مسعود دلخواه در گفتگو با هنرنیوز؛

«زندگی انسان» را براساس خلاقیت گروهی هنرجویانم به روی صحنه می‌برم

25 تير 1392 ساعت 12:43

مسعود دلخواه بازیگر و کارگردان و مدرس تئا‌تر گفت: نمایش «زندگی انسان» را براساس خلاقیت گروهی هنرجویانم به روی صحنه می‌برم، البته هدف ما اجرای نمایشی خلاق است در چارچوب تم اصلی نمایشنامه.



مسعود دلخواه بازیگر و کارگردان و مدرس تئا‌تر در گفتگو با هنرنیوز از اجرای نمایش «زندگی انسان» با هنرجویان خود گفت: در واقع بیشتر از سه ماه است که با هنرجویان خود در مدرسه تئا‌تر سه نقطه مشغول تمرین نمایشنامه‌ای با عنوان «زندگی انسان» هستم، نمایشنامه‌ای اکسپرسیونیسم از آندری یوف نویسنده‌ای روس. 
وی ادامه داد: این نمایش ۲۵ بازیگر دارد، که همه آن‌ها هنرجویان دوره‌های بازیگری در این آموزشگاه را تمام کرده‌اند و این اجرا به عنوان اولین اجرای آن‌ها در فضای حرفه‌ای محسوب می‌شود البته برخی از هنرجویان تجربه اجرادر فضای حرفه‌ای را داشته‌اند. 
کارگردان‌های نمایش‌های «زنان تروا» و «خدا در آلتونا حرف می‌زند» ضمن بیان اینکه در این اثر نمایشی در کنار هنرجویان، بازیگران حرفه‌ای وجود ندارد افزود: در این نمایش بازیگر حرفه‌ای وجود ندارد و بازیگران آن همه از هنرجویان کلاسم هستند اما مرتضی اسماعیل کاشی به عنوان مشاور کارگردان در کنار این گروه است و ما از نظرات این بازیگر خلاق استفاده می‌کنیم و با وجود اسماعیل کاشی تصمیم گرفتم که از بازیگر حرفه‌ای حرفه‌ای در کار استفاده نکنم.
وی در خصوص اجرای این نمایش در یکی از تالارهای نمایشی اظهار داشت: از آنجا که این اجرا پروژه‌ای آموزشی تولیدی است و اغلب بازیگران و عوامل این تئا‌تر دانشجو هستند، ما تالار مولوی را برای اجرا انتخاب کرده‌ایم چرا که این تالار را مناسب‌ترین محل برای اجرا این کار دیدیم و تقاضای خود را برای اجرا در تالار مولوی به مسدولان این تالار ارائه دادیم.
دلخواه در ادامه خاطرنشان کرد: البته با وجود اینکه تالار مولوی در دست تعمیر است ما منتظر پاسخ این تالار هستیم و اگر امکانش وجود داشته باشد این تئا‌تر را در اوایل پائیز یعنی در مهرماه یا حداکثر آبان ماه به روی صحنه می‌بریم.
بازیگر نمایش‌های «روال عادی» و «مرغ دریایی» در مورد اجرا در دیگر تالارهای نمایشی گفت: جدول دیگر تالار‌های نمایشی ما تا پایان سال بسته شده است و گروه‌هایی هستند که از قبل در نوبت اجرا در این سالن‌ها هستند و البته این سالن‌ها مختص گروه‌های حرفه‌ای‌تر است و با توجه به اینکه کار ما یک کار نسبتا دانشجویی است بهتر دیدیم تا این نمایش را در تالار مولوی اجرا ببریم.
وی ضمن اشاره به اینکه «زندگی انسان» کاری کارگاهی است، تاکید داشت: در حقیقت من «زندگی انسان» را دراماتورژی و بازنویسی می‌کنم البته این نمایشنامه به گونه‌ای است که تعداد کارکترهای این متن را کارگردان مشخص می‌کند، چرا که بسیاری از دیالوگ‌ها بی‌نام هستند مطمئنا تغییراتی در متن به وجود خواهد آمد و قاعدتا خود بازیگران در این تغییرات و شکل گیری اثر نقش دارند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: این نمایش براساس خلاقیت گروهی است و به علت اینکه اغلب بازیگران از تجربه کافی برخوردار نیستند، گروه کارگردانی هدایت بازیگران و خلاقیت آن را در غالب چارچوب داستان و فضای نمایشنامه به عهده دارد و بازیگران خلاقیت فردی و گروهی خود را نشان می‌دهند که ممکن است وقتی به مرحله نهایی برسد با ساختار اصلی متن بسیار متفاوت باشد البته هدف ما اجرای نمایشی خلاق است در چارچوب تم اصلی نمایشنامه.
مسعود دلخواه در مورداجرا با ۲۵ هنرجو گفت: کار با ۲۵ هنرجویی که تاکنون تجربه اجرای حرفه‌ای نداشته‌اند نیاز به صبوری دارد اما اگر کارگردان با آرامش خیال کار کند و کیفیت کار بسیار بالا خواهد بود، زمانی که کارگردان بداند که در یک زمان و مکان مشخص با یک بودجه تضمین شده قرار است کاری را تولید کند تمام تمرکز خود را روی اجرای آن کار می‌گذارد و نگرانی دیگر ندارد چراکه نگرانی در مورد این موارد بخشی از ذهن کارگردان را درگیر می‌کند و سبب می‌شود آنچه که مورد علاقه کارگردان است نشود.


کد خبر: 61089

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdnz09.yt0fj6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com