عضو هیات مدیرهی انجمن غارنوردان و غارشناسان ایرانیان:
غارهای گردشگری جهان پذیرای تعداد معینی گردشگر است
25 شهريور 1391 ساعت 16:02
عضو هیات مدیرهی انجمن غارنوردان و غارشناسان ایرانیان گفت استاندارد مدون و مکتوبی برای گردشگری غار وجود ندارد .
به گزارش هنرنیوز، یوسف واقف با وی بیان كرد: گردشگری ورزشی شاخهی دیگری از غارنوردی است كه به افراد علاقهمند به غارنوردی تخصصی با استفاده از ابزار و امكانات خاص اختصاص دارد.
او اظهار کرد: متاسفانه این بخش از غارنوردی چندان شناختهشده نیست و امیدواریم با مشاورههایی كه میدهیم از این ظرفیت استفاده شود.
واقف همچنین بیان کرد: در ایران غارهای زیادی در حوزهی گردشگری عام وجود دارند كه نورپردازی شدهاند و مسیر رفتوآمد داخل آنها ساخته شده است.
وی خاطر نشان کرد: نحوهی استفاده از آنها در ایران مطابق استاندارد جهانی نیست. ما به دنبال این هستیم كه سطح استاندارد را بالا ببریم.
عضو هیات مدیرهی انجمن غارنوردان و غارشناسان ایرانیان تأکید کرد: در دو سال گذشته غارنوردان زیادی به ایران وارد شدهاند و این نشان میدهد ما ظرفیت زیادی داریم. بزرگترین ظرفیت ایران در این حوزه، گنبدهای نمكی و همچنین وجود طولانیترین غار نمكی جهان و غار طولانی «پرو» است كه زمانی اورست غارهای دنیا بهشمار میآمد.
واقف ادامه داد: متاسفانه در ایران، غارها بر اساس فیلم و صنعت سینما به مردم معرفی شده است كه آن را محیطی سرد و درنده نشان دادهاند. در حالی كه غارها فضایی كاملا متفاوت دارند و ما باید این را به مردم نشان دهیم.
او با بیان این که غار علیصدر نمونهای از غارهایی است كه سالهاست کاربری گردشگری پیدا کرده است، اضافه کرد: این غار چندان مورد توجه غارنوردان نیست، چون امكان ماجراجویی ندارد و بیشتر مورد بازدید گردشگران عام است.
به گفتهی واقف خیلی سخت مجوز پیمایش و غارنوردی در بخشهای ناشناختهی علیصدر صادر میشود.
وی گفت: ساختوسازها در غارهایی مانند علیصدر غیراصولی است و غارنوردان حرفهیی چندان راغب نیستند به این غارها وارد شوند.
عضو هیات مدیرهی انجمن غارنوردان و غارشناسان ایرانیان در پاسخ به پرسشی دربارهی تفاوت استانداردهای غارهای گردشگری ایران و جهان، بیان کرد: در ایران به محض كشف شدن غار، یك لودر میاندازند تا مسیر غار را باز كند و بلورهایی را كه ارزش زیادی دارند، از بین میبرند. بیشتر غارهای گردشگری ایران با این معضل مواجه و خیلی از غارهای گردشگری مردهاند.
این غارشناس متذکر شد: در بیشتر مواقع برای باز كردن مسیر یك غار از مواد منفجره كه آسیب زیادی به ساختار داخلی و گونههای گیاهی و جانوری آن وارد میكند، استفاده كردهاند. در حالی كه در دنیا چنین رفتارهایی نمیشود و حتا آنها برای ورود گردشگران به غار، تعداد مشخصی را تعیین میكنند.
واقف تاكید كرد: ما برای نجات غارها بهدنبال این استانداردها هستیم و با مجامع بینالمللی مكاتبه میكنیم تا بتوانیم از غارها استفاده پایدار داشته باشیم.
عضو هیات مدیرهی انجمن غارنوردان و غارشناسان ایرانیان اعلام کرد: غارهای علیصدر، قوریقلعه، كتلهخور، دربندسر و چال نخجیر را از جمله غارهای گردشگری ایران هستند كه استانداردهای جهانی گردشگری در آنها رعایت نشده است.
او دربارهی طبقهبندی غارهای گردشگری جهان گفت: غار ماموت در آمریكا بزرگترین غار دنیا بهشمار میآید كه رویكرد آن بیشتر ماجراجویی است و بازدید در آن با هزینههای متفاوت و برای گروههای مختلف امكانپذیر است.
واقف اعلام کرد: به عنوان مثال بازدید عام یك ساعته ۲۰ دلار هزینه دارد و یك گردشگر ماجراجو از صبح تا غروب با ۱۲۰ دلار میتواند ماموت را ببیند و اگر كسی چند روز بخواهد در این غار سر كند بیش از ۵۰۰ دلار باید بپردازد.
او با بیان این که ما در ایران چنین استاندارد و حتا درجهبندیای برای بازدیدها و ورودیها نداریم، ابراز امیدواری کرد که كارگروه غارشناسی ایران در اینباره قوانینی را تعیین كند تا شرایط برای بازدید گردشگران عام و ماجراجو از یكدیگر تفكیك شود.
واقف تصریح کرد: در حال حاضر كارگروه غارشناسی بهخاطر حجم زیاد كارها، هر دوماه یكبار جلسه میگذارد و شاید فعلا امكان رسیدگی به این مسایل را نداشته باشد.
عضو هیات مدیرهی انجمن غارنوردان و غارشناسان ایرانیان تاکید کرد: با وجود فعالیت اتحادیهی غارشناسی دنیا كه ۶۶ كشور عضو آن هستند هنوز استاندارد مدونی بهطور كلی برای غارهای جهان تعیین نشده است.
کد خبر: 46239
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdnx0o.yt09s6a22y.html