عزت الله جامعی در گفتگو با هنرنیوز:

اختلاف نظر بین چهار صنف تهیه کنندگی زیاد است

7 تير 1393 ساعت 13:01

عزت الله جامعی گفت: عملاً چهار صنف تهیه کنندگی داریم که نشان از اختلاف نظر میان آن‌ها است و این زنجیر جدا شده قطعاً برای آینده سینما مفید نیست.


عزت الله جامعی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در ارتباط با تفاوت های سیاستگذاری سینمای ما با سینمای هالیوود و غرب گفت: سیاست سینمای ما با سیاست گذاری سینمای غرب بسیار متفاوت است. سیاستگذاری‌های غرب برای سینمای‌شان مشخص‌تر است و البته با هم بسیار هماهنگ می‌باشند مثلاً اگر سیاستگذاری سینمای هالیوود به سمتی برود که بخواهد ریشه مذهب را از بین ببرد و یا اعتقادات مذهبی دیگر ادیان را به سخره بگیرد به سرعت اکثریت آن‌ها با هم هماهنگ می‌شوند اما در سینمای ما فضا به گونه‌ای است که افراد از هم جدا شده‌اند و هر کسی کار خودش را انجام می‌دهد و با کمال تاسف باید بگویم که آنها به گونه‌ای همدیگر را قبول ندارند و این رفتار اصلاً خوب و به نفع سینمای ما نیست.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر که صنف تهیه کنندگان ما می‌تواند جزو قوی ترین صنف‌ها باشد و با هم مشورت داشته باشند تا سینمای ما را ارتقا دهند از همدیگر جدا شده‌اند و هر کدامشان شعبه‌هایی را تشکیل می‌دهند ما عملاً چهار صنف تهیه کنندگی داریم که نشان از اختلاف نظر میان آن‌ها است و این زنجیر جدا شده قطعاً برای آینده سینما مفید نیست.

تهیه کننده فیلم سینمایی «فلادلفی» گفت: در هر جامعه ای فرهنگ برایش ضروری است. انسان بدون فرهنگ در عصر حاضر قادر به ادامه کار نخواهد بود در حقیقت انسان‌ها با تمدن خودشان زندگی می‌کنند. باید از گذشته درس گرفت و آینده را ساخت. ما باید فرهنگ ایرانی اسلامی خودمان را گسترش دهیم. به طور مثال عید نوروز جزو فرهنگ‌های ایرانی ما است که با اسلام و مذهب ما در هم آمیخته شده است خواندن دعای اول سال تحویل می‌تواند گواه این موضوع باشد پس در هر شرایطی باید ادغام این دو فرهنگ را به طور صحیحی انجام دهیم. ما باید ابتدا به یک عرق ملی نسبت به فرهنگ‌مان برسیم و از صمیم قلب برای‌مان قابل احترام و دفاع باشد اگر به این جایگاه برسیم فرهنگ ایرانی اسلامی ما در رگ و پی ما ریشه می‌کند و در نهایت هم با تمام وجود از آن دفاع می کنیم.

جامعی در ادامه افزود: اگر افراد جامعه به این سطح از آگاهی و علاقه نسبت به فرهنگ خودشان برسند دیگر تاثیر پذیر نخواهند بود بلکه در نهایت تاثرگذار می‌شوند. ایرانی که تاثر پذیر است به سرعت رسانه‌های بیگانه می‌توانند آن را به فرهنگ خودشان نزدیک کنند این هم به دلیل عدم شناخت کافی نسبت به فرهنگ‌شان است که خود باعث شده است اعتماد به نفس کافی نداشته باشند. مثلاً چرا ما نباید لباس‌های سنتی‌مان را بپوشیم. در سایر شهرستان ها کم کم لهجه ها و گویش ها در حال نابودی است و اکثر خانواده‌ها دوست دارند بچه‌های‌شان بدون لهجه حرف بزنند این اتفاق به دلیل نداشتن اعتماد به نفس است.

وی در ادامه افزود: لباس های غربی و تیکه کلام‌های انگلیسی تبدیل به ارزش شده است و قطعاً باید برای این شرایط فکری شود. بنده شخصاً لباس سنتی اکثر قوم‌ها را دارم و در برخی مواقع که در دانشگاه برای تدریس می‌روم یکی از آن‌ها را می‌پوشم و از در خانه بیرون می آیم. ما باید بگوییم که چرا آن ها شبیه ما نشوند؟! و چرا ما خودمان را شبیه آن‌ها می‌کنیم؟!

جامعی در ادامه با اشاره به این که سازندگان فیلم های ارزشی خودشان باید افرادی باشند که به آن حرف اعتقاد داشته بانشند گفت: دوستان سینماگر اگر می‌خواهند در این زمینه‌ها تاثیر گذار باشند در ابتدا باید خودشان به کاری که می‌‌کنند باور و اعتقاد داشته باشند. نمی توان فیلمی ساخت که در آن پر از آرمان و شعار زیبا باشد اما سازندگان آن فیلم به حرف‌هایی که در آن زده می‌شود اعتقاد نداشته باشد قطعاً این فیلم نمی‌تواند تاثیر گذار باشد. برای تاثیر گذاشتن در ارتباط با موضوعی که می‌خواهیم آن را رواج دهیم سینماگران ابتدا باید از خودشان شروع کنند. سینماگران ما اعم از بازیگران، کارگردانان و تهیه کنندگان باید خودشان به فرهنگ ایرانی اسلامی باور داشته باشند و خودشان به آن عمل کنند در مرحله بعد بیایند درباره آن موضوع فیلم بسازند.

بازیگر مجموعه «یک مشت پر عقاب» در ادامه گفت: زمانی که مقام معظم رهبری در ارتباط با فرهنگ کلامی را می گوید و تاکیدهایی را دارند یعنی صد در صد نسبت به آن فکر کردند و بر اهمیت آن در جامعه اعتقاد دارند اما آیا بنده نوعی که در جامعه پست و مقامی دارم فقط می‌خواهم دستور العمل را اجرا کنم یا بنده هم با اعتقاد در تحقق فرمایشات ایشان از صمیم قلب تلاش می‌کنم؟! امیدوارم فضا برای کسانی که واقعاً علاقه‌مند هستند با اعتقاد در این حوزه گام بردارند محیا شود و دلسوزان وارد فضای کاری شوند.

وی در ارتباط با فعالیت های اخیرش گفت: قرار است کاری را با عنوان «صبح آرام، عصر طوفانی» را شروع کنیم که البته قرار بود نام این فیلم «دادگاه زنی به نام مادر» باشد که ارشاد مخالفت کرد. این فیلم یک ملودرام اجتماعی خوب است فیلم نامه توسط ناصر مولوی نوشته شده است و رضا حیدر نژاد آن را بازنویسی کرده است. تقریباً عوامل پشت صحنه مشخص شده اند فیلم برداری این فیلم بر عهده حسن اسدی است و چهره پردازمان حسین اردستانی است و آرش قاسمی هم صداگذار است. اما در ارتباط با انتخاب بازیگران بیشتر در حال گپ زدن با برخی از دوستان هستیم اما فعلاً فردی قطعی نشده است که نامش را اعلام کنم.


کد خبر: 72924

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdon05.yt0xx6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com