شورای بینالمللی محوطهها و بناهای تاریخی پنجاه ساله شد
1 ارديبهشت 1394 ساعت 14:04
به مناسب ۱۸ آوریل ۲۰۱۵ (۲۹ فروردین ۱۳۹۴)، «ایکوموس» (شورای بینالمللی محوطهها و بناهای تاریخی) با تأکید بر دستاوردهایش تا به امروز و از آن مهمتر تأمل بر اهداف آینده از طریق برگزاری مجموعهای از رویدادها جشن گرفت.
به گزارش هنرنیوز،سایت جهانی ایکوموس در اطلاعیهی امسال خود به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس این سازمان نوشتهای را که سالهای گذشته به عنوان بیانیه مطرح میشد، منتشر کرده است.
برگزاری دومین کنگره معماری و متخصصین بناهای تاریخی در سال ۱۹۶۴ در ونیز با تصویب ۱۳ قطعنامه همراه بود که اولین آن منشور بینالمللی حفظ و مرمت بناها و محوطههای تاریخی معروف به «منشور ونیز» و قطعنامه دوم پیشنهاد اجرای منشور ونیز توسط ایجاد شورای بینالمللی ابنیهها و محوطههای تاریخی (ایکوموس) بود.
اولین مجمع عمومی و قانون ایکوموس از تاریخ ۲۱ تا ۲۵ ژوئن ۱۹۶۵ در ورشو لهستان با حضور نمایندگانی از ۲۶ کشور جهان و همچنین سه سازمان یونسکو، شورای بینالمللی موزهها و اتحادیه بینالمللی معماران به عنوان ناظر برگزار شد و در مراسم «پیرو گازولا» اولین رئیس ایکوموس عنوان کرد: «جدیت و شور و شوق فراوان ما برای هدفی که ما را گردهم آورده است در خور اهمیت کار ماست» و پس از آن نسلهای بعدی مدیران و اعضای ایکوموس پیرو این خط مشی لوربنر تا به امروز که این ایکوموس سازمانی پویا با بیش از ۱۰۷۰۰ عضو از ۱۴۴ کشور جهان، ۱۰ کمیته بینالمللی، ۲۸ کمیته علمی بینالمللی است که در ایفای فعالیتهای گوناگون را بر عهده دارد و با طیف وسیعی از شرکاء همکاری میکند.
ایکوموس امسال پنجاهمین سالگرد آغاز فعالیتش را با تأکید بر دستاوردهایش تا به امروز و از آن مهمتر تأمل بر اهداف آینده از طریق برگزاری مجموعهای از رویدادها جشن میگیرد.
جشن رسمی پنجاهمین سالگرد تأسیس ایکوموس از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ ژوئن همراه با برگزاری کنفرانس بینالمللی با موضوع «میراث در تغییر» در ورشو لهستان برگزار میشود و همچنین طی برگزاری مجموع عمومی شورای مشورتی ایکوموس از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ اکتبر در شهر «فوکوکا» ژاپن برگزار میشود، بخشی به پنجاهمین سالگرد تأسیس ایکوموس تخصیص خواهد یافت.
«پنجاهمین سال ایکوموس» عنوانی است که امسال به عنوان شعار برای شورای بینالمللی بناها و محوطههای تاریخی انتخاب شده است، این در حالی است که سال ۲۰۰۱ این شعار از سوی ایکوموس «روستاهای تاریخی را نجات دهیم»، سال ۲۰۰۲ «میراث قرن بیستم»، سال ۲۰۰۳ «میراث فرهنگی زیرآب»، سال ۲۰۰۴ «معماری گلین و میراث»، سال ۲۰۰۵ «چهلمین سال ایکوموس»، سال ۲۰۰۶ «میراث صنعتی»، سال ۲۰۰۷ «منظر فرهنگی و آثار طبیعت»، سال ۲۰۰۸ «میراث مذهبی و مکانهای مقدس»، سال ۲۰۰۹ «میراث و علم»،سال ۲۰۱۰ «میراث کشاروزی»، سال ۲۰۱۱ «میراث فرهنگی آب»، سال ۲۰۱۲ «میراث جهانی»، سال ۲۰۱۳ «میراث آموزش» و سال ۲۰۱۴ «میراث یادآوری» نامگذاری شده است.
کد خبر: 80349
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdns0j.yt0zo6a22y.html