطب پای شبکه های مختلف تلویزیونی و حتی سینما هم دارد وکافی که از این نوع سینما حمایت شود.


کد خبر: 48129

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdnf0o.yt0jx6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com