حمید رضا کفاش در گفتگو با هنرنیوز:
نمیتوانیم ۱۲ میلیون دانش آموزش را مجبور به سینما رفتن کنیم!
23 آبان 1391 ساعت 12:21
دبیرجشنواره بین المللی فیلم رشد گفت: کارگردان و تهیه کننده ها ازما گلایه دارند که چرا شما با داشتن حدود ۱۲ میلیون دانش آموزش، دستور اکید نمی دهید که چند میلیون دانش آموز حتما این فیلم را ببینند این در حالی است که ما نمی توانیم چنین کاری را انجام بدهیم.
دکتر حمیدرضا کفاش دبیر جشنواره بین المللی فیلم رشد در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ارتباط فیلمسازان حوزه کودک و نوجوان با آموزش و پرورش برای اکران فیلم گفت: ما در آموزش و پرورش کمیته داریم که فیلمهای کودکان اکران شده را بر اساس در خواست کارگردان و به منظور دیدن دانش آموزان از این فیلم ها در آن کمیته مطرح می کنیم یعنی کارگردان و تهیه کننده فیلم باید به این کمیته مراجعه کند فرمی را پر کند و بعد از آن می بایست یک نسخه از فیلمش را به آن کمیته ارائه دهد و با توجه به اینکه در این کمیته نمایندگان مختلفی از آموزش پرورش حضور دارند، اگرفیلم مورد تائید قرار گرفت حتما برای آن پروانه حمایت صادر خواهد شد.
وی افزود: صدور پروانه حمایت برای فیلم به معنای آن خواهد بود که مدیران مدارس مجازند دانش آموزان را به تماشای این فیلم به سینماها ببرند اما در این بردن هیچگونه اجباری وجود ندارد و بستگی به نظر مدیر مدرسه دارد.
کفاش اضافه کرد: بازبینی ما ازفیلم ها به آن معنا نخواهد بود که ما بخواهیم روی نظر وزارت ارشاد، ممیزی به فیلم وارد کنیم بلکه فقط می خواهیم ببینیم این فیلم برای چه دوره سنی مثلا دوره ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و یا اولیاء؛ مناسب است یا خیر لذا با توجه به ضوابط آموزش و پرورش هنگامی که ما پروانه حمایت صادر می کنیم اما برخی از کارگردانان فیلم ها از آموزش و پرورش انتظاردارند غیر از صدور پروانه حمایت، حتما ما بلاجبار دانش آموزان را به دیدن این فیلم ببریم به گونه ای که کارگردان و تهیه کننده ازما گلایه دارند که چرا شما با داشتن حدود ۱۲ میلیون دانش آموزش، دستور اکید نمی دهید که چند میلیون دانش آموز حتما این فیلم را ببینند درحالی که ما نمی توانیم چنین کاری را انجام بدهیم چرا که این جاذبه های فیلم است که موجب می شود مدیران مدرسه ای، دانش آموزان را به دیدن فیلم ببرند اگر مدیری تمایل نداشت ما هیچ اجباری نداریم بنابراین، جاذبه فیلم بسیار موثر خواهد بود.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم رشد تصریح کرد: ما هم یک گلایه ای از فیلمسازان عرصه کودک داریم و آن این است که با توجه به اینکه آموزش و پرورش متولی تعلیم و تربیت دانش آموزان کشور محسوب می شود و در مجموعه بیش از یک میلیون پرسنل آموزش و پرورش، بسیاری از روانشناسان، جامعه شناسان، متخصصان تعلیم وتربیت وبرنامه درسی وجود دارند لذا انتظارمان ازکارگردانان وتهیه کنندگان حوزه کودکان ونوجوانان این است که ازهمان ابتدای ساخت فیلم با آموزش وپرورش هماهنگ باشند نه اینکه وقتی فیلمشان را تولید کردند، آنگاه نگاه تجاری از آموزش و پرورش داشته باشند. آیا آنها قبل از تولید فیلم درخصوص سوژه یابی با ما نظرخواهی کردند؟ آیا فیلمسازان در پژوهش هایی که ما درحوزه کودک انجام دادیم و حاضریم این پژوهش ها را در اختیار فیلمسازان قراد دهیم آمدند آنها را ببینید؟ آیا درطول تولید فیلم، ناظری، روانشناسی، جامعه شناسی و کودک شناسی از آموزش و پرورش خواستند که ما به آنها معرفی نکردیم؟ متاسفانه کارگردانان و تهیه کنندگان هیچ کدام ازاین کارها را انجام ندادند اما بعد از تولید فیلم به سراغ آموزش و پرورش می آیند و انتظار حمایت دارند. هرچند که ما بازهم تا جایی که امکان داشته باشد همکاری و حمایت می کنیم به عنوان مثال، ما با وجودی که برای فیلم سینمایی «اختاپوست»، پروانه حمایت صادرکردیم اما به شدت معتقدیم که این فیلم یک فیلم کودکانه ای نیست درحالی که اگرقبل ازتولید ، با آموزش وپرورش مشورت می شد بی تردید نظرات تخصصی آموزش وپرورش می توانست خیلی به این فیلم کمک کند .
کد خبر: 49489
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdno0o.yt0nj6a22y.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com