گزارش برگزاری کنفرانس بیداری اسلامی و سینما؛
سینماگران عربی باید بازگشت به خویشتن داشته باشند
17 بهمن 1390 ساعت 12:33
کنفرانس بیداری اسلامی و سینما نشستهای خود را با حضور میهمانان کشورهای اسلامی و عربی در مرکز همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار کرد.
به گزارش هنرنیوز، کنفرانس بیداری اسلامی در مرکز همایش ها با سخنرانی سینماگران و فعالان سیاسی و اجتماعی حاضر در انقلابهای مصر ، تونس و میهمانانی از فلسطین، بنگلادش و ترکیه به کار خود ادامه داد.
ریاست این نشست برعهده نادر طالب زاده بود و افرادی چون مونصف بربوش، کالین کاول، شما بن شعبان، نبیق الصاق الهی، عبدالغیوب از بنگلادش، انیش لاسودو احسان کابل سخنرانان اصلی بودند.
مونصف بر بوش به عنوان نخستین سخنران گفت اهالی سینما هرگز نتوانستند نقش خوبی در این قیام ها ایفا کنند. اما اگر بخواهند خواهند توانست نقش درستی را ایفا کنند.بن علی ۲۰۱۱ را سال سینما گذاشت اما سینما گران ما در این سال هم نتوانستند از عهده کارشان به خوبی برآید. سینماگران عربی باید بازگشت به خویشتن داشته باشند. باید نگاه خاصی بر مسئله سینما داشته باشند و سینما را به عنوان ارزش والای انسانی به کار گیرند تا کارشان برای ارزش های واقعی باشد.
وی افزود: ما برای این که لباس کهنه را از تن صنعت سینما برگیریم باید برای پیراهن جدید آن تلاش کنیم. باید در سینمای مان تجدید نظر کنیم و بتوانیم در فضای سالمی رقابت کنیم تا بتوانیم در جوامع خودمان موفق باشیم. باید تلاش کنیم بهارعربی را به تمامی به تصویر بکشیم.ما در تونس ۴۰ سالن سینما داریم این در حالی که تنها در تهران ۴۰۰ سالن سینما وجود دارد. چرا رابطه سینمای ایران با آمریکای لاتین تا این خوب است اما ما که کشوری اسلامی هستیم از این همکاریم محروم باشیم. ما باید به سمت تولیدات مشترک برویم. جامعه ما زمانی موفق میشود که آرمان هایش را عملی کند.
کالین کاول یک فردی آمریکایی است که سال ها استاد دانشگاهی در بحرین بوده است. او درباره قیام مردم بحرین چنین گفت: ما به عنوان آمریکای باید به این سئوال پاسخ دهیم که دولت ما در بحرین چه کار می کند؟ من در کتابم به نام «سکوت در بحرین» به این موضوع پرداختهام. امروز رسانه های آمریکایی در مقابل تحولات بحرین سکوت کرده اند. نهادی در واشنگتون دی سی گفته استمردم در بحرن بخاطر نبود خدمات اجتماعی قیام کرده اند. این یک تحریف است. آنها حتی اسمی از انقلاب را در باره بحرین بکار نبرده اند و فقط گفته اند اینها یک شورش هستند. یک برخورد کاملاً استثنایی است می گویند خیزش مردم بحرین اهمیتی ندارد که جهانیان در مورد آن سخن بگویند. این خیزش یک اختلافات شیعه و سننی است و ازرشی ندارد. ده ها هزارنفر دربحرین مورد ظلم و ستم قرار گرفته اند اما کسی به آن بها نمی دهد. وی افزودعربستان صعودی ۱۵هزار نفر نیرو فرستاده تا این قیام را سرکوب کند و بعد اعلام کردند دولت بحرین توانسته این خیزش عربی را کنترل کند. امریکا می خواهد تا حکومت بحرین سرپا بماند در این کشور ۳۰۰ هزار نفر اعتراض کرده اند. این تعداد بیش از نیمی از جمعیت بحرین را تشکیل میدهد.
شما بن شعبان از تونس دیگر سخنران این نشست بود و نیز در سخنانش به صنعت سینمایی ایران اشاره کرد و گفت: من وکیل هستم و درکانون وکلای بحرین فعالیت می کنم. به فستیوال های مختلف رفته ام و با همه این تجارب معتقدم تجربیات ایران در سینما استثنایی است.
من در گذشته در باره افکارعمومی تحقیق می کردم باید ببینیم بیداری چیست؟ و چه موارد فرهنگ در سینما این بیداری را ایجاد می کند..این موضوع اهمیت زیادی دارد و هیچگاه نباید نادیده گرفته شود. اساساً چرا بخواب رفته ایم بیداری نهضتی هدفمند است.مشکل اینجاست ما در کشور های عربی آزادی و عدالت نداریم. ارزش یک انقلابی به این است که شاهد نتیجه عملی پس آن باشیم. پس از انقلاب باید تغییر را احساس کنیم فرهنگ باید در بیداری اسلامی مشارکت داشته باشد.
وی در ادامه به انقلاب در تونس اشاره کرد: درتونس فرهنگ بیداری وجود ندارد و در حیطه فرهنگ هنوز جای کار هست. در مصر نهضت خوبی اتفاق افتاد. اما این انقلاب ها سیاسی هستند و پروسهای فرهنگی ندارند. هیچ یک از این انقلاب ها مانند ایران نیست. در ایران ارزش ها انقلابی در سینما محقق شده است، اما این اتفاق در کشورهای دیگر انقلابی نیست و هنوز جنبه های فرهنگی محقق نشده است. البته امیدوار هستیم این اتفاق بیفتد.
