مدیر انتشارات علمی فرهنگی در گفتگو با هنرنیوز؛
نشر الکترونیک را در برنامه محوری تحقق شعار سال قرار داده ایم
14 ارديبهشت 1393 ساعت 10:21
علی زارعی نجفدری مدیر انتشارات علمی فرهنگی و دبیرکل اتحادیه ناشران مسلمان گفت: فعالیت در حوزه نشر الکترونیک، ترجمه معکوس و تالیف و ترجمه را بسترساز تحقق شعار امسال می دانیم.
زارعی نجفدری در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب هنرنیوز درباره نشر الکترونیک در این انتشارات گفت: نشر الکترونیک از برنامه های اصلی ماست و ما آن را در برنامه سالانه قرار داده ایم.
وی با بیان اینکه درباره نشر الکترونیک سه نگاه وجود دارد، تصریح کرد: نگاه نخست این است که نشر الکترونیک اصالت پیدا می کند و جایگزین نشر چاپی و نشر فیزیکی می شود، نگاه دوم قائل بر این است که نشر الکترونیک در یک بازه زمانی طولانی نمو دارد ولی اصالت نشر مکتوب و چاپی را عملا ندارد و نگاه سوم که ما این نگاه را پیگیری می کنیم و معتقد به آن هستیم این است که نشر چاپی و نشر فیزیکال اصالت دارد و هیچ چیز جایگزین آن نخواهد شد.
وی افزود: این موضوع نه تنها در ایران که در سایر کشورهای دنیا نیز صادق است و ما در نمایشگاه های بزرگ کتاب همچون نمایشگاه کتاب پاریس، نمایشگاه کتاب فرانکفورت، نمایشگاه کتاب ژاپن به وضوح دیده می شود در حالیکه همه این ناشران سالهاست در نشر الکترونیک کار می کنند اما حتی در این جوامع هم نشر چاپی و فیزیکال اصالت خود را همچنان حفظ کرده است.
رئیس انتشارات علمی فرهنگی با تاکید بر اینکه ما در عصری هستیم که انبوه اطلاعات در حوزه های مختلف در آن وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه کتاب با انبوه متون مواجه هستیم که به روز رسانی یا به روز بودن آن بسیار مهم است؛ لذا نشر چاپی به تنهایی نمی تواند جوابگوی این مهم باشد و به دلیل فرآیندی که دارد سرعت لازم را ندارد و بعد از چاپ هم سرعت اشاعه و توزیع آن پایین است.
وی تصریح کرد: ما این نگاه را دنبال می کنیم که نشر الکترونیک در کنار نشر مکتوب معنا پیدا می کند یا تعبیر دیگر نشر الکترونیک به کمک نشر مکتوب آمده است؛ چنین نگاهی محور تمرکز ما بر نشر الکترونیک است؛ معمولا سایر ناشران کتاب های کوچک و کم حجم را در برنامه نشر الکترونیک خود قرار می دهند اما انتشارات علمی فرهنگی کتاب های چند جلدی را هم وارد این حوزه کرده است همچون دوره چند جلدی «تاریخ تمدن» و یا «سیری در هنر ایران» که پانزده جلد رحلی است. این موارد بازده اقتصادی ندارد اما چون نگاه ما این است که نشر الکترونیک به کمک نشر مکتوب آمده است این موضوع برای ما توجیه پیدا می کند و این کار را انجام می دهیم.
دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان با اشاره به فراهم نمودن زمینه های تحقق شعار «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» در انتشارات علمی فرهنگی گفت: ما شعار امسال را با توان بیشتری هم در حوزه نشر الکترونیک، هم در حوزه ترجمه معکوس و هم در زمینه تالیف و ترجمه سرلوحه قرار دادیم و در راه تحقق آن کوشا هستیم.
به گفته این مقام مسئول انتشارات علمی فرهنگی با ۸۰۰ عنوان کتاب به بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آمده است که ۱۵۰ عنوان آن کتابهای نشر الکترونیک است.
وی درباره حوزه های کتب منتشره گفت: این کتاب ها در حوزه های مختلفی چون فلسفه و کلام اسلامی، علوم تربیتی، ادیان و عرفان، حقوق، علوم اجتماعی، علوم سیاسی و روابط بین الملل، مطالعات خانواده و زنان، ارتباطات است و انتشارات علمی فرهنگی امسال نیز در تمامی این حوزه ها کتاب هایی را منتشر کرده است که مجموعا ۲۰۷ عنوان کتاب غیر از کتاب های منتشر شده در بخش الکترونیک است که نسبت به برنامه مفروض سالیانه جلوتر هستیم.
زارعی نجفدری در خاتمه با اشاره به برخی از مهمترین عناوین گفت: در بحث برهان در علوم جامع قرآنی یک دوره چهار جلدی را منتشر کردیم، همچنین کتاب «مناقب» تالیف ابن شهرآشوب در شش جلد منتشر شده و در راستای اشارات رهبر معظم انقلاب است که فرمودند«احیای آثار بزرگان ضروری است.» مورد اهتمام واقع شد؛ مجموعه «تاریخ علم و فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» که یک مجموعه هشت جلدی است نیز از تازه های نشر علمی فرهنگی محسوب می شود.
گفتگو: مریم خاکیان
کد خبر: 71259
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdnx05.yt0fk6a22y.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com