سید محمد بهشتی:
دولتها وقتی بیپول میشوند به سوال کردن روی میآورند
24 آذر 1393 ساعت 12:21
رییس پژوهشگاه با اشاره به اینکه دولتها وقتی بیپول میشوند به سوال کردن روی میآورند گفت: پژوهش مختص پژوهشگاه میراث فرهنگی نیست و تنها در ظرفیت پژوهشگاه خلاصه نمیشود بلکه تمامی نهادهای پژوهشی در داخل و خارج از کشور باید برای پاسخگویی به سوالاتی که به تحقیق و پژوهش منجر میشود قدم بردارند.
به گزارش هنرنیوز، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سخنانی در مراسم افتتاح هفته پژوهش با تبریک این هفته به پژوهشگران، آنها را صاحبان سوال نامید آنهایی که بیش از همه اقرار میکنند که نمیدانند و افزود: افرادی که اقرار به ندانستن نمیکنند به تبع تلاشی هم برای یافتن پاسخ نمیکنند.
به گفته وی شرط اول انجام پژوهش صاحب سوال بودن است و توانمندترین پژوهشگران آنهایی هستند که سوالهایی بزرگ دارند و حتی اگر در طول عمر پاسخی برای آنها پیدا نکنند ثروتمند باقی میمانند.
بهشتی افزود: اینها تمامی در حالی است که عوام کسانی را که جوابها را میدانند دانشمند میخوانند ولی تجربه نشان داده دانشمندان واقعی آنهایی هستند که بسیارسوال دارند و پاسخها از پشت سرخود میآیند.
او تصریح کرد: همواره چه در امور شخصی و چه در پژوهش باید بیندیشیم که سوالی داریم یانه و ارکان پژوهشگری باید سوالاتی باشند که در حوزه خود مطرح میشوند در غیر اینصورت کار مهمی در حوزه پژوهش صورت نمیگیرد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاکیدکرد: اگر در هفته پژوهش میخواهیم چیزی را بزرگ بدانیم آن سوال است، زیرا متأسفانه در کشور ما همه میدانند و هیچ کس سوال ندارد.!؟ مخصوصا در حوزه فرهنگ به معنای کامل کلمه یعنی در دوره معاصر و در زمانی که به سر میبریم باید به دلیل اینکه دچار نسیان فرهنگی شدهایم و خودمان را به جا نمیآوریم سوال کنیم از کیستی خودمان و اینکه اینجا کجاست که درآن زندگی میکنیم و ما کیستیم آنوقت است که پژوهشهایمان نیز موفق خواهد شد.
وی بیان کرد: همه میدانندپژوهشگاه صدمات زیادی دیده و باید کمر راست کرده و بلند شود نه اینکه ما کارنامه مهمی به جای بگذاریم بلکه نیاز کشور فرهنگ و پژوهش است و خودش نمیداند که چقدر به فعالیتهای پژوهشی نیاز دارد.
این مسئول گفت: با به وجود آمدن مشکلات سیاسی از قبیل تحریمها و پایین آمدن قیمت نفت و.... است که تازه دولت به فکر کارهای پژوهشی میافتد زیرا که دولتها وقتی بیپول میشوند بیشر تأمل میکنند و با ما درد مشترک سوال کردن پیدا میکنند چیزی که به درد سرنوشت کشور میخورد، اگر تمام مدت به توسعه بیندیشیم ولی ندانیم این کشور چه دارد و به کجا میرود چه فایده دارد.
او افزود: اینها کارهایی است که نباید تنها در پژوهشگاه دنبال شود و تنها مختص آن نیست و در ظرفیت پژوهشگاه خلاصه نمیشود بلکه تمامی نهادهای پژوهشی در داخل و خارج از کشور که به موضوع ایران توجه دارند و همه شخصیتهای حقیقی که موضوعشان همین پرسش هاست باید به سوی سوالی که به تحقیق و پژوهش منجر میشود، گام بردارند.
بهشتی با ابراز امیدواری به ایکه در آیندههای نزدیک هفته پژوهش هفته عرضه کارنامه یک ساله و برنامههای سال آینده باشد اظهار داشت: دراین زمینه باید پژوهشکدهها نیز فعالیتهای خودشان و چشم اندازها را بازگو کنند و بگویند که چه میخواهند بکنند.
کد خبر: 77479
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdno05.yt0556a22y.html