نبیق الصالح الهی از فلسطین دیگر سخنران بود او گفت پدرم منتظربود به فلسطین بازگردد اما هرگز بازنگشت نسل های آینده تا چه زمانی باید صبر کنند که به کشور باز گردند. فتحی شقاقی گفته بود که با ایمان و آگاهی میشود ملت را بیدار و انقلاب را ایجاد کرد. و درکنار آن می توان هنر و سینما را ایجاد کند ما به عنوان هنرمندان فلسطینی باید بیدارومتحد شویم بیایید با ما باشد تا تلاش های مان به نتیجه برسد. از برادران ایرانی می خواهم دراین امر ما را یاری کنند.درگذشته کمیته ۴ گانه قصد حمایت از ما را داشت اما اما این امر هیچگاه اتفاق نیفتاد. جرسومه آمریکا، اسرائل را ایجاد کردند. اگر از این جرثومه فساد حمایت نشود این جرثومه نمی تواند کاری بکند. شاید آخرین هولوکاست توسط صهیونیست ها در نوار عزه رخ داده است.در همین جا از جمهوری اسلامی ایران بخاطر حمایت هایش از فلسطینی ها تشکر می کنم.
انیش لاسود از تونس دیگر سخن ران بود او نیز با اشره به صنعت سینمای ایران گفت: صنعت سینما وجود دارد اما سابقه چندانی ندارد و دستاوردی هم نداشته است. امیدواریم که اگر پس از انقلاب شرایط مهیا شود این سینما نیز رونق یابد.این انقلاب متعلق به توده مردم بوده و مختص به قشر و دسته خاصی نبوده. البته تعداد مسلمانان بخش سینما کم بوده اند. این تعداد کسانی هستند که بیداری اسلامی را اصل قرار دادند. از آنجایی که تمدن ما اسلامی است، می تواند همه تمدن هایی که در تونس را کنار هم قرا دهد. آیا عکس و تصویر حرام است که برخی سینما را حرام می دانند؟ ما از ایران سریال های خوبی دیده ایم و این سریال ها مورد استقبال مردم قرار گرفته است. در ماه رمضان سریال آقای طالب زاده را می دیدیم و درمساجد و با کم کردن نماز نافله در باره آن صحبت می کردیم . مردم دیگر سینما و تصویر را حرام نمی دانند. دشمنان ما می خواستند شکافی را میان مسلمانان و شیعه ها و سنی ایجاد کنند ما نیازهای مشترکی داریم. لذا باید بدانیم این تصویر اسلامی است. ما باید طرح خواهر خواندگی میان سنی های تونس و شیعه های ایران ایجاد کنیم.
احسان کابل از ترکیه دیگر سخنران بود که در سخنانش ایران، ترکیه مصر و اندونزی را قطب سینمای کشورهای اسلامی برشمرد و گفت: به نظر من دو مشکل در جهان اسلام وجود دارد. سینمای ایران موقعیت خوبی دارد . دیگر سینما ها خشونت را نشان می دهد. سه یا ۴ مشخصه در سینمای ایران وجود دارد. امروزمصر،ترکیه و اندولزی صنعت بسیارخوبی دارند همه ما می دانیم که سینمای ایران بسیار محتاط است. این سینما از خشونت اجتناب می کند ولی دیگر فیلمهای جهان اینگونه نیست در سینمای مصر نیز این روال در پیش گرفته شده است.
وی افزود: ما در مرکز ترکیه اتحادیه ای دارند. این اتحادیه حدود ۲۰میلیون یوروصرف کرده است. چرا ما نتوانیم این همافزایی را میان کشور خودمان و دیگر کشورهای اسلامی برقرار کنیم. چهارسال پیش این طرح را ارائه کردیم ولی آنها نتوانستند اهداف این پروژه محقق کنند. زیرا اتحادیه یورو ۱۲ میلیون دلار هزینه کرده که این اتفاق نیفتند بهتر است این چها کشور یک هم افزایی را با یکدیگر داشته باشند تا این اتفاق ها طی یک مناسبات مشترک صورت گیرد و برای اجرای پروژه های جدید باهم فعالیت کنند. تا ارزش های انسانی را در فیلم هایمان مطرح کنیم.
عبدالغیوب از بنگلادش نیز به عنوان آخرین سخنانش گفت: دوره آقای لاریجانی سریال هایی با قصههای قرآنی پخش می شد کرده منجر به بیداری جهان اسلام شده است. اما در پخش این سریال کشور ما ممنوع شد. امروز ما ۱۴۰ میلیون جمعیت داریم یعنی چیزی در حدود۹۳ در صد جمعیت کشور ما مسلمان هستند اما حکومتمان اسلامی نست. از این رو ما دچار تهاجم فرهنگی شده ایم. دولت قبلی به جهت این که که ممکن بود این سریالهای ایرانی منجر به بیداری مظلومین شود اجازه پخش آن ها را نداد. شکی نیست سینما افکار مظلومی را نمایش میدهد. درخواست می کنم از فیلمسازان بنگلادش نیز به جشنواره فجر دعوت شود. آرزو می کنم تا آنها نیز دعوت شود. امروز بنگلادش رابطه خوبی با ایران دارد امیدوارم این حسن رابطه باعث همکاری های مشترک شود.
کد خبر: 36843
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdsj0s.yt09o6a22y.html