جمال شورجه در گفتگو با هنرنیوز:

موضوع «فرهنگ» به وزارت ارشاد خلاصه نمی‌شود

16 فروردين 1393 ساعت 12:54

جمال شورجه در ارتباط با بیانات مقام معظم رهبری درباره نگرانی‌شان در حوزه فرهنگ گفت: مقام معظم رهبری در بیانات خودشان در سال گذشته بحث شبیه خون فرهنگی را مطرح کردند و گفتند مقابله با هجمه‌های فرهنگی، غربی به فرهنگ ایرانی اسلامی در اولویت هستند.


جمال شورجه ادامه داد: دشمن‌های ما اعتقادات و باورهای اسلامی را هدف گرفته‌اند. ایشان به شکل‌های مختلفی به این نکات اشاره کرده‌اند و در آخرین دیداری که با اعضای عالی شورای انقلاب فرهنگی داشتند تاکید داشتند که حتی مبحث فرهنگ بر بحث اقتصاد و سیاست می چربد چرا که مبانی این دو فرهنگ نیز می‌تواند باشد.

وی در ادامه گفت: ایشان به کرات و شکل‌های مختلف در ارتباط با فرهنگ ابراز نگرانی کرده‌اند زمانی که ایشان این گونه اظهار نگرانی می‌کنند مسئولین فرهنگی ما باید دقت بیشتری به خرج دهند و همه ما که در امر فرهنگ دستی بر آتش داریم باید در مسیر درستی گام برداریم. مدیران باید به این فکر کنند که مشکل و ایراد کجا است که آنقدر ابراز نگرانی از سوی رهبری وجود دارد؟ آیا مبانی ما ایراد دارد؟ آیا ساختارهای ما صحیح نیستند؟ آیا عدم رسیدگی به مصوبات است؟ باید جلسات متمادی در کار گروه‌های مختلفی صورت بگیرد و تمام این موارد مورد بررسی قرار بگیرد.

کارگردان فیلم سینمایی «سی و سه روز» گفت: وزیر محترم در راستای نگرانی‌های رهبری بلافاصله اعلامیه دادند و گفتند که باید این نگرانی‌ها هرچه زودتر رفع بشود و آن را در دستور کار قرار دادند و امیدواریم تاثیرات آن را در حوزه فرهنگ ببینیم. رئیس جمهور محترم هم اشاره کردند که مبحث فرهنگ فقط به وزارت ارشاد خلاصه نمی‌شود. در مجموع احساس بنده این است که با اعلام نگرانی رهبری همه ارگان ها فقط بلافاصله اظهار نگرانی کردند و ما شاهد یک حرکت عملی دیگری نبودیم. همه ارگان‌های مربوطه به خصوص در راس همه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای نگرانی‌های مقام معظم رهبری باید پاسخی داشته باشند و برنامه ای را به صورت مدام در این زمینه پی گیری کنند که ما شاهد تاثیرات آن باشیم. آیا در این مدت کسی گفت که مثلاً بر اساس فلان تحقیقات متوجه شدیم که اصل مشکلات فرهنگی که به وجود آمد به این دلایل است؟ آیا در این مدت مسئولین راهکار عملی پیشنهاد دادند؟

این هنرمند این چنین ادامه داد: وقتی مقام معظم رهبری به جوانان متدین اشاره می کنند که باید در این حوزه حضور داشته باشند پس ما هم باید این جوانان را بیابیم و راه را برای آن ها هموار سازیم اگر کمی با تامل در سخنرانی‌های رهبری بیندیشیم متوجه می‌شویم که ایشان برخی راه کارها را در بین حرف های شان ارائه می دهند. بسیاری از راه کارها باید به این جوانان متدین ختم شود. اگر دغدغه های ارگان هایی مانند آموزش و پرورش و هر جایی که مربوط به فرهنگ و فرهنگ سازی است دغدغه های رهبری باشد قطعاً ما به قهقرا نمی‌رویم. چرا باید ایشان مدام اشاره کنند که من نگران مسائل فرهنگی کشور هستم اما همچنان درها بر همان پاشنه بچرخد و اتفاقی نیافتد و این نشان از بی دردی مسئولین دارد. ما باید برای ریشه یابی مشکلات اتاق فکرهایی با حضور جوان‌های متدین به راه بیاندازیم. ما انتظار نداریم تمام دغدعه های این حوزه به سرعت حل شود ما باید حرکتی صورت بگیرد تا از نگرانی‌ها کاسته شود.

وی در باره این موضوع که چرا تلویزیون به عنوان یک رسانه ملی کتر به سمتی می‌رود که در حوزه فرهنگ نگرانی ایحاد می کند گفت: رسانه ملی چون زیر نظر مقام معظم رهبری است و رئیس سازمان صدا و سیما هم از سوی خود رهبری انتخاب می‌شود بنابراین بیشتر به اهداف رهبری نزدیک است و در آن راستا قدم بر می‌دارد و تولیدات خود مورد بررسی بیشتری قرار می‌دهد. چنانچه در آن جا هم اگر اشکلات آشکاری را ببینیم باید حساسیت بیشتری به خرج دهیم.

شورجه در ادامه گفت: اما متاسفانه سینمای ما این گونه نیست و به شدت دست خوش سیاست های بیرون است مثلاً در انتخاب وزیر ارشاد جریانات سیاسی نقش زیادی دارد و این خود می تواند فاصله زیادی را بین سیاست گذاری‌هایی که در تلویزیون صورت می‌گیرد و سینما داشته باشند. اگر سینما هم به گونه‌ای زیر نظر مستقیم رهبری قرار می‌گرفت و ایشان نظارت داشتند شاید این فاصله کمتر می‌شد در حال حاضر سیاست های کلان دولت با گرایشات مختلف در آن دیده می‌شود. دغدغه‌های رهبری باید در فیلم ها نمود پیدا کند.

کارگردان فیلم سیننمایی «یاس‌های پنهان» درباره گرفتن دستمزد های کلان برخی برای ساخت پروژه‌هایی خاص گفت: این مسئله را به طور کلی عرض می‌کنم پاره ای از نهادها متاسفانه تبدیل به منبع در آمد برای برخی از فیلم سازها شده است. شنیده‌ام برای ساخت فیلمی کارگردانی تقاضای هشتصد میلیون تومان دستمزد کرده است. این مبالغ فساد آور است به نظرم در وضعیتی که در جامعه ما خیلی ها با سیلی صورت خودشان را سرخ می‌کنند این اتفاق ها خانمان سوز است.

شورجه در ادامه گفت: این دستمزدها نشان دهنده این است که هیچ مدیریتی وجود ندارد و یا وادادگی نهادهای فرهنگی و انقلابی ما است که برخی از افراد بار خودشان را می‌بندند نه بار انقلاب را بلکه این افراد از نظام سو استفاده می‌کنند و می‌گویند که ما سرشناس هستیم و فلان قیمت هم قیمت اسم ما است. کجا نوشته شده است که قیمت افرادی که کمی شناخته شده هستند باید سر به فلک بکشد آن هم با اوضاع امروز جامعه در ضمن قیمت را کار افراد تعیین می‌کند وقتی دوستانی کارشان خنثی است چگونه برای خودشان قیمت‌های آنچنانی را در نظر می‌گیرند این رفتار جز خیانت به بیت المال چیز دیگری نیست.


کد خبر: 70269

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdnx05.yt0z96a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com