مشاور ارشد شهردار تهران در گفت و گو با هنرنیوز؛

«لاله‌زار» جزو الویت‌های شهرداری نیست

21 آبان 1391 ساعت 10:33

مشاور ارشد شهردار تهران گفت: برای جاهایی که ثبت شده نیست و پای منافع شخصی وسط است، تدبیر خاصی باید اندیشید.


به گزارش هنرنیوز، با علی اصغر خانی مشاور ارشد محمد باقر قالیباف شهردار تهران درباره گردشگری و میراث فرهنگی به گفت و گو نشستیم. 

شهرداری چه برنامه‌هایی در راستای شناساندن تهران به عنوان پایتخت جهان شیعی به گردشگران داخلی و خارجی دارد؟ 

در حوزه گردشگری یکی از کارهای مهم در شهرداری با توجه به تدابیر مقام معظم رهبری تدوین برنامه‌های شهرداری بر اساس نوع بافت اسلامی –ایران است. همه تلاشهایی که در شهرداری صورت می‌گیرد براین پایه است که هم فرهنگ اسلامی و هم فرهنگ ایرانی را به تصویر بکشیم.
جدای از کارهایی که در جهت کمک مستقیم به مردم است اهداف ما این است که بتوانیم برای شهر بزرگ تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی و یکی از کلانشهرهای بزرگ دنیا الگویی تدوین کنیم تا مشکلات مردم در این شهر برطرف شود و مردم بتوانند به راحتی در آن زندگی کنند. 

ابعاد مختلف، بحث‌های جغرافیا، عمران، فضا سبز، ورزش و...باید به گونه‌ای مد نظر قرار گیرد که همه مردم بتوانند به راحتی به امکان مورد نظر مخصوصاً اماکن فرهنگی و تفریحی دسترسی پیدا کنند و این شهر الگویی برای سایر شهرها بشود.

هرچند شهرداری طرح‌های فرهنگی خوبی مثل خانه فرهنگ یا فرهنگسرا و کتابخانه‌ها را در برنامه خود داشته است اما به نظر می‌رسد در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری این پیشرفت را نداشته است؟

در این سال‌ها کارهای خوبی شکل گرفته است. مردم هم همکاری خوبی برای طرح‌های شهرداری دارند. جاهایی که بحث‌های میراث فرهنگی وجود دارد، شهرداری به طور جد حمایت می‌کند تا اثر تخریب نشود و مردم بتوانند از فضایی که در گذشته بوده بهره ببرند، مگر جایی که ضرورت منافع مردم بوده است.

و این منافع کدامند؟
این که اتوبانی بخواهد رد شود یا جایی باشد که با منافع اکثریت مردم تطبیق پیدا بکند در غیر این صورت شهرداری مدافع میراث فرهنگی است.

در طرح تفصیلی شهرداری می‌خواهد خانه‌های تاریخی را به ثبت برساند. در حال حاضر قرار است شهرداری این کار را تا چه مدت زمانی انجام دهد؟ از طرفی شهرداری درمورد برخی آثار می‌گوید اینها یا ثبت نشدند یا تعیین حریم نشده است آیا شهرداری حاضر به حفاظت از آنها تا هنگام ثبت یا تعیین حریم هست؟
شهرداری هم مدافع منافع مردم هست هم مدافع آثار میراث فرهنگی. طرح تفصیلی هم کار خوب و ارزشمندی است که شناسنامه کارهایی عمرانی و شهرسازی است. کار تخصصی که در آن از افکار همه‌ی کارشناسان و متخصصین دلسوز استفاده شده است. اینها در بحث مدیریتی توانمند بودند که توانسته‌اند طرح تفصیلی را بنویسند و ارایه دهند.
در برخی جاها احتمال است مشکلاتی به وجود آید. این مشکلات کلی نیست. در برخی جاها اینها با هم یک تقابل کوچکی دارد که باید آن را با تدبیر مدیریت کرد .اما اینکه ما هر چیزی را آثار میراثی بدانیم و بخواهیم حفظ و حراست کنیم این گونه نیست. جاهایی که سندیت دارد، معتبر است، اعتبار تاریخی دارد و شناخته شده است می‌توان از آن دفاع کرد اما جاهایی که ثبت شده نیست، پای منافع شخصی وسط است، تدبیر خاصی باید اندیشید. درهر صورت برای هر نوع کاری باید تدبیر شود و فهم آن است که منافع مردم در نظر گرفته شود.

آیا برنامه‌ای برای شناسایی خانه‌های تاریخی تهران دارید؟
 
تقریباً در تهران بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد خانه‌های تاریخی شناخته شده‌اند و درصد خیلی کمی از آنها ناشناخته است.

طرح خیابان لاله زار که قراربود مغازه‌های الکتریکی از آنجا خارج شوند و دوباره به قلب فرهنگی پایتخت تبدیل شود، به کجا انجامید؟ 

طرح‌ها در شهرداری الویت‌بندی است. این طرح در الویت یک نیست. بعضی جاها شهرداری الویت یک و دو و سه دارد. آنجا که الویت هست براساس منافع یا مشکلات مردم برنامه‌ریزی می‌شود. مثلاً گره‌های کوری هست که شهرداری باید باز کند یا اتوبانی است که شهرداری باید بزند مسیری هست که باید باز شود. اگر این مسیر باز نشود شاید ترافیک سنگینی ایجاد شود. این‌ها جزو الویت‌های شهرداری تهران است. لاله زار جزو آن برنامه‌ها هست اما جزو الویت‌های شهرداری نیست.مثلاً میدان امام حسین یا پل طبقاتی صدرنشینان جزوالویت‌هاست. پل جوادیه هم سال گذشته جزو الویت‌ها بود و گره‌های کور ترافیکی را حل می‌کرد. اما امیدوارم آنجا هم در زمانی که لازم است کارهای مقتضی صورت گیرد.

آیا شهرداری برنامه‌ای برای شناسایی خانه مشاهیر درهر محله دارد؟
یکی از الویت‌های شهرداری محله محوری است. محله محوری جزو الویت‌های شهرداری است چون مردم در آن محلات زندگی می‌کنند.اگر دقت کرده باشید خیلی از طرحها به محلات می‌رود این طرح‌ها که بزرگ است. در سطح کلان در تهران به صورت کلی انجام می‌شود، اما بحثهایی که مستقیم به مردم باز می‌گردد سراهای محله است که مجموعه‌هایی هستند که مردم خوب می‌توانند با آنها ارتباط بگیرند. شناخت شخصیت‌ها، فرهیختگان، شعرا، هنرمندان و کسانی که به هر شکلی برای کشور زحمت کشیدند و تلاش کردند شناسایی آنها درمحلات صورت می‌گیرد.


کد خبر: 49399

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdns0o.yt0nn6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com