درباره برگزیدهشدن کیمیا در جایزه کتاب سال!
21 بهمن 1394 ساعت 15:46
پیش از شکرگزاری برای پایان خوش و خرم سریال "کیمیا" باید این را که سریال با کتاب تمام شد و همه کش و قوسها و فرازو و فرودهای این "سریال فاخر" با کتاب پایان پذیرفت به فال نیک بگیریم؛ آن هم با مهمترین اتفاق کتاب محور کشور؛ جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران!
به گزارش هنرنیوز؛سیدمحمد طباطبائی - کارشناس حوزه کتاب - در یادداشتی که در ایسنا منتشر شده آورده است: پیش از شکرگزاری برای پایان خوش و خرم سریال "کیمیا" باید این را که سریال با کتاب تمام شد و همه کش و قوسها و فرازو و فرودهای این "سریال فاخر" با کتاب پایان پذیرفت به فال نیک بگیریم؛ آن هم با مهمترین اتفاق کتاب محور کشور؛ جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران!
حالا دیگر همه انتقادها به رسانه ملی (بر ترکیب این واژه بدون کم و کاست و تغییر تاکید میشود) مبنی بر بیتوجهی این رسانه به کتاب رنگ باخت، چه اینکه در "مهمترین و پرمخاطبترین سریال یک دهه اخیر و حتا شاید بعد از انقلاب" تا این اندازه به کتاب توجه شد که قهرمان داستان بعد از رشادتها و قهرمانیهای زیادی که مخاطب در مسیر طولانی سریال از او دیده، در قله افتخارات خود در پایان سریال، برگزیده جایزه کتاب سال میشود و این یعنی برگزیده شدن در این جایزه چقدر مهم است.
نمیدانم چرا ما عادت کردهایم فقط نیمه خالی لیوان را ببینیم؛ باور کنید این سریال نیمهی پُر هم دارد که مهمترین بخش نیمه پُر آن (به دلیل بیرنگ بودن آب نمیتوان اندازه دقیق این بخش را مشخص کرد) همین برندهشدن قهرمان داستان در جایزه کتاب سال است. باید به داوران جایزه کتاب سال و ایضاً موسسه خانه کتاب بهعنوان برگزارکننده این جایزه تبریک گفت که کیمیاخاتون را برگزیده این جایزه کردند. اگرچه داوران جایزه به دلیل مسائل امنیتی و پیشگیری از ترور آنها معرفی نشدهاند اما میتوان حدس زد که چه کسانی کار داوری را به سامان رساندهاند که نتیجهاش برگزیده شدن فردی است که در طول سالهای قبل، رشادتهای زیادی از او دیدهایم و حتی بسیاری از اتفاقات خوب در کشورمان را مدیون حضور او هستیم! حالا باید خدا را شاکر باشیم که بهجای برگزیده شدن نویسندگان معلومالحال که ناشران معلومالحالتَر آثارشان را منتشر کردهاند و در رسانههای معلومالحالتَرتَر قلم زدهاند، نویسندهای همچون کیمیا برگزیده شده است. حالا بهطور حتم با برگزیده شدن کیمیا در دوره هفدهم کتاب سال، برگزیدگان دورههای قبل و بعد این دوره بسیار بر برگزیده شدن خود در کتاب سال افتخار میکنند. حالا پروفسور دروش هم که در بخش جهانی این جایزه برگزیده شده، افتخار میکند که همراه با کیمیا برگزیده شده است، حالا دیگر انتشارات دانشگاه آکسفورد کتاب برگزیده خود در جایزه کتاب سال ایران را در بهترین جای ویترین قرار میدهد و تبلیغات ویژهای برای آن در نظر میگیرد. وقتی سریال جهانی همچون کیمیا به کتاب سال توجه میکند و شخصیتی ماندگار در عرصه سینما و تلویزیون (باز هم) همچون کیمیا برگزیده جایزه کتاب سال میشود، بیتردید این جایزه اعتباری فراملی و و جهانی بهدست میآورد و از این رو باید از رسانه ملی (باز هم بر ترکیب این واژه بدون کم و کاست و تغییر تاکید می شود) قدردانی شود. البته از آنجا که جایزه کتاب سال همواره توسط رییس جمهور اهداء میشود، حضور نداشتن رییس جمهور در مراسم اهدای جایزه کتاب سال در دوره هفدهم در سریال کیمیا به ممنوعالتصویر بودن رییس جمهورِ مربوط به آن دوره هیچ ارتباطی نداشته و تنها به خاطر سهولت در پذیرایی از مهمانان و پیشگیری از مشکلات ناشی از پروتکلهای تشریفاتی دفتر رییس جمهور و ایجاد صفهای طولانی و جلوگیری از مشکلاتی نظیر تحویل اشیاء، از حضور رییس جمهور در این سریال صرف نظر شده است. به هر روی، تاکید بر نگاه به نیمهی پُر لیوانِ سریال کیمیاست و خدا را شکر که این سریال با کتاب تمام و عاقبت بهخیر شد. خدا همه ما را با کیمیا و کتاب محشور کناد!
در پایان پیشنهاد میشود معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پاس قدردانی از کیمیا و ارج نهادن به برگزیدگان کتاب سال، از این به بعد جایزهای زیر عنوان "جایزه کتاب کیمیا" راهاندازی و برگزار کند.
کد خبر: 88774
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdo50j.yt0j56a22y.